הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ UD2 אני עושה משהו לא נכון?

• פותח/ת השרשור Avocado
  • פורסם בתאריך

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
אני לא עולה במשקל כמצופה אחרי העמסה, אני עושה הכל BY THE BOOK בגדול. אפילו פעמיים אירובי בימים הדלים 40 דקות.
שבוע ראשון הבנתי WHOOSH EFFECT כנראה.
שבוע שני עליתי רק 600 גרם ביום שאחרי, חשבתי אולי בגלל שהתבססתי על פסטה. מה שמוזר ששלושה ימים אחרי (אחרי יומיים הניטראליים בערך) עליתי פתאום קילו.
שבוע שלישי (היום) עליתי שוב רק 600 גרם למרות שוב הכל עשיתי ממש אבל ממש by the book - תחילת העמסה דקסטרוז, ובהמשך תפוחי אדמה ואורז בעיקר... כמעט בלי שומן.

באף אחת מההעמסות לא היה כמעט שומן בתפריט.

יכול להיות שהקונספט של הדיאטה שאפשר לעשות העמסה ב30 שעות הוא בעייתי?
אולי לי הוא בעייתי?
או שאני עושה משהו לא נכון?

תודה!

נערך לאחרונה:
אתה שואל כי נתקעת ואתה לא יורד במשקל או כי אתה סתם סקרן למה אתה לא שוקל יותר אחרי העמסות?

• פותח/ת השרשור
אתה שואל כי נתקעת ואתה לא יורד במשקל או כי אתה סתם סקרן למה אתה לא שוקל יותר אחרי העמסות?
אני שואל כי אני יודע שאני אמור לשקול יותר אחרי ההעמסה אז אולי משהו לא בסדר.
הירידה במשקל ממש לא נתקעה

אם הירידה במשקל לא נתקעה, אז מה זה משנה כמה אתה עולה או לא עולה אחרי העמסה. 600 גרם זה בסדר לאחר העמסה, לא חייבים לעלות 5 ק״ג.
אם אתה רוצה לראות תזוזה רצינית במשקל לאחר העמסה, אתה מוזמן לעשות 200-250 דקות אירובי בשבוע בעצימות גבוהה ואז תבוא לספר חוויות לאחר העמסה 😃 (כנראה המאגרים שלך לא מספיק מדוללים במשך השבוע ולכן לא עולה במשקל לאחר העמסות באופן דרסטי כמו שאתה מצפה שיקרה).

• פותח/ת השרשור
אם הירידה במשקל לא נתקעה, אז מה זה משנה כמה אתה עולה או לא עולה אחרי העמסה. 600 גרם זה בסדר לאחר העמסה, לא חייבים לעלות 5 ק״ג.
אם אתה רוצה לראות תזוזה רצינית במשקל לאחר העמסה, אתה מוזמן לעשות 200-250 דקות אירובי בשבוע בעצימות גבוהה ואז תבוא לספר חוויות לאחר העמסה 😃 (כנראה המאגרים שלך לא מספיק מדוללים במשך השבוע ולכן לא עולה במשקל לאחר העמסות באופן דרסטי כמו שאתה מצפה שיקרה).

חלק מהעניין בדיאטה הזו זה הsupercompensation הזה לא?

זה עדיין לא אומר שזה לא מתרחש (ואל תשכח ש supercompensation מבחינת העמסת פחמימות זו היפותזה לא מוכחת כל כך בשטח, לכן לא הייתי שם עליה יותר מידי בעניין של אימונים אנאירובים).
אומנם גליקוגן כן סופח איתו מים ואז יש העלאה בנוזלים בגוף, אבל זה בא ביחס ישיר לכמה אתה מדולל באותו השבוע. מה גם כל אדם עולה נוזלים באופן שונה. בד״כ ככל שיש לך יותר מסת שריר אתה תעלה יותר בנוזלים (וגם ככל שיש לך יותר תאי שומן יקרה מקרה דומה, אם כי תא שומן מרוכב סה״כ מ-10% מים בזמן שתא שריר מ-70% מים וכשהוא ״מתנפח״ אז ספיחת הנוזלים תהיה אף גדולה יותר).
בגדול נראה שמה שאתה עושה הכל נכון, לא הייתי נשאר מודאג כל עוד המשקל מתקדם ואתה מרגיש טוב באימונים (משמע מתאושש).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית