טוב אז ככה:
התכנית הזאת היא סיוט ולא מומלצת למתאמנים מתחילים תעשו את התכנית הזאת על דעתכם בלבד.
רקע:
הרעיון לתכנית בא לי אחרי שכבר תקופה מסויימת אני נמצע על תכנית שאני מרגיש איתה נוח (תכנית שעבדה עלי ועליתי איתה יפה מאוד בעבר) אך משום מה אני כבר לא מתקדם כמו שרציתי ואז חשבתי לעצמי שנסיתי כל כך הרבה תכניות שונות ומגוונות ולכולם היה מכנה משוטף אחד טווח החזרות!
אז אמרתי לעצמי אין מצב שזאת הדרך היחידה להשיג היפטרופיה. ולאחר שקראתי הרבה על איך בכלל הגוף בונה שריר הגעתי למסקנה שזה בכלל לא קשור לטווח החזרות אלה לכמה זמן השריר נמצע תחת מתח (tension) אז החלטתי לבנות לי תכנית חדשה שמה אני אגיד לכם פתחה לי תתחת.
התכנית:
התכנית עצמה היא די פשוטה היא בנויה מספליט פשוט של AB כאשר לאחר כל אימון יש יום מנוחה.ועובדים על כל קבוצת שריר פעמיים בשבוע לדוגמא:
יום ראשון: חזה כתפיים יד אחורית
יום שני מנוחה
יום שלישי רגליים גב יד קדמית
יום רביעי מנוחה
חמישי חזה כתפיים יד אחורית
יום שישי מנוחה
יום שבת רגליים גב יד קדמית
לגבי תרגילים אני בחרתי בכוונה בתרגילים שאני יכול לעשות בלי ספוטר במקום לחיצת חזה עם מוט אני בחרתי בלחיצת חזה על דמבלים במקום סקוואט אני בחרתי בלג פרס.
הסיבה היא פשוטה אתם חייבים להיות מוכנים לזרוק את המשקולות במידה ויש כשל פתאומי אם תעשו לחיצת חזה המוט יערוף לכם את הראש 😃 וירסק לכם את הגב בסקוואט 😃
זה לא אומר שאי אפשר לבצע את התכנית עם התרגילים האלה אבל אני לא ממליץ.
אני גם בחרתי תרגילים אחרים בכל אימון לדוגמא אימון חזה א אני עושה לחיצת חזה עם דמבלים
אימון חזה ב אני אעשה לחיצת חזה עם דמבלים בשיפוע התנועה לא כל כך משנה מה שמשנה זה הזמן שבו השריר נתון תחת מתח.
כל סט מבוצע במזגרת של 30 שניות כאשר כל שבוע מעלים את זמן הסט ב 5 שניות.
אני יודע זה בטח נשמע קל לאללה אני מזמין אתכם לנסות:angry: 30 שניות של זיון נראים כמו 5 שניות 30 שניות של סט שאתם מרימים משקל כבד נראים כמו שעה (קחו בחשבון שסט ממוצע לוקח כ 15-20 שניות) 39 שניות סט עם משקל כבד זה סיוט עולמי.
מבחינת משקלים יש לקחת משקל שאתם יכולים לעשות בין 12-15 חזרות רק בסט השלישי יש להוריד את המשקל ל 50% ממשקל העבודה שלכם (בדרך כלל יקח לכם שבוע לגלות את משקלי העבודה שנוח לכם איתם) ברגע שמצאתם את המשקל אין צורך להעלות אותו העליה של זמן הסט כל שבוע מספקת גירוי מספק לשריר. אם אתם באמצע סט והמשקל כבד לכם ואתם רואים שאין מצב שאתה מסיימים את הסט בזמן הקצוב אפשר לעבור ל- X-REPS (חצאי חזרות) אחיזות סטטיות העיקר לסיים את הסט בזמן הקצוב. לחלופין אם אתם מרגישים שמשקל קל מדי יש להאט את קצב העבודה ולסיים בזמן הקצוב.
תכנית לדוגמא:
אימון A: חזה גב יד אחורית
לחיצת חזה עם דמבלים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פלייס במכונת קרוסאובר 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
לחיצת כתפיים עם דמבלים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פשיטת כתפיים לצדדים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
לחיצה צרפתית 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פשיטת מרפקים פולי עליון 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
אימון B רגליים גב יד קדמית
לחיצת רגליים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
סטיף-לג דדליפט 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
טי באר 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
משיכה לעורף באחיזה רחבה 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כיפופי ידיים במוט 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כיפופי ידיים האמרים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כל שבוע יש לעלות את זמן הסט ב 5 שניות דוגמא:
שבוע 1 30 שניות
שבוע 2 35 שניות
שבוע 3 40 שניות
שבוע 4 45 שניות
אני בטיח לכם תכנית שתאתגר לכם את הצורה מי שיצליח לעמוד בא יראה תוצאות מדהימות הזמן קצר יחסית.
התכנית הזאת היא סיוט ולא מומלצת למתאמנים מתחילים תעשו את התכנית הזאת על דעתכם בלבד.
רקע:
הרעיון לתכנית בא לי אחרי שכבר תקופה מסויימת אני נמצע על תכנית שאני מרגיש איתה נוח (תכנית שעבדה עלי ועליתי איתה יפה מאוד בעבר) אך משום מה אני כבר לא מתקדם כמו שרציתי ואז חשבתי לעצמי שנסיתי כל כך הרבה תכניות שונות ומגוונות ולכולם היה מכנה משוטף אחד טווח החזרות!
אז אמרתי לעצמי אין מצב שזאת הדרך היחידה להשיג היפטרופיה. ולאחר שקראתי הרבה על איך בכלל הגוף בונה שריר הגעתי למסקנה שזה בכלל לא קשור לטווח החזרות אלה לכמה זמן השריר נמצע תחת מתח (tension) אז החלטתי לבנות לי תכנית חדשה שמה אני אגיד לכם פתחה לי תתחת.
התכנית:
התכנית עצמה היא די פשוטה היא בנויה מספליט פשוט של AB כאשר לאחר כל אימון יש יום מנוחה.ועובדים על כל קבוצת שריר פעמיים בשבוע לדוגמא:
יום ראשון: חזה כתפיים יד אחורית
יום שני מנוחה
יום שלישי רגליים גב יד קדמית
יום רביעי מנוחה
חמישי חזה כתפיים יד אחורית
יום שישי מנוחה
יום שבת רגליים גב יד קדמית
לגבי תרגילים אני בחרתי בכוונה בתרגילים שאני יכול לעשות בלי ספוטר במקום לחיצת חזה עם מוט אני בחרתי בלחיצת חזה על דמבלים במקום סקוואט אני בחרתי בלג פרס.
הסיבה היא פשוטה אתם חייבים להיות מוכנים לזרוק את המשקולות במידה ויש כשל פתאומי אם תעשו לחיצת חזה המוט יערוף לכם את הראש 😃 וירסק לכם את הגב בסקוואט 😃
זה לא אומר שאי אפשר לבצע את התכנית עם התרגילים האלה אבל אני לא ממליץ.
אני גם בחרתי תרגילים אחרים בכל אימון לדוגמא אימון חזה א אני עושה לחיצת חזה עם דמבלים
אימון חזה ב אני אעשה לחיצת חזה עם דמבלים בשיפוע התנועה לא כל כך משנה מה שמשנה זה הזמן שבו השריר נתון תחת מתח.
כל סט מבוצע במזגרת של 30 שניות כאשר כל שבוע מעלים את זמן הסט ב 5 שניות.
אני יודע זה בטח נשמע קל לאללה אני מזמין אתכם לנסות:angry: 30 שניות של זיון נראים כמו 5 שניות 30 שניות של סט שאתם מרימים משקל כבד נראים כמו שעה (קחו בחשבון שסט ממוצע לוקח כ 15-20 שניות) 39 שניות סט עם משקל כבד זה סיוט עולמי.
מבחינת משקלים יש לקחת משקל שאתם יכולים לעשות בין 12-15 חזרות רק בסט השלישי יש להוריד את המשקל ל 50% ממשקל העבודה שלכם (בדרך כלל יקח לכם שבוע לגלות את משקלי העבודה שנוח לכם איתם) ברגע שמצאתם את המשקל אין צורך להעלות אותו העליה של זמן הסט כל שבוע מספקת גירוי מספק לשריר. אם אתם באמצע סט והמשקל כבד לכם ואתם רואים שאין מצב שאתה מסיימים את הסט בזמן הקצוב אפשר לעבור ל- X-REPS (חצאי חזרות) אחיזות סטטיות העיקר לסיים את הסט בזמן הקצוב. לחלופין אם אתם מרגישים שמשקל קל מדי יש להאט את קצב העבודה ולסיים בזמן הקצוב.
תכנית לדוגמא:
אימון A: חזה גב יד אחורית
לחיצת חזה עם דמבלים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פלייס במכונת קרוסאובר 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
לחיצת כתפיים עם דמבלים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פשיטת כתפיים לצדדים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
לחיצה צרפתית 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
פשיטת מרפקים פולי עליון 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
אימון B רגליים גב יד קדמית
לחיצת רגליים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
סטיף-לג דדליפט 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
טי באר 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
משיכה לעורף באחיזה רחבה 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כיפופי ידיים במוט 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כיפופי ידיים האמרים 3 סטים זמן סט 30 שניות מנוחה 90 שניות
כל שבוע יש לעלות את זמן הסט ב 5 שניות דוגמא:
שבוע 1 30 שניות
שבוע 2 35 שניות
שבוע 3 40 שניות
שבוע 4 45 שניות
אני בטיח לכם תכנית שתאתגר לכם את הצורה מי שיצליח לעמוד בא יראה תוצאות מדהימות הזמן קצר יחסית.