הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיבלתי מנילה- עזרה

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
קיבלתי מנילה וישלי מה לבחור וכל זה שזה סבבה, ישלי מספיק מידע על כל יחידה וזה...
הבעיה היא שאני ממויין לטייס עכשיו, ואם אני לא הולך לטייס אני בתאכלס לא רוצה להיות קרבי בכלל, אבל אני ממש רוצה טייס, ואם לא טייס אז עוקץ (שזה ישלי אפשרות במנילה) או לו"טר (שלפי מה שהבנתי זה יותר לאמן אנשים ופחות לצאת לפעילויות וזה..)
אז אני אמור להגיד להם שאני כן רוצה קרבי? ולהתעלם מטייס?
או שאני אמור להגיד שאני לא רוצה קרבי (לסמן ברצון לשרת בלוחם- 1) ובהכל 1, חוץ מעוקץ שיש שם (כאילו חטיבת כפיר שמשם מגיעים לעוקץ ולו"טר לפי מה שאני מבין), והאם זה יפגע במיונים לטייס?

תודה 😃

קיבלתי מנילה וישלי מה לבחור וכל זה שזה סבבה, ישלי מספיק מידע על כל יחידה וזה...
הבעיה היא שאני ממויין לטייס עכשיו, ואם אני לא הולך לטייס אני בתאכלס לא רוצה להיות קרבי בכלל, אבל אני ממש רוצה טייס, ואם לא טייס אז עוקץ (שזה ישלי אפשרות במנילה) או לו"טר (שלפי מה שהבנתי זה יותר לאמן אנשים ופחות לצאת לפעילויות וזה..)
אז אני אמור להגיד להם שאני כן רוצה קרבי? ולהתעלם מטייס?
או שאני אמור להגיד שאני לא רוצה קרבי (לסמן ברצון לשרת בלוחם- 1) ובהכל 1, חוץ מעוקץ שיש שם (כאילו חטיבת כפיר שמשם מגיעים לעוקץ ולו"טר לפי מה שאני מבין), והאם זה יפגע במיונים לטייס?

תודה 😃

בקיצר אתה לא סגור על עצמך , ואתה רוצה ללכת למשהוא שנשמע מגניב .
אם תסמן הכל 1 תלך לאן שצה"ל רוצה , אם תסמן את כפיר בדרוג גבוה תלך לכפיר כי זה חטיבה יחסית לא פופלארית .
לעוקץ או כל יחידה מובחרת אחרת לא קל להתקבל , אחת מן הסיבות שהיחידות האלה מגייסות מחטיבות ספציפיות (חוץ ממאותרים ) הוא שיהיה נפל איכותי וככה להעלות את הרמה של הגדודים מבחינת האנשים .
בקיצור אני מציע לך לחשוב טוב מה אתה רוצה , ולזכור שקשה להתקבל ליחידות האלה ויש סיכוי טוב שבסוף כן תגיע לאיזשהיא חטיבה .

לטייס אתה מתמיין בלי קשר למנילה. תחשוב על קורס טייס כעדיפות ראשונה מעל הכל בשביל צה"ל. ברגע שתיפול מהקורס או שתפרוש המיון שלך ימשיך ע"פ המנילה בינתיים אתה ממוין לטייס. אין קשר למה שסימנת במנילה לבין קורס טייס אין שום השפעה שלהם אחד על השני. אתה קודם מתמיין לטייס, אח"כ כשאתה נופל אתה ממשיך לפי ההעדפות שסימנת במנילה.
כשאתה מסמן עוקץ\לוט"ר ברור לך שזה לא אומר שאתה מגיע ליחידה אלא אתה מגיע לכפיר ועושה שם גיבוש ליחידה כשרוב הסיכויים שלא תעבור ובגלל זה תשאר בכפיר. תחליט אם אתה רוצה להיות לוחם או לא, להיות לוחם זה לא אומר להיות בעוקץ או לוטר אלא רוב הסיכויים שזה אומר להיות לוחם בגדוד באחת החטיבות.

למה מה קרה? זה או סיירת או ניירת? אתה מוכן לתרום למדינה שלך רק אם ישימו אותך ביחידה שאתה רוצה? ואם ידפקו אותך במגב לא תרצה להגן על המדינה שלך?

קודם כל המיונים לטייס זה בעדיפות ראשונה לא משנה מה תעשה.

המיונים לטייס זה לפני הצבא, ככה שזה לא קשור, אם לא עברת את הגיבוש טיס אז פשוט מאוד הולכים לפי המנילה שלך, או לפי מיונים ליחידות אחרות(מודיעין וכדומה), אתה יכול לעשות גם יום סיירות ולקבל גיבוש מסויים, אבל הוא יוקפא עד שיסתיימו כל המיונים לטיס.

דבר נוסף, אתה אומר שאתה לא רוצה להיות קרבי בכלל ואתה רוצה ללכת לעוקץ? אז רק שתדע חביבי, שעוקץ זה קרבי לכל דבר.

ואת הגיבושים ללוט"ר או לעוקץ אתה עושה אחרי שאתה מתגייס לצבא(לחטיבת כפיר לצורך העניין), ככה שזה לא יכול לפגוע לך במיונים לטיס כי כפי שאמרתי, המיונים מתרחשים לפני הגיוס.

ההגעה לשם זה לא תוכנית כבקשתך, אתה צריך לעבור גיבוש לעוקץ או ללוט"ר בכדי להתקבל, אם לא עברת - אתה הולך לגדודים, אז תקח את זה בחשבון.

ומנקודת מבט אישית, ראיתי הרבה אנשים כמוך עם גישה של סיירת או ניירת והם לא הגיעו רחוק, מומלץ מאוד לשנות את הגישה שלך, כי עם גישה כזאת לא תגיע רחוק לא רק בצבא, אלא בחיים.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה הסיבה שבגללה אתה מתגייס לקרבי?
כי אני לא הולך לשקר בשביל להוריד פרופיל, וישלי 97 אז אני חייב...
וinfantry למה לשנות גישה? כי אתם שרופים שחושבים שקרבי זה הכל? אני מכיר מספיק אנשים עם גישת ה"סיירת או ניירת" שהגיעו רחוק בחיים שלהם ותאמין לי שהצליחו בחיים שלהם כמו גדולים, כמו כן אני מכיר אנשים שהלכו לגדודים שאכלו זין 3 שנים ואז קיבלו זין אחרי הצבא אחרי שהצבא שם עליהם זין. אז אל תרצו לי על מה שאני רוצה כמו שאני לא מרצה לכם על מה שאתם רוצים, ביקשו עזרה ואתם באים נגד אז פשוט אל תגיבו... (חוץ מזה תודה על ההתחלה של מה שרשמת 😃- פשוט למלא כאילו לא הצלחתי להתקבל לטייס).
ועומר פשוט סתום אינלי זין אלייך ואני אפילו לא הולך להתחיל להתווכח איתך. פשוט אל תגיב פה יותר בבקשה לא רוצה שתיהיה מריבה על משו שלא קשור לנושא של הדיון עצמו.
kodi תודה 😃

האנשים שאתה מכיר שהגיעו רחוק בצבא ובחיים לא הגיעו עם גישה של סיירת או ניירת, כי אם הם היו נופלים במיונים סמוך עליי שהם היו הולכים לתפקידים אחרים כמו גדולים, ואולי אתה חושב שלא - אבל ככה זה. האנשים שמגיעים למעלה ורחוק אלו אנשים עם אופי באמת חזק.

ולמה אתה חושב שיש רק חרא בגדודים? למה אתה חושב שרק הם אוכלים 'זין' 3 שנים? הם משרתים את הארץ שלהם כמו גדולים בכבוד, ואם להסתכל על המצב של הצבא היום כל אחד יכול להשתמט או לחילופין להוריד פרופיל כדי לא להיות בקרבי, הרוב אם לא כולם הולכים לשם כי הם רוצים קרבי, הם לא הולכים לשם במטרה לאכול זין 3 שנים. (וסתם לפרוטקול, הרמטכ"ל החביב שלנו גבי אשכנזי, הגיע מגולני, כמו כמה קצינים בכירים בצבא שהגיעו מחטיבות חי"ר ומהגדודים)

הצבא שם על כולם זין אחד גדול זה לא בהכרח קשור, גם אם אתה תהיה ביחידה מובחרת, אתה חושב שהחיים שם דבש? תחשוב שוב.

אני רק אומר, אם יצא מצב שלא הצלחת במיונים כאלה או אחרים ולא הגעת למקום שרצית - תלך למקומות אחרים בגאווה ובראש מורם, כי אחרי הכל כולם למען מטרה אחת.

ובכיף, שמח אם עזרתי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
האנשים שאתה מכיר שהגיעו רחוק בצבא ובחיים לא הגיעו עם גישה של סיירת או ניירת, כי אם הם היו נופלים במיונים סמוך עליי שהם היו הולכים לתפקידים אחרים כמו גדולים, ואולי אתה חושב שלא - אבל ככה זה. האנשים שמגיעים למעלה ורחוק אלו אנשים עם אופי באמת חזק.

ולמה אתה חושב שיש רק חרא בגדודים? למה אתה חושב שרק הם אוכלים 'זין' 3 שנים? הם משרתים את הארץ שלהם כמו גדולים בכבוד, ואם להסתכל על המצב של הצבא היום כל אחד יכול להשתמט או לחילופין להוריד פרופיל כדי לא להיות בקרבי, הרוב אם לא כולם הולכים לשם כי הם רוצים קרבי, הם לא הולכים לשם במטרה לאכול זין 3 שנים. (וסתם לפרוטקול, הרמטכ"ל החביב שלנו גבי אשכנזי, הגיע מגולני, כמו כמה קצינים בכירים בצבא שהגיעו מחטיבות חי"ר ומהגדודים)

הצבא שם על כולם זין אחד גדול זה לא בהכרח קשור, גם אם אתה תהיה ביחידה מובחרת, אתה חושב שהחיים שם דבש? תחשוב שוב.

אני רק אומר, אם יצא מצב שלא הצלחת במיונים כאלה או אחרים ולא הגעת למקום שרצית - תלך למקומות אחרים בגאווה ובראש מורם, כי אחרי הכל כולם למען מטרה אחת.

ובכיף, שמח אם עזרתי.
נכון... אבל אתה מסכים איתי שאני יהנה הרבה יותר במה שאני אשכרה רוצה? ושבן אדם שהולך לקרבי שלא רוצה קרבי יתרום הרבה פחות מבן אדם שהולך למודיעין ובאמת רוצה מודיעין?
ורק בשביל הקטע, מכיר 2 אנשים שהלכו לטייס, התקבלו לטייס, הגיעו לשלבים הממש סופיים (אחרי הגיוס אני מדבר) ואז פרשו רק בשביל האפשרות שנתנו להם לבחור כמעט כל מה שהם רוצים...
אח שלי היה בגישת "ניירת או סיירת" (תאמת הוא טמבל ולאדע איך הוא חשב שהוא יתקבל למודיעין) והוא סיים עוקץ, והוא היה המצטיין במשך 3 שנים (אתה מוזמן ללכת לשאול שם מי האנשים שסיימו בהצטיינות) ואם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך תמונות של התעודות שהוא קיבל. אני יודע שלא כולם הם כמו אח שלי (שהוא כן הרבה יותר ספורטיבי וחזק בקטע של סיבולת והתמדה מרוב האנשים שתכירו, ואני לא נראלי מתקרב אליו כל כך בקטע הזה), אבל עדיף לנסות, לא?

נכון... אבל אתה מסכים איתי שאני יהנה הרבה יותר במה שאני אשכרה רוצה? ושבן אדם שהולך לקרבי שלא רוצה קרבי יתרום הרבה פחות מבן אדם שהולך למודיעין ובאמת רוצה מודיעין?
ורק בשביל הקטע, מכיר 2 אנשים שהלכו לטייס, התקבלו לטייס, הגיעו לשלבים הממש סופיים (אחרי הגיוס אני מדבר) ואז פרשו רק בשביל האפשרות שנתנו להם לבחור כמעט כל מה שהם רוצים...
אח שלי היה בגישת "ניירת או סיירת" (תאמת הוא טמבל ולאדע איך הוא חשב שהוא יתקבל למודיעין) והוא סיים עוקץ, והוא היה המצטיין במשך 3 שנים (אתה מוזמן ללכת לשאול שם מי האנשים שסיימו בהצטיינות) ואם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך תמונות של התעודות שהוא קיבל. אני יודע שלא כולם הם כמו אח שלי (שהוא כן הרבה יותר ספורטיבי וחזק בקטע של סיבולת והתמדה מרוב האנשים שתכירו, ואני לא נראלי מתקרב אליו כל כך בקטע הזה), אבל עדיף לנסות, לא?
בטח שעדיף לנסות, תמיד עדיף לתת 100 אחוז מעצמך ולהגיע למקום שאתה רוצה, רק עם רעל ומוטיבציה מגיעים לאן שרוצים.
הכוונה שלי הייתה שאם לא יוצא לך להגיע למקום שאתה רוצה, לא צריך להתייאש בגלל זה ולהיות שבוז מהתחת 3 שנים. אני מניח שהבנת את הכוונה שלי.

ובקשר לאח שלך, כל הכבוד לו שהיה מצטיין ביחידת עוקץ(אחלה יחידה, חבר טוב שלי משרת שם), אם מתקבלים למקום שרוצים משקיעים את הכי הרבה שאפשר, זה ברור מאליו...

אח שלי הגדול לדוגמא הלך ליום סיירות, קיבל את הגיבוש שרצה, ולפני הגיבוש אמר שלא משנה מה הוא יגיע ליחידה(היה לו כוח רצון אדיר), אבל אם הוא לא יצליח הוא לא יתבאס, הוא ילך למקומות אחרים וגם יתן מעצמו כמה שאפשר ב3 שנים האלה, איפה שצה"ל צריך אותו. והגיע לגיבוש, ו-וואלה עבר אותו כמו גדול.

אז תמיד צריך לדעת שלא תמיד מקבלים מה שרוצים, ולא חייבים להיות מבואסים בגלל זה, that's life.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בטח שעדיף לנסות, תמיד עדיף לתת 100 אחוז מעצמך ולהגיע למקום שאתה רוצה, רק עם רעל ומוטיבציה מגיעים לאן שרוצים.
הכוונה שלי הייתה שאם לא יוצא לך להגיע למקום שאתה רוצה, לא צריך להתייאש בגלל זה ולהיות שבוז מהתחת 3 שנים. אני מניח שהבנת את הכוונה שלי.

ובקשר לאח שלך, כל הכבוד לו שהיה מצטיין ביחידת עוקץ(אחלה יחידה, חבר טוב שלי משרת שם), אם מתקבלים למקום שרוצים משקיעים את הכי הרבה שאפשר, זה ברור מאליו...

אח שלי הגדול לדוגמא הלך ליום סיירות, קיבל את הגיבוש שרצה, ולפני הגיבוש אמר שלא משנה מה הוא יגיע ליחידה, אבל אם הוא לא יצליח הוא לא יתבאס, הוא ילך למקומות אחרים וגם יתן מעצמו כמה שאפשר ב3 שנים האלה, איפה שצה"ל צריך אותו. והגיע לגיבוש, ו-וואלה עבר אותו כמו גדול.

אז תמיד צריך לדעת שלא תמיד מקבלים מה שרוצים, ולא חייבים להיות מבואסים בגלל זה, that's life.
אני כן אתבאס, כולם היו מתבאסים אם לא היו מתקבלים לאן שרוצים. אבל אני כן אתן מעצמי 100% 😃

אם אתה לא רוצה להקריב את החיים שלך למדינה ואתה מתגייס לקרבי רק כי אתה חייב כבר עדיף שתישאר בקרייה.
על חיילים כמוך הצבא לא יכול לסמוך, ובטח חברים שלך במחלקה לא יוכלו לסמוך עליך כשהם יצטרכו אותך.
אני מתערב איתך שבגישה כזאת אם היית בקרבי והיה מבצע כמו עופרת יצוקה לא היית יוצא אליו בלב שלם ואם חייל לידך היה במצב שהוא צריך את העזרה שלך וזה דורש ממך סיכון, גם לא היית עוזר לו.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא רוצה להקריב את החיים שלך למדינה ואתה מתגייס לקרבי רק כי אתה חייב כבר עדיף שתישאר בקרייה.
על חיילים כמוך הצבא לא יכול לסמוך, ובטח חברים שלך במחלקה לא יוכלו לסמוך עליך כשהם יצטרכו אותך.
אני מתערב איתך שבגישה כזאת אם היית בקרבי והיה מבצע כמו עופרת יצוקה לא היית יוצא אליו בלב שלם ואם חייל לידך היה במצב שהוא צריך את העזרה שלך וזה דורש ממך סיכון, גם לא היית עוזר לו.
נכון, כי כל ה100000 חיילים שיש נגיד בקרבי אני בטוח שכוווולם שם רצו קרבי, ושכולם פשוט רוצים להקריב את עצמם למדינה.
סתום סתום תחזור לחור שאתה בו יטמבל
אתה מעצבן אותי

נכון, כי כל ה100000 חיילים שיש נגיד בקרבי אני בטוח שכוווולם שם רצו קרבי, ושכולם פשוט רוצים להקריב את עצמם למדינה.
סתום סתום תחזור לחור שאתה בו יטמבל
אתה מעצבן אותי

תתעצבן כמה שאתה רוצה יא הומו..
אני לא אמשיך איתך תדיון הזה אפילו, אם הייתי יכול להחליט הייתי שולל לך את האזרחות.

מזדיין...

• פותח/ת השרשור
תתעצבן כמה שאתה רוצה יא הומו..
אני לא אמשיך איתך תדיון הזה אפילו, אם הייתי יכול להחליט הייתי שולל לך את האזרחות.

מזדיין...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ביי אחי

פיניקס מה נפתחת עליו? כי הוא אמר משהו שנוגד את הדיעה שלך?
למרות שעומר גם אתה טועה, לא כל אחד שהולך לקרבי הולך לשם כי הוא פטריוט. יש מספיק חיילים שהם מצויינים שהולכים לשם בגלל האתגר, בגלל החוויה, בגלל ההתחשלות ובשביל להרגיש שהם אשכרה עושים משהו ב3 שנים האלה - לא כולם עושים את זה כדי למות למען המולדת.

פיניקס מה נפתחת עליו? כי הוא אמר משהו שנוגד את הדיעה שלך?
למרות שעומר גם אתה טועה, לא כל אחד שהולך לקרבי הולך לשם כי הוא פטריוט. יש מספיק חיילים שהם מצויינים שהולכים לשם בגלל האתגר, בגלל החוויה, בגלל ההתחשלות ובשביל להרגיש שהם אשכרה עושים משהו ב3 שנים האלה - לא כולם עושים את זה כדי למות למען המולדת.

בהחלט.
אני רוצה להאמין שכל בנאדם מחפש בתקופה הזאת למצות את הפוטנציאל הטמון בו,ולהרגיש שה-3 שנים האלה שהוא העביר(או יותר) לא היו לחינם.
בסה"כ לא משנה איפה אתה משרת,אתה כן תורם למדינה שלך בדרך עקיפה או אחרת.
הצבא מסנן אנשים חסרי מוטביציה ורצונות לתפקידים מסויימים,ולכן אני לא חושב שיש לבוא לפיניקס בכלל בתלונות.יש לאחל לו שיגיע לתפקיד שהוא רוצה,אבל במידה שלא שיבחר את הדברים שהוא רואה שהכי מתאימים לו.
חייל ללא מוטביציה הוא סכנה למדינה ולחברי המחלקה שלו.אני מאמין שבסופו של דבר אצל רוב האנשים,גם אם הם יגיעו למקום שפחות העדיפו,החברים החדשים,הרעל ובכלל כל מה שהולך שם(שאני מחכה לזה מאוד) ישנה את ההשקפה שלהם לחיוב על שירות ביחידה כזאת או אחרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית