הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איבוד כיווץ בסקוואט

HenDanino

משתמש פעיל
328
123
נק' מוניטין:
359
328
123
ב2-3 אימון האחרונים בערך , כשאני יורד אני מרגיש את המתיחה בהמאס ואת הכיווץ אבל כשאני מגיע לבור , לתחתית של הסקוואט
אני מרגיש שאני מאבד את הכיווץ בגלוטס ובהאמסטרינג , ובכלל מאבד כיווץ בחלק התחתון של הגוף ואז ממש קשה לי להעלות את המשקל אפילו שאני יודע שיש לי עוד להעלות אם הייתי עולה מספיק מכווץ ומתוח ...

יש למישהו עצות איך לשמור את הכיווץ והמתיחה לאורך כל התנועה בסקוואט ובמיוחד לא לאבד את זה בתחתית ?

תודה רבה לעוזרים 😃

סקוואט עם עצירות [pause squat] זו אפשרות.
גם בלי משקל לשבת בתחתית למשך זמן ולשמור על הכייוץ.

• פותח/ת השרשור
סקוואט עם עצירות [pause squat] זו אפשרות.
גם בלי משקל לשבת בתחתית למשך זמן ולשמור על הכייוץ.
תודה , אני אנסה לבדוק איפה אני יכול להכניס את זה בתכנית , זה לא בעיה של טכניקה ? (ז"א לנסות לשמור על משהו לאורך התנועה ?)

ככה זה סקוואט, אף אחד לא הבטיח לך שיהיה קל.
לא אמרתי שהסקוואט יהיה קל , אני אומר שכשאני מאבד את הכיווץ הסקוואט ניהיה הרבה יותר קשה ממה שהוא צריך להיות , ויש לי לפעמים חזרות שאני מצליח לשמור על הכיווץ ואני עולה הרבה יותר במהירות ובקלות ...

לנשימות תפקיד חשוב בזה- איך אתה נושם במהלך הסט ?
אמור לקחת אוויר למעלה לשמור בפנים ורק שאתה חוזר למעלה להוציא

כשהשרירים לא מכווצים זה אומר בעיקרון שאתה בשלב הירידה בסקוואט (כי מה שמוריד אותך זה כוח המשיכה ואף שריר לא מתנגד לזה, לכן אתה "נופל"). ברגע שאתה מתחיל לעלות הארבע ראשי וההמסטרינגס מתחילים להתכווץ. אם אכן אתה מפסיק להרגיש את הכיווץ זה אומר שבמקום לעלות בכל הכוח, פשוט נתת לעצמך לצנוח שוב (סוג של PAUSE SQUAT), ואז ברור שנהיה לך יותר קשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית