הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יורדת במשקל!!!

inbalco

משתמש מתחיל
12
4
נק' מוניטין:
4
12
4
הצילו והצילו.

הי לכם , אני פונה אליכם בתסכול עמוק

מתאמנת באינטנסיביות כבר 3 חודשים - פילאטיס, כוח בחד"כ, אירובי (3-4 בשבוע)

כמו כן בדיאטה חריפה של כ-1200 קלוריות.

כן אומרים לי שרזיתי, ואני מרגישה גם במכנסיים אבל בחייאת - לא לרדת במשקל כל התקופה הזו?

האם מסת השריר שאני בונה באמת מצדיקה כזו יציבות במשקל (הגבוה מאד ) שלי? (מתוך ההנחה ששריר יותר כבד משומן וכו)

נורא נהנית מהתכנים שלכם בפייס ופה באתר. אתם נהדרים!

מה אכפת לך מהמשקל שלך, רבאק?

הרי אמרת בעצמך ש"כן אומרים לי שרזיתי, ואני מרגישה גם במכנסיים". 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
כי זה לא מספיק טוב
אני מכירה את הגוףך שלי קצת דיאטה + כושר גורמים לו להשתנות מהר מאד + הרזיה

ודווקא בשלושת החודשים האחרונים - שאני מתמידה ורצינית יותר ממה שהייתי כל החיים שלי הגוף לא יורד מספיק מהר ולא משתנה המשקל - זה מטריד.

כי זה לא מספיק טוב
אני מכירה את הגוףך שלי קצת דיאטה + כושר גורמים לו להשתנות מהר מאד + הרזיה

ודווקא בשלושת החודשים האחרונים - שאני מתמידה ורצינית יותר ממה שהייתי כל החיים שלי הגוף לא יורד מספיק מהר ולא משתנה המשקל - זה מטריד.

ואני שוב שואל:
רבאק, מה אכפת לך מהמספר שהמכשיר שמודד את מסת הגוף שלך מראה?

את יודעת שבארה"ב, המספר הזה גדול פי 2.2?
את יודעת שבאנגליה המספר הזה קטן פי-6.35? ועל הירח הוא קטן פי 6 גם כן?

@Tom
@מרטין

• פותח/ת השרשור
תשמע.. המשקל שלי מאד מאד גבוה!
אני מטר שבעים ושוקלת 81.5 קילו.
רזה אני לא אבל גם לא נראית כאילו אני במשקל הזה.

לפני שלושה שבועות מדדתי אחוזי שומן על משקל כזה במכון.. יש לי 41 אחוזי שומן בגוף!!

תשמע.. המשקל שלי מאד מאד גבוה!
אני מטר שבעים ושוקלת 81.5 קילו.
רזה אני לא אבל גם לא נראית כאילו אני במשקל הזה.

לפני שלושה שבועות מדדתי אחוזי שומן על משקל כזה במכון.. יש לי 41 אחוזי שומן בגוף!!

סבבה.
ועדיין - המספר הזה לא צריך לעניין אותך. בארה"ב את תשקלי 180. אז מה זה משנה?

מה שצריך לעניין אותך אלו היקפים שלך בלבד.
אמרת שאת מרגישה את זה במכנסיים וזה מה שחשוב. תפסיקי לשקול את עצמך!

גם אל תסתמכי על "המשקל הזה במכון", כדי למדוד אחוזי שומן. יש לו סטייה של עד 50% לכל כיוון. תלוי במצב הרוח שלו, ובכמה פיזי עשית וכמה את מזיעה...
היום תמדדי ותראי שירדת ל-30% ומחר תעלי ל-50%

• פותח/ת השרשור
תשמע אני פונה אליכם כיוון שאתם קהילה מדעית ומעניין אותי להבין - ממש להבין מה קורה לי בגוף - משקל זהו בכל זאת מדד שאנחנו מתחשבים בו וגם אחוזי שומן

לפי התשובות שלך מה שמעניין זה רק היקפים וצריך להתעלם מכל המספרים..
זה לא משהו שנראה לי נכון לעשות. אם אני לא יורדת במשקל כנראה שאני עושה משהו לא נכון וזה מה שחשוב לי להבין

תשמע אני פונה אליכם כיוון שאתם קהילה מדעית ומעניין אותי להבין - ממש להבין מה קורה לי בגוף - משקל זהו בכל זאת מדד שאנחנו מתחשבים בו וגם אחוזי שומן

זה לא משהו שנראה לי נכון לעשות. אם אני לא יורדת במשקל כנראה שאני עושה משהו לא נכון וזה מה שחשוב לי להבין

מה שלא נכון, זו ההבנה שלך.

נתחיל משיעור מספר 1:
שריר שוקל כמעט פי-3 משומן.
לכן, בהחלט יתכן שלא רק שלא תרדי במשקל, אלא אף תעלי במשקל (תלוי במצבך ההתחלתי ועוד כל מני גורמים).

ההיקפים שלך הם המדד הכי טוב, משום שהם יורדים במהרה, ככל שמנת השומן יורדת. יחד עם זאת, את אכן עושה הרבה יותר מדי אירובי ולא בונה מסת שריר.

נערך לאחרונה:
הצילו והצילו.
הי לכם , אני פונה אליכם בתסכול עמוק
מתאמנת באינטנסיביות כבר 3 חודשים - פילאטיס, כוח בחד"כ, אירובי (3-4 בשבוע)
כמו כן בדיאטה חריפה של כ-1200 קלוריות.
כן אומרים לי שרזיתי, ואני מרגישה גם במכנסיים אבל בחייאת - לא לרדת במשקל כל התקופה הזו?
האם מסת השריר שאני בונה באמת מצדיקה כזו יציבות במשקל (הגבוה מאד ) שלי? (מתוך ההנחה ששריר יותר כבד משומן וכו)
נורא נהנית מהתכנים שלכם בפייס ופה באתר. אתם נהדרים!

לצערי את נופלת בדיוק לקטגוריה של "יותר מידי".
התזונה שלך חריפה מידי והאימון שלך מפוזר ותכוף מידי.
את הכרזת מלחמה על הגוף ואם יש לך ספקות, אז הוא כרגע מנצח.
נתחיל בתזונה, 1200 קלוריות אכלתי בסוף חיטוב של 5 חודשים כששקלתי 58 ק"ג!!! אם את מתחילה ב1200 לאן בדיוק את אמורה לרדת??
את חייבת להתחיל בלחשב את צריכת הקלוריות שלך, לגרוע 500 קלוריות (ולא יותר!!) ולקבוע תפריט נורמלי יותר שממנו תוכלי עם הזמן לרדת. בכל מקרה מומלץ בשלב שלך להתחיל מתפריט נייטרלי לתקופה של כשבועיים, לשדר לגוף שהמלחמה נגמרה והוא ניצח.
(במובן הזה הגוף שלנו פועל כמו גבר ממוצע וחשוב לתת לו להרגיש שהוא ניצח...😆).

לגבי האימון גם כאן יש דבר כזה יותר מידי.
3 אימוני כוח בשבוע כדי לשמור על מסת שריר לאורך החיטוב.
תוסיפי אירובי לאחר כל אימון (כשעה). האימונים האירוביים מטרתם העיקרית היא לשפר את המאזן הקלורי השלילי ולכן את יכולה להוסיף אימון כשחרגת מהתפריט בצורה משמעותית בשבוע מסויים או בשלבים המאוחרים של החיטוב כדי להמשיך ולרזות בלי להפחית קלוריות מהתפריט.
לפחות יום אחד בשבוע מנוחה לגוף.
פילאטיס - בסבבה, בתנאי שהשלמת את כל שאר התנאים, אפקטיבית אפשר גם חוג פיסול בחימר אם בא לך 🤣 כל שיעור feel good יתרום בדרך למטרה.

אני חולק על דורון מאוד, היקפים כן חשובים והכל אבל עודף משקל גם חשוב, לדעתי את בדיאטה כל כך חזקה וחריפה מדי שחילוף החומרים שלך בגוף נפגע.

את אוכלת 1200 קלוריות(שכבר אני מאמין שזה די מעט לפי הנתונים שלך), ובנוסף את מאוד פעילה בספורט,
ותקני אותי אם אני טועה, בימי אימון את לא משלימה קלוריות שנשרפו נכון?

אם צדקתי, אני אמליץ לך לעשות 7-10 ימים ניטראלים(לאכול בדיוק כמו שהRMR שלך), לא להילחץ כשתעלי קצת במשקל בימים האלה,
ובתקופה שאחר כך, להוריד בהדרגתיות את מספר הקלוריות, ולא בבום "לדפוק" הכל כמו שיצא לך לעשות עד עכשיו.

ניסיתי להיות הכי ברור שאני יכול, אם לא הבנת משהו תגידי לי ואנסה לעזור לך יותר ספציפית.

• פותח/ת השרשור
נתחיל בתזונה, 1200 קלוריות אכלתי בסוף חיטוב של 5 חודשים כששקלתי 58 ק"ג!!! אם את מתחילה ב1200 לאן בדיוק את אמורה לרדת??
אני צריכה פה עזרה.. ככה אני יודעת לרזות.. והאמת שלאחרונה הגוף שלי מקשה עלי ואני נאבקת בחוסר תיאבון כך שגם את ה1200 האלו אני דוחפת בכוח.. פשוט לא בא לי לאכול! מה עושים? אולי אתם מכירים איזה תזונאי אלוף (שגם בא מרקע של ספורט) שיוכל ליעץ באופן אישי?

(במובן הזה הגוף שלנו פועל כמו גבר ממוצע וחשוב לתת לו להרגיש שהוא ניצח...).

חחחחחחח הרגת אותי

3 אימוני כוח בשבוע כדי לשמור על מסת שריר לאורך החיטוב.

עושה 2-3 אימוני כוח

פילאטיס - בסבבה, בתנאי שהשלמת את כל שאר התנאים, אפקטיבית אפשר גם חוג פיסול בחימר אם בא לך כל שיעור feel good הוא תורם בדרך למטרה.
למה ככה מזלזלים פה בפילאטיס? זה עובד על שרירים נורא ספצפיים - בעיקר במרכז הגוף בטן וכו.

ההיקפים שלך הם המדד הכי טוב
אני מסכימה עם @Doron Milner היקפים הם באמת המדד הכי טוב (יש הרבה תנודות במשקל שנגרמות מכמות הנוזלים, המחזור וכו') אבל זה לא אומר שאת לא אמורה לראות ירידה במשקל!
תשקלי פעם בשבוע באותו היום והשעה ומציעה לך גם לסמן לעצמך את המחזור, כי לפעמים בשבוע שאת אמורה לקבל לא תראי ירידה ושבוע אח"כ הירידה תהיה גדולה יותר. בכלל ממליצה לך לנהל יומן של תזונה ואימונים.

2-3 אימוני כוח
האימון צריך להיות FBW. כלומר עבודה על כל הגוף, כנגד משקל כאשר את אמורה כל הזמן לאתגר את הגוף ולהוסיף (במידה, כמובן ולפי היכולות שלך) משקל. יש באתר גם תכניות אימונים לחיטוב.

איזה תזונאי אלוף (שגם בא מרקע של ספורט) שיוכל ליעץ באופן אישי?
אני כבר חוסכת לך את התזונאי באותו סכום תקבלי תכנית אימונים ותפריט תזונה עם התאמות כאן בפורום.
@Moshe ליווה אותי בתהליך חיטוב שעם כל הקשיים וההתקעויות עבד כמו שעון עם ירידה של חצי קילו בשבוע!
לחלופין יש באתר מדריך מעולה לחישוב RMR ולבניית תפריט כאשר הבסיס מתחיל מכמות החלבונים והשומנים ורק היתרה מפחממות. זה די פשוט ועובד כמו מתמטיקה לכיתה ג'.
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
רק אל תשכחי להתחיל משבועיים נייטרלי.

למה ככה מזלזלים פה בפילאטיס?
חחחחח אני סתם נהנית להקניט.
אני בעצמי אוהבת שיעורי יוגה ומתיחות. תכלס כשתתחילי לעבוד בתכנית מסודרת כנגד משקולות תגיעי לתוצאות ששום (!!!) שיעור פילאטיס לא יביא אותך במיוחד לא פילאטיס מזרן. פילאטיס מכשירים זה כבר סיפור אחר והרבה יותר לעניין.

• פותח/ת השרשור
@Moshe ליווה אותי בתהליך חיטוב שעם כל הקשיים וההתקעויות עבד כמו שעון עם ירידה של חצי קילו בשבוע!
משה? איך אנחנו מדברים?

רק אל תשכחי להתחיל משבועיים נייטרלי.
שבועיים ניטרלי? כלומר להפסיק דיאטה? אפשר לחגוג? הBMR שלי לפי החישובים שלכם הוא כ2200 ביום לפני אימונים. חגיגה!!
ותקני אותי אם אני טועה, בימי אימון את לא משלימה קלוריות שנשרפו נכון?
לא :/ אבל כאמור - הגוף מחזיר לי על זה בעוד יותר חוסר תאבון כך שגם את זה אני ממש מכריחה את עצמי לאכול - כאילו שהגוף לאחרונה החליט שהוא לא צריך אוכל בכלל..

אם צדקתי, אני אמליץ לך לעשות 7-10 ימים ניטראלים(לאכול בדיוק כמו שהRMR שלך), לא להילחץ כשתעלי קצת במשקל בימים האלה,
סבבה - היית ברור ותודה רבה על העזרה שלך 😃

את הורסת ומתוקה
איזה יופי! אף פעם לא ה"אשימו" אותי שאני מתוקה! 😍
בהצלחה ענבל ותישארי בפורום, מבטיחה לך עד סוף החיטוב את הופכת מומחית בעצמך...

תשאל מה תופס יותר מקום....
נפח ומשקל הן 2 יחידות מידה שונות.
1 ק״ג שריר = 1 ק״ג שומן.
שומן תופס יותר נפח לליטר נתון (צריך לסגור את זה לנפח קבוע, אחרת זה חסר הגיון) מאשר שריר.
ההבדל הוא גם לא פי 3. הצפיפות של השריר היא 0.9 גרם/מ״ל בזמן שהצפיפות של שומן היא 1.06 גרם/מ״ל.
או 0.9 ק״ג/ליטר ו 1.06 ק״ג/ליטר - לערך 18% הבדל.

נפח ומשקל הן 2 יחידות מידה שונות.
1 ק״ג שריר = 1 ק״ג שומן.
שומן תופס יותר מסה לליטר נתון (צריך לסגור את זה לנפח קבוע, אחרת זה חסר הגיון) ... 0.9 ק״ג/ליטר ו 1.06 ק״ג/ליטר - לערך 18% הבדל.

(לזה התכוונת... עפ"י ההמשך)

Back
למעלה תחתית