הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט אחרי פציעה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
טוב אז ככה, נפצעתי באגן לפני שנתיים כתוצאה מהיפר אקסטנשן שהעמיס לי על הגב תחתון והאגן עד למצב שהם פשוט קרסו,ומאז היו לי כאבים און ואוף עד לפני חודש בערך.
מאז שהפסקתי לעשות סקוואט עם התנגדות הכאבים דאכו ונעלמו.
פעם אחרונה שעבדתי כבד באמת בסקוואט היה לפני שנה וחצי בערך ומאז עבדתי עם 60% מהמשקל, והיו כאבים מציקים. לפני כחןדש התייאשתי מלעשות סקוואט עם התנגדות אז עשיתי בלי התנגדות וזה מאוד עזר לי להתאוששות.

הכאבים שיש לי כרגע הם כאבי שרירים בזוקפים/אגן והם מינימלים. הם התעוררו לי שוב אחרי חודש שכמעט ולא התאמנתי בו. בגלל שקיבלתי דומס רציני מדדליפט כבד ביום רביעי.

עכשיו דבר ראשון אני כנראה הולך להוריד משקל בדדליפט ולהוסיף חזרות כי אני לא יכול להרשות לעצמי דומס וגב תחתון/זוקפים תפוסים.

דבר שני ניסיתי לעשות סקוואט ושמתי לב שבלי משקל אני מצליח לעשות עם טכניקה טובה ולמנוע היפר אקסטנשן בגב תחתון, ברגע שלקחתי מוט אולימפי לא הצלחתי בכלל להשאר בתחתית למאית השנייה מבלי לעקם את האגן וליצור איפר אקסטנשן, אחת המדריכות ניסתה לייצב אותי ככה שהגב יהיה ניטרלי ותוך שנייה איבדתי שיווי משקל. לא הצלחתי להשאר בתנוחה גם מבחינת קושי בשרירים האחוריים של הירך וגם במפשעה.
כשלקחתי מוט קטן של 7/10 קילו היה לי קשה אבל הצלחתי בקושי להשאר בתחתית עם גב ניטרלי. ככל שהפיסוק שלי יותר רחב והכפות רגליים שלי מופנות החוצה באופן מוגזם אז יותר קל לי.

מבחינת הפציעה אני מאמין שכל עוד הגב שלי ישאר במנח ניטרלי אני אוכל להוסיף משקלים מבלי להפצע שוב. השאלה היא מה דפוק אצלי בסקוואט:

עניין של טכניקה? יציבות? גמישות? שרירים חלשים? חוסר איזון בין השרירים של הבטן והגב תחתון?

אני כבר מיואש מהכאבים ומהתרגילים של הגב תחתון (דדליפט וסקוואט)
אם אני מעמיס משדל בדדליפט אז הגב שלי נתפס ברמות בגלל רגישות, מצד שני אני לא מצליח להחזיק את הגב תחתון כמו שצריך עם בסקוואט עם התנגדות מינימלית.

אני עובד על חיזוק של השרירי בטן/גב והמייצבים, אני עושה מתיחות למפשעה שעוזרות לי ואני עובד חזק על סקוואטים בלי משקל 20X3 עם טכניקה סבבה ושעייה של 10-20 שניות בתחתית.

@moo @incin

• פותח/ת השרשור
סרטונים במשקלים שונים
כמה סרטונים שצילמתי מההכי חדש להכי ישן.
כולם אחרי הפציעה עצמה.
חלק ממש ישנים עם טכניקה שונה.

בסקוואט הזה נפצעתי והייתי "מושבת" לחודש בערך. 60 קילו לפני חודשיים

8:

אלה מלפני 3-4 חודשים

Rt:

80 קילו
ו:

סקוואט לביקורת:

זה מלפני שנה וחצי, משקל שיא בטכניקה יחסית גרועב. באותה תקופה לא היו לי כאבים כמעט בכלל, אולי קצת צריבה בגב תחתון אחרי האימון. כנל בשאר הסרטונים אחריו

Squat 140 k.g 308 lbs 2nd set:

127.5
Squat 127.5KG 2nd set:

90
Squat 90 kg:

יש משהו מוזר קצת בסקוואט, זה נראה כמו תנועה של HB במנח של LB (לא קשור לבעיה שלך)
איזה בדיקות וצילומים עשית ?
הסקוואט מבחינת אגן ועמוד שדרה נראה בסדר
הלכת לאורטופד ? ביצעת צילום רנטגן/אולטרסאונד CT MRI ?

בשלב זה לא הייתי חוזר לעשות סקוואט עד שמברר מה בדיוק יש לך
כן עושה פשיטות גו לאט לאט ומתיחות

איזה עוד תרגילים אתה עושה ? והאם כואב לך בתרגיל/אחריו ?
לג פרס ?
פרס ?
דדליפט ?
לחיצת חזה עם הקשתה ?

• פותח/ת השרשור
יש משהו מוזר קצת בסקוואט, זה נראה כמו תנועה של HB במנח של LB (לא קשור לבעיה שלך)
איזה בדיקות וצילומים עשית ?
הסקוואט מבחינת אגן ועמוד שדרה נראה בסדר
הלכת לאורטופד ? ביצעת צילום רנטגן/אולטרסאונד CT MRI ?

בשלב זה לא הייתי חוזר לעשות סקוואט עד שמברר מה בדיוק יש לך
כן עושה פשיטות גו לאט לאט ומתיחות

איזה עוד תרגילים אתה עושה ? והאם כואב לך בתרגיל/אחריו ?
לג פרס ?
פרס ?
דדליפט ?
לחיצת חזה עם הקשתה ?
עשיתי רנטגן ומיפוי עצמות הכל היה תקין.
הלכתי לשלושה אורתופדים, כולם אמרו שזה רק כאב שרירים.
לצערי לא רצו לשלוח אותי לCT או MRI בטענה שגם ככה אני אצטרך פזיותרפיה לא משנה מה הפציעה עצמה.

כרגע הכאב היחידי שיש לי הוא כאב שרירים אם אני מעמיס על האגן והזוקפים.
למשל הכאב התעורר לי כששברתי שיא בדדליפט, הרגשתי את הזוקפים מאוד חזק (ביחד עם השכמות וכל שרירי הגב), זה הרגיש כמו דומס מאוד חזק.
לפעמים כשאני ממש מתאמן חזק על חזה למשל לרוב אחרי מנוחה של שבוע, אז בסוף הסט לפעמים אני מרגיש דומס, אז בגב תחתון לרוב אני מרגיש דומס הרבה יותר חזק.
בסקוואט קל בלי משקל אני עושה מקביל למראה ומסתכל על האגן שלי, כל עוד הוא ניטרלי אין לי כאבים בכלל.

פעם ניסיתי לעשות לג פרס אבל עצם הכיפוף של האגן כאב לי, בפרס אין כאבים, בדדליפט כמו שאמרתי כאבים רק במשקלים כבדים/כשהגוף נתפס (משקלים קלים אני לא מרגיש), ואתמול עשיתי מתח עם משקל התנגדות של 10 קילו, עליות מאוד איטיות ומבוקרות ולא הרגשתי כלום, הורדתי את המשקל ופימפמתי כמה שיותר חזרות מהירות ובסוף הסט קצת כאב, אולי מעומס?

שורה תחתונה, כואב לי אם אני יושב הרבה (בלי משענת במיוחד), אם אני מתכופף קדימה (למשל לגזוז ציפורניים אני חייב להתכופף ל 5 דקות) ואם אני מעמיס על הזוקפים והגב תחתון מבחינת עבודה. אגב טיפול בחום מעביר את הכאבים לכמה שעות... ככה שזה בטוח שרירים

עריכה:
שכחתי להגיד שלרוב יש לעקבים שלי נטייה לעלות וכשאני מנסה להשען עליהם אז אני מרגיש התנגדות ושהתנועה פחות טבעית ונוחה. ופעם אחרונה שעשיתי פשיטת גב זה ממש כאב לי והעמיס לי על הזוקפים. אתה ממליץ להתחיל לאמן אותם מ0 משקל ולעלות לאט לאט? מצד אחד אני רוצה לחזק אותם, מצד שני כל שטות קטנה והם נתפסים.

נערך לאחרונה:
דווקא טיפול בחום במקרה של דלקת יעביר את הכאב בזמן החום ולאחר מכן יחזור הכאב
טיפול בדלקת יהיה חימום וקירור (קרח)
לא נראה שזה דומס, תנסה לקרר את המקום עם קרח אחרי כל אימון ולא לעבוד כבד מדי ובנפח גדול מדי
תנסה לקבוע אצל רופא ספורט או פזיותרפיסט ספורט (גם פרטי)

• פותח/ת השרשור
דווקא טיפול בחום במקרה של דלקת יעביר את הכאב בזמן החום ולאחר מכן יחזור הכאב
טיפול בדלקת יהיה חימום וקירור (קרח)
לא נראה שזה דומס, תנסה לקרר את המקום עם קרח אחרי כל אימון ולא לעבוד כבד מדי ובנפח גדול מדי
תנסה לקבוע אצל רופא ספורט או פזיותרפיסט ספורט (גם פרטי)
אתה אומר שזה לא דומס אלא דלקת?
אני אוריד משקלים בדדליפט ואעשה יותר חזרות.

ממה שנראה לך זאת פציעה פעילה שלא עוברת? סוג של בלט דיסק או משהו שבגללו הזוקפים רגישים?
אני אבדוק רופאי ספורט.. למרות שאני חושב שהם יתנו לי כדורים ויגידו שזה כאב שרירים או ישלחו אותי לפיזיותרפיה שלא תעזור :\

אני בדעה של רן, אבל דווקא מפשיטות גו הייתי נמנע, כרגע הגב שלך פצוע וצריך להתייחס אליו ככזה. בסקוואט פה ושם יש קצת אובר אקסטנשן אבל מאוד לא סביר שזה הגורם לפציעה, במיוחד כשהמשקלים יחסית נמוכים.
לדעתי, רופא ספורט במקביל לNSAID ומנוחה כרגע.

• פותח/ת השרשור
אני בדעה של רן, אבל דווקא מפשיטות גו הייתי נמנע, כרגע הגב שלך פצוע וצריך להתייחס אליו ככזה. בסקוואט פה ושם יש קצת אובר אקסטנשן אבל מאוד לא סביר שזה הגורם לפציעה, במיוחד כשהמשקלים יחסית נמוכים.
לדעתי, רופא ספורט במקביל לNSAID ומנוחה כרגע.
הפציעה קרתה כשעשיתי 110 קילו לפני שנתיים.

השאלה היא אם אני רגיש לכל דבר בגב כי אני עדיין פצוע או כי השרירים חלשים או בגלל משהו אחר שאני לא מודע אליו.
בכל מקרה עצם זה שאני לא מצליח להחזיק את הגב תחתון ניטרלי עם 10/20 קילו התנגדות אומרת משהו?

הפציעה קרתה כשעשיתי 110 קילו לפני שנתיים.

השאלה היא אם אני רגיש לכל דבר בגב כי אני עדיין פצוע או כי השרירים חלשים או בגלל משהו אחר שאני לא מודע אליו.
בכל מקרה עצם זה שאני לא מצליח להחזיק את הגב תחתון ניטרלי עם 10/20 קילו התנגדות אומרת משהו?
לא אומר כלום, מה שגורם לפלקשן בתחתית זו המתיחה של ההאמסטרינגס.
אל תיפול למחשבה הזו שהשרירים שלך חלשים מידי כדי לתפקד נורמלי כשאתה גם צעיר וגם היה לך סקוואט יותר כבד מ99% מהאוכלוסייה. זה מאוד, מאוד לא סביר.

הייתה מתישהו, ברמה כלשהי, הקרנה לרגל?

• פותח/ת השרשור
לא אומר כלום, מה שגורם לפלקשן בתחתית זו המתיחה של ההאמסטרינגס.
אל תיפול למחשבה הזו שהשרירים שלך חלשים מידי כדי לתפקד נורמלי כשאתה גם צעיר וגם היה לך סקוואט יותר כבד מ99% מהאוכלוסייה. זה מאוד, מאוד לא סביר.

הייתה מתישהו, ברמה כלשהי, הקרנה לרגל?
אולי 10 פעמים בשנתיים האחרונות וזה אחרי מאמץ או אחרי שהשרירים נתפסו ממש. בדכ זה הגיע לשוק וגרם לה להיות תפוסה ממש

אולי 10 פעמים בשנתיים האחרונות וזה אחרי מאמץ או אחרי שהשרירים נתפסו ממש. בדכ זה הגיע לשוק וגרם לה להיות תפוסה ממש
אם אני זוכר נכון את מיקומי ההקרנות של כל דיסק, הקרנה לשוק זה בד"כ קשור לL5-S1. ההקרנות מעידות על אפשרות סבירה בהחלט של פציעה שקשורה לדיסק. צריך צילום MRI כדי לאבחן, אבל זה מאוד קשה להשיג (לפחות בארץ).

• פותח/ת השרשור
אם אני זוכר נכון את מיקומי ההקרנות של כל דיסק, הקרנה לשוק זה בד"כ קשור לL5-S1. ההקרנות מעידות על אפשרות סבירה בהחלט של פציעה שקשורה לדיסק. צריך צילום MRI כדי לאבחן, אבל זה מאוד קשה להשיג (לפחות בארץ).
למדתי את זה על בשרי.
אבל אם כמו שאמרתי ההקרנות (מידי פעם עיקצוץ קטנצ'יק ובמקרה ה"גרוע" מרגיש שהזרימת דם פחות טובה ואז השריר ממש נתפס) קורות אחד לחודש חודשיים בממוצע, זה עדיין מעיד על דיסק? כאילו אם זה היה משהו חמור זה היה אמור להיות כל הזמן לא? כי היו לי הרבה מאוד כאבים בלי ההקרנות, אפילו כאב אקוטי שחזר לשבועיים בערך שהייתי דיי משותק ועדיין לא הייתה הקרנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית