נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
שהנעליים הללו יצאו לשוק חשבתי שזה איזשהו תכסיס שיווקי למכור נעל פשוטה בסגנון אולסטאר במחיר מופקע לקהל שמוכן לשלם הרבה עבוד ציוד ולבוש ספורט (כולל קהילת הקרוספיט בעיקר).
הרבה זמן אני עדיין לא סגור על נעליים לסקוואט, ניסיתי תקופה ארוכה נעלי WL, אחרי נסיון קצר של סקוואט יחף אהבתי את הרעיון והחלטתי להזמין את הנעליים ביחד עם כמה חבר'ה מהמכון כאן, בעיקר עקב המחיר המפתה (90$ בלי משלוח).
לדעתי היתרון הגדול ביותר של הנעליים הוא בעמידה רחבה (סומו דדליפט או סקוואט רחב). לנעליים יש מנגנון אנטי החלקה שעוזר לשמור על יציבות בנוסף לתמיכה מוגברת של החלק החיצוני של הנעל (איפה שאני אוהב לשים את כובד המשקל בכף הרגל) בשורה התחתונה מרגישות מאוד יציבות וכאילו מודבקות לקרקע.
מצד שני, לא מצאתי יתרון מובהק בדדליפט קונבנציונלי וכמובן לא בבנץ'. יש את היתרון של האנטי החלקה אבל לרוב זה לא נושא מרכזי בהרמות הנ"ל. ככל הנראה אחזור למשוך עם סליפרס.
עוד משהו שמעט הפריע לי, אני אוהב לקשור חזק מאוד שרוכים בנעלי אימון, בנעל הזאת הקשירה לוחצת לי על החיבור של גב כף הרגל עם תחילת השוק, מה שהופך את העניין ללא נוח גם בהליכה. אבל ברגע שקושרים כרגיל הסיפור הזה לא רלוונטי.
עניין חשוב - המידה. הנעל הזאת גדולה משמעותית מרוב הנעליים. אני לרוב קונה 44-44.5 נעלי ריצה/ספורט רגילות, 42.5-43 אולסטאר. את הנעל הזאת הזמנתי במידה 41 (!!) וזה מתאים בול עם גרב דקה, על סף להיות קטן במידה ויש גרב עבה. מאמין ש42 גם היה בסדר.
לסיכום- סה"כ נעל קטלנית. המחיר יחסית נמוך, זו נעל שלדעתי נראית מעולה ואפשר גם להשתמש איתה סתם לצאת למקומות לא יוקרתיים מדי... קשה לשים לב שזו נעל ספורט בכלל. לא הייתי מגדיר אותה כנעל פורצת דרך, אלא כנעל פשוטה שטובה מאוד לכלל אימוני הכוח באופן גורף במחיר הוגן מאוד. שימו לב שהיא לא דומה לאולסטאר בכלל, הסוליה שטוחה יותר, הנעל משמעותית רחבה יותר ויציבה, אצלי אין את בעיית הקריסת רגל פנימה בבור של הסקוואט שהופיעה באולסטאר. זו לא נעל תחליף לזוג אדיפאוור או רמלוס, אבל נעל ALL AROUND מאוד מומלצת לטעמי.