הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט מתאים לSS

• פותח/ת השרשור Alonso
  • פורסם בתאריך

Alonso

משתמש מתחיל
22
3
נק' מוניטין:
3
22
3
שלום,
לא מזמן התחלתי להתאמן לפי תוכנית האימונים Starting Strength.
אני בן 16, בגובה 1.83 מטרים ושוקל 75.5 קילוגרמים. אני רזה (אני מאמין שקוראים לזה ectomorph?). ניסיתי למצוא תפריט מתאים, אבל אומרים לי לאכול בריא וכמה שיותר ולהתעסק בלאכול הרבה ופחות בלדייק כמה אני מכניס ממה. אבל אני לא יכול להסתדר עם זה, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איזה מאכלים כדאי לאכול ומתי, או מה צריך להיות היחס בין פחמימות-חלבונים-שומנים. דברים שיכולים לתת לי אינדיקציה לבניית תפריט טוב, גם אם זה בערך. עוד משהו, אשמח אם התפריט לא יכלול בתוכו שימוש בגיינרים למיניהם.
דרך אגב, קראתי מאמרים שהופיעו בפורום בנושא וכמו שכבר ציינתי לא הגעתי למסקנה ברורה, לכן אני פונה אליכם.
תודה.

עזוב את היחס בין פחמימות חלבונים ושומנים
נסה כמה שיותר פחמימות איכותיות
שומן אל תתעסק בזה
וחלבון פי 2.5 ממשקל גוף (אפשר גם פי 2)
מאכלים עתירי קלוריות:
ערגליות, בשרים בפיתה, גיינר, חלב, אורז, פסטה, פתיתים, קוסוקוס, גרעינים, בוטנים, חמאת בוטנים, גבנ"צ 28%.
זה מה שעלה לי לראש, אלה הדברים שאני אוכל כדי להכניס כמה שיותר קלוריות (גם אני ectomorph)

• פותח/ת השרשור
עזוב את היחס בין פחמימות חלבונים ושומנים
נסה כמה שיותר פחמימות איכותיות
שומן אל תתעסק בזה
וחלבון פי 2.5 ממשקל גוף (אפשר גם פי 2)
מאכלים עתירי קלוריות:
ערגליות, בשרים בפיתה, גיינר, חלב, אורז, פסטה, פתיתים, קוסוקוס, גרעינים, בוטנים, חמאת בוטנים, גבנ"צ 28%.
זה מה שעלה לי לראש, אלה הדברים שאני אוכל כדי להכניס כמה שיותר קלוריות (גם אני ectomorph)
כל הפסטה והאורז מלא נכון?

כל דבר "מלא" זה מצוין. מאכלים מאוד ומומלצים ואיכותיים הם:
שיבולת שועל, קטניות (אפונה, שעועית לבנה, שעועית אדומה), טחינה גולמית משומשום מלא, אבוקדו, חמאת בוטנים, לחם מקמח מלא, קוטג, שמן זית, שקדים טבעיים לא קלויים, תמרים.
וכמובן חלבון בכמות מספיקה- חזה עוף/הודו, גבינה צהובה 9%, טונה, קוטג, ביצים, מוצרי חלב (עדיף ללא סוכר או לפחות במתיקות מעודנת)

• פותח/ת השרשור
ומתי אני צריך לאכול כל אחד מהדברים האלו? זה משנה איך אני מחלק את זה? אם כן, איך בערך אני צריך לחלק את זה (גם בימים בלי אימון).

לא משנה איך לחלק
פשוט תדאג שעתיים שלולש לפני אימון לאכול פחמימה מלאה שלא תיהיה עייף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית