תזונה ותוספים 30 גר' חלבונים מפסיקים ליפוליזה

נו ו? האפקט של אינסולין על שריפת השומן ידוע כבר שנים.
אז כשאתה אוכל חלבון ופחמימות הגוף מפרק פחמימות ועוצר את פירוק השומן וכשאתה לא אוכל פחמימות וחלבון הגוף מפרק שומן ועוצר את פירוק הפחמימות. בסופו של דבר המערכת תאזן את עצמה.

רק כדרך אגב ,אני כמעט בטוח שקראתי מחקרים שהראו בצורה יפה שלאחר אימון ,פחמימות וחלבון לא עוצרים ליפוליזה כמו במצב רגיל (אם דרך האינסולין או ישירות). כך שבכלל זה לא רלוונטי למי שמתאמן.

• פותח/ת השרשור
נו ו? האפקט של אינסולין על שריפת השומן ידוע כבר שנים.
אז כשאתה אוכל חלבון ופחמימות הגוף מפרק פחמימות ועוצר פירוק שומן וכשאתה לא אוכל פחמימות וחלבון הגוף מפרק שומן ועוצר את פירוק הפחמימות. בסופו של דבר המערכת תאזן את עצמה.

רק כדרך אגב ,אני כמעט בטוח שקראתי מחקרים שהראו בצורה יפה שלאחר אימון ,פחמימות וחלבון לא עוצרים ליפוליזה כמו במצב רגיל (אם דרך האינסולין או ישירות). כך שבכלל זה לא רלוונטי למי שמתאמן.

לא אמרתי שאני מופתע. אלא שמחקר כזה מחליש את הטענות של דיאטות דלות פחמימה וקטוגניות. שומעים הרבה על "להיות קטוגני במשך כל היום".

בקשר לפסקה השנייה, אני מבין שזה קורה במצב שמופרש אנדרלנין, קרי כבר תוך כדי אימון ניתן לצרוך חלבונים בלי לפגוע בשריפת שומן.

אה ,אבל שים לב שחוץ מחלבון מי הגבינה רוב החלבונים במזון לא מקפיצים אינסולין בצורה כל כך חדה בדומה לפחמימות. אולי פשוט כדאי להמנע מלאכול את החלבון הספציפי הזה בתדירות גבוהה מידי.

רוב האנשים שעושים דיאטות קטוג'ניות גם גם לא שותים שייק חלבון בצום ,בדרך כלל התזונה שלהם מכילה המון שומן ביחד עם החלבון. מאוד משנה באילו תנאים נערך המחקר הזה.

אה ,אבל שים לב שחוץ מחלבון מי הגבינה רוב החלבונים במזון לא מקפיצים אינסולין בצורה כל כך חדה בדומה לפחמימות. אולי פשוט כדאי להמנע מלאכול את החלבון הספציפי הזה בתדירות גבוהה מידי.

רוב האנשים שעושים דיאטות קטוג'ניות גם גם לא שותים שייק חלבון בצום ,בדרך כלל התזונה שלהם מכילה המון שומן ביחד עם החלבון. מאוד משנה באילו תנאים נערך המחקר הזה.
דווקא אני קראתי שחלבון מי גבינה לא מקפיץ את האינסולין, בזמן שביצה למשל כן, אבל אפשר להימנע מכל הסמתוכה הזאת ע"י צריכת שומן בנלווה לארוחת החלבון.

איפה קראת ? זה מעניין ,לפי מה שקראתי ,כמעט בכל המחקרים שמשווים קאזאין או חלבונים אחרים למי גבינה ,חלבון מי הגבינה מקפיץ את האינסולין בטווח המיידי...
יכול להיות שלטווח הארוך רמות האינסולין יורדות כי אחרי שההורמון קופץ רמת הסוכר בדם צריכה לרדת וכך גם רמות האינסולין ושריפת השומן לעלות. שוב זה רק תומך בכך שבסופו של דבר המערכת מתאזנת.

איפה קראת ? זה מעניין ,כמעט בכל המחקרים שמשווים קאזאין או חלבונים אחרים למי גבינה ,חלבון מי הגבינה מקפיץ את האינסולין בטווח המיידי...
יכול להיות שלטווח הארוך רמות האינסולין יורדות כי אחרי שההורמון קופץ רמת הסוכר בדם צריכה לרדת וכך גם רמות האינסולין ושריפת השומן לעלות. שוב זה רק תומך בכך שבסופו של דבר המערכת מתאזנת.
למה אכפת לכם מאינסולין או דברים שקורים ברמת השניות\דקות\שעות? בסופו של דבר יש לגוף כל כך הרבה מערכות הומאוסטזיס (שמירה על מצב קיים) אם צריך הוא צריך חלבון\גלוקוז\שומנים הוא ישיג אותם איך שהוא וידאג למלא אותם בהמשך ולסדר הכול. תאכלו רגיל תאכלו הכול ותיהיו רגועים ללחץ יש השפעה הרבה יותר גדולה מאשר לקצת אינסולין. מה גם שאם אתם פה לא סוכרתיים אין לכם מה להתרגש בכלל מקפיצות סוכר. אז המחקר מעניין אבל לא יותר מזה.

למה אכפת לכם מאינסולין או דברים שקורים ברמת השניות\דקות\שעות? בסופו של דבר יש לגוף כל כך הרבה מערכות הומאוסטזיס (שמירה על מצב קיים) אם צריך הוא צריך חלבון\גלוקוז\שומנים הוא ישיג אותם איך שהוא וידאג למלא אותם בהמשך ולסדר הכול. תאכלו רגיל תאכלו הכול ותיהיו רגועים ללחץ יש השפעה הרבה יותר גדולה מאשר לקצת אינסולין. מה גם שאם אתם פה לא סוכרתיים אין לכם מה להתרגש בכלל מקפיצות סוכר. אז המחקר מעניין אבל לא יותר מזה.
לרוב לא אכפת מהאינסולין על סכרת, אלא על ההשפעה על קיטוזיס\ליפוליזיה.

לרוב לא אכפת מהאינסולין על סכרת, אלא על ההשפעה על קיטוזיס\ליפוליזיה.
כל עוד שאתה באזור מתחת ל100 גרם פחמימה ליום אתה בקטוזיס..וזה לא משנה איך תתזמן את החלבון\פחמימות שלך..(כמובן שייקח לגוף זמן מסוים עד שהוא יתחיל להגיע למצב אופטימלי)

כל עוד שאתה באזור מתחת ל100 גרם פחמימה ליום אתה בקטוזיס..וזה לא משנה איך תתזמן את החלבון\פחמימות שלך..(כמובן שייקח לגוף זמן מסוים עד שהוא יתחיל להגיע למצב אופטימלי)
זה כן משנה, ולפעמים כן רלוונטי
בין היתר רמת ההורמונים(קורטיזול) בגוף בשעות היום (שהיא הכי גבוהה בבוקר והכי נמוכה בלילה למשל, משפיעה הרבה על רמות האינסולין ועל קיטוזיס)

יבוא יום ואנשים יבינו שאינסולין זה ממש לא הגורם היחיד להעלאה/הורדה בשומן. אני גם נוטה לפקפק בכותרת של ה 30 גרם.

יבוא יום ואנשים יבינו שאינסולין זה ממש לא הגורם היחיד להעלאה/הורדה בשומן. אני גם נוטה לפקפק בכותרת של ה 30 גרם.

קצת נדחפתי פה.

אבל אינסולין הוא בכל זאת המעכב העיקרי לפעולה של ה-HSL, או שידוע היום אחרת\על גורמים אחרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית