הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יורדת במשקל!!!

עד היום אני זוכר את חבטת הסרגל של המורה בשולחן באומרי "אבל המורה, ליטר מים זה קילו!". המבט הרצחני, העיניים ניצתו במלוא הזעם של פיזיקאי בעל תואר שני מבריה"מ. ותגובתו "או שתבין איפה טעית או שאין טעם שתחזור לכיתה שלי". חייבים למות על החינוך הסובייטי. (נדיר שאני מתבלבל בין נפח למסה מאז..)

ועכשיו בקשר לנושא:

המילה "חגיגות" הדליקה לי נורה, יש מצב לקבל את פירוט התפריט היומי שלך? רק כדי לקבל מושג מה את אוכלת?

עד היום אני זוכר את חבטת הסרגל של המורה בשולחן באומרי "אבל המורה, ליטר מים זה קילו!". המבט הרצחני, העיניים ניצתו במלוא הזעם של פיזיקאי בעל תואר שני מבריה"מ. ותגובתו "או שתבין איפה טעית או שאין טעם שתחזור לכיתה שלי". חייבים למות על החינוך הסובייטי. (נדיר שאני מתבלבל בין נפח למסה מאז..)

ועכשיו בקשר לנושא:

המילה "חגיגות" הדליקה לי נורה, יש מצב לקבל את פירוט התפריט היומי שלך? רק כדי לקבל מושג מה את אוכלת?
הפיזיקאי הרוסי צודק. ליטר מים לא שוקל קילו כמעט באף מקום וכמעט בשום רגע בישראל...

נפח ומשקל הן 2 יחידות מידה שונות.
1 ק״ג שריר = 1 ק״ג שומן.
שומן תופס יותר נפח לליטר נתון (צריך לסגור את זה לנפח קבוע, אחרת זה חסר הגיון) מאשר שריר.
ההבדל הוא גם לא פי 3. הצפיפות של השריר היא 0.9 גרם/מ״ל בזמן שהצפיפות של שומן היא 1.06 גרם/מ״ל.
או 0.9 ק״ג/ליטר ו 1.06 ק״ג/ליטר - לערך 18% הבדל.
אז כל התמונות של " kg muscle vs kg fat" שרואים שק"ג שומן פי 2-3 משריר הם שקר?

הפיזיקאי הרוסי צודק. ליטר מים לא שוקל קילו כמעט באף מקום וכמעט בשום רגע בישראל...

שואף לליטר...מתחכם אחד!
והבעיה בהצגה שלי היא חוסר הבנה רגעי של יחידות מדידה של משקל סגולי...אבל אחרי שהסברתי את עצמי הוא כעס מעט פחות 😃

ממליץ בחום לצאת ל"הפסקה מתוכננת" מהדיאטה לשבוע, אני עשיתי את זה בעבר בחופשה וזה חולל פלאים שחזרתי לדיאטה, תוך 3 ימים חברים שלי אמרו מה לעזאזל קרה לי. בנוסף 1200 קלוריות זה מעט מדי, כמו שלא מעט אמרו. אני בגישה שצריך להיות לך לאן לרדת. כלומר להתחיל מגבוה ולאט לאט לקצץ (או לאט לאט להגביר אירובי) אחרת הגוף מתרגל ולא זז.

מעניין אותי לדעת מה זה אומר "הפסקה מתוכננת"??
ואיך זה יכול לעזור?

הכוונה שאת מחליטה מיום ראשון עד ראשון שאחריו את אוכלת בצורה חופשיה (אך מתונה יחסית) ו"שוברת דיאטה".
זה עוזר כי זה מחזיר את המטבוליזם ומוציא את הגוף ממצב מלחמה שעוצר את הירידה במשקל.

אני אומר מתוכננת כדי לא לעשות את זה תירוץ לאכול מה שבא לך, הרעיון בכל הדיאטות לקבוע מראש איך הדברים יתבצעו ולא להכנע לפיתויים של אותו רגע.

Back
למעלה תחתית