הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ rmr ו- bmr

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום, אני בחורה מאוד מאוד מאוד רזה . המשקל שלי 40 קג!!! רוצה לעלות במשקל אך מכורה לספורט ובעיקר לאירובי. אין לי בעיה לאכול כמה שנדרשכדי לעלות.
חישבתי rmr ויצא 1108 והכפלתי ב1.2 וקיבלתי bmr 1330 קלוריות. אני עושה מידי יום שעתיים פעילות במכון כושר, שמתוכן 50 דקות אירובי (שורפת בממוצע 370 קלוריות) ואחכ שעה ורבע משקולות, שזה נניח מקסימום עוד 100-130 קלוריות. ביחד נניח 500
הוספתי 500+1330=1830 לקבלת מאזן ניטראלי כדי לראות כמה עלי לאכול כדי לעלות במשקל.
אני אוכלת לפי תפריט די קבוע שמכיל 2550 קלוריות כלומר לפי הנוסחאות אני במאזן חיובי של כ800 קלוריות ליום.
ועכשיו לשאלתי- המשקל שלי לא זז. יציב. איך יתכן?

אני אוכלת לפי תפריט די קבוע שמכיל 2550 קלוריות כלומר לפי הנוסחאות אני במאזן חיובי של כ800 קלוריות ליום.
ועכשיו לשאלתי- המשקל שלי לא זז. יציב. איך יתכן?
כמה זמן את על התפריט הזה?

• פותח/ת השרשור
די הרבה זמן אוכלת כ"כ הרבה ועדיין לא מצליחה לעלות . אוכלת בערך 320-330 גרם פחמימה, 140 גרם חלבון ו 80 גרם שומן

• פותח/ת השרשור
זאת הבעיה לא מסוגלת להוריד אירובי אבל לא מבינה למה לא עולה אם במאזן 800 חיובי?

את הבעיה לא מסוגלת להוריד אירובי
למה לא?

למה לא עולה אם במאזן 800 חיובי?
אולי יש לך חילוף חומרים מהיר, גנטיקה מעולה, הסתגלות טובה, כמות שריר מעולה ששורפת יותר קלוריות ממה שאתה חושבת לפי החישוב (לפי התמונה זה יהיה הניחוש שלי) אבל בכל מקרה

או שתוסיפי קלוריות, או שתורידי אירובי. אחד מהשניים יגרום לך לעלות בוודאות

• פותח/ת השרשור
לא חידשת לי כלום. ושוב, 800 קלוריות עודף זה לא מעט...הייתי מצפה לעליה... מוזר לי

לא חידשת לי כלום
אני מתאר לעצמי. אבל אין יותר מדי מה לחדש, אם אוכלים יותר ממה שמוציאים תיאורטית אמורים לעלות במשקל.

800 קלוריות עודף זה לא מעט...הייתי מצפה לעליה... מוזר לי
אני מסכים, בגלל זה בהתחלה לא אמרתי לך להוסיף קלוריות אלא להוריד אירובי.

• פותח/ת השרשור
פולי עליון 2.jpg י
ניתן לראות שיש לי מסת שריר אבל לא נראה לי שהיא כזו משמעותית...

ניתן לראות שיש לי מסת שריר אבל לא נראה לי שהיא כזו משמעותית...

😱

על מה את מדברת? את רק שריר (בקטע טוב!)

אז שוב כמו שאמרתי או שתורידי קצת אירובי, אבל את אומרת שאת לא יכולה, פשוט תאכלי יותר..עוד איזה לחמניה\פיתה\כוס אורז ליום ותראי איך זה עובד. אם גם זה לא יעזור אז תוסיפי עוד..בסוף את בטוח תעלי.

עצם האימונים את שורפת גם יותר קלוריות במנוחה מאשר אדם רגיל. הקלוריות ששרפת באופן ישיר באירובי לדוגמא זה לא הכל.
כמה שאני זוכר אמרת שאת עושה אירובי כל יום, לא? מה לגבי להוריד יום כן יום לא?
את שוקלת 40, מה הגובה שלך? זה משקל שאני חושב לא רחוק מאנורקיסה.
באופן כללי נשמע שלקחת את האימונים צעד או שניים רחוק מדי... שלא תעשי לעצמך נזק.

• פותח/ת השרשור
מתאמנת כל יום. אין בעיה לאכול יותר, השאלה שלי היתה איך יתכן שמצב של עודף 800 קלוריות ליום לא מביא עליה במשקל? זה גורם לפקפוק בנכונות הנוסחאות כי לפי דבריכם עצם שריפת הקלוריות שבאה לאחר האימון בכלל לא מגולמת בנוסחא אז מה מטרת הנוסחא אם לא לתת מדד למאזן הניטראלי?

מתאמנת כל יום. אין בעיה לאכול יותר, השאלה שלי היתה איך יתכן שמצב של עודף 800 קלוריות ליום לא מביא עליה במשקל? זה גורם לפקפוק בנכונות הנוסחאות כי לפי דבריכם עצם שריפת הקלוריות שבאה לאחר האימון בכלל לא מגולמת בנוסחא אז מה מטרת הנוסחא אם לא לתת מדד למאזן הניטראלי?
הנוסחאות האלה כלליות ויכולות להשתנות מאדם לאדם.
יש לך ביד את הנוסחה הטובה ביותר, את יודעת כמה את אוכלת ואת רואה שהמשקל נשאר אותו דבר, כלומר לרמת הפעילות שלך את במאזן קלוריות נייטרלי, מכאן את יכולה לשחק עם הקלוריות (במקרה שלך להוסיף אחרת את פשוט תעלמי 😃 )

קודם כל הנוסחאות הן הערכה גסה בלבד, יש בדיקות לבדיקת rmr שיתנו נתון מדויק.
בנוסף אני מאמין שאימונים יום יומיים כולל אירובי לא 'מסמנים' לגוף לעלות במשקל.
אם חשוב לך לעלות במשקל, אני הייתי מפחית משמעותית את האירובי

אהלן, תקפידי לאכול פחמימות מורכבות, את עושה המון אירובי + שורפת לא מעט שריר(אימון משקולות של שעה ורבע ועוד אחרי אירובי....) אם תוכלי לעלות את התפריט שלך ואת הזמנים של הארוחות אשמח 😃

נראה לי שגם אצל בנות, אם את לא משתמשת בחומרים אנאבוליים, אין שום סיבה להתאמן 7 ימים בשבוע ועוד אירובי+כוח (ות'אמת - גם מוזרקים לוקחים יום או יומיים חופש בשבוע).

כתבתי לך את זה באשכול הנפרד, בו העלת תמונות שלך - תעברי במיידי לתוכנית הגיונית של 3-5 אימוני כוח בשבוע, בחלוקה נכונה (סוגי תרגילים, עצימות ונפח).

ניתן להוסיף 2-3 אימוני אירובי, בהמלצה חמה שיהיו לאחר אימון הכוח ויארכו בזמן הגיוני של 15-30 דק'.

מעבר לכך, אני חושב שלא חישבת נכון את הקלוריות שאת מוציאה בזמן אימון ממוצע שלך.

אירובי של 50 דק' ולאחריו כוח של שעה, באחוז שומן נמוך כשלך, זה לפחות 600-700 קלוריות.

תתחילי ממה שרשמתי, מבלי לשנות את כמות הקלוריות שאת מכניסה כרגע.

אם את עדיין לא עולה במשקל - תוסיפי 200-300 קלוריות כל שבוע בלי להסס, עד שתתחילי לצבור מאסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית