הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחילה להתאמן ורוצה להתחטב , איזה תוכנית אימונים כדאי?

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אחותי ביקשה שאני אבנה לה תוכנית אימונים , והאמת שאין לי כל כך ידע בבנות בקשר לאימונים
תפריט עשיתי עם גרעון של 500 קלוריות , כמו שצריך
השאלה איזה תוכנית אימונים ?
היא לא תעשה עכשיו בנצ' פרס , לא דדליפט , ולא מילטרי פרס , יכול להיות שתסכים לסקוואט , אבל מה שבטוח לא עם מוט ..
אם אפשר לקבל דוגמא לתוכנית אימונים לחיטוב לבנות אני אשמח ... ותנסו שלא יהיו תרגילים "גבריים" .. כמה שניסיתי לשכנע אותה היא לא רוצה לעשות אותם , אבל לפחות מה שהכי יהיה יעיל אני רוצה לקבל דוגמא להציע לה
תנסו כמה שיותר מהר לפני שתלך לשאול את המאמנים שמה והכסף ילך לפח ...

ממ...נראה לי שכל הבנות כאן עושות תרגילים "גבריים"
אז...באסה לאחותך כי זה מה שעובד

היא לא תעשה עכשיו בנצ' פרס , לא דדליפט , ולא מילטרי פרס , יכול להיות שתסכים לסקוואט , אבל מה שבטוח לא עם מוט ..

יש לך קישור לתכניות אימונים:
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

בכל מקרה לא הייתי מתחילה אימון עם מוט למישהי שמעולם לא עשתה סקווט או בנץ', אבל אני יודעת שיש מאמנים שחושבים אחרת.
צריך להבין שמעבר לאלמנט הפיסיולוגי - כלומר שיתכן שהיא מספיק חזקה ללחוץ 11/20 ק"ג של מוט כבר עכשיו - יש גם אלמנט פסיכולוגי. חשוב להתחיל איתה בתרגילים בסיסיים שיאפשרו לה להרגיש נוח עם האימון ולתת לה תחושת הישג. לא ישר להפציץ בתרגילים שיהיו קשים ומתסכלים מידי כי היא פשוט לא תתמיד.
קחי את אחת מתכניות האימונים שבקישור (אני חושבת שכדאי להתחיל בFBW) ותמירי תרגילים "גבריים" כהגדרתך.
אפשר וכדאי לדעתי להתחיל בסקוואט עם משקולות (או אפילו כשלב מקדים להתחיל בbox squat). מקבילים בקלות אפשר על הגרביטון (זה אפילו נשי 😆) ואת כל המוטות להמיר במשקולות ואם תבחרי בכסופות/ורודות היא אפילו תוכל להרגיש נשית במיוחד 🤣.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ממ...נראה לי שכל הבנות כאן עושות תרגילים "גבריים"
אז...באסה לאחותך כי זה מה שעובד

מה אני יכול לעשות לה , היא מתביישת לעשות בנצ והכל , סקוואט שכנעתי אותה בערך , ואני מאמין שבהמשך שהיא גם תשתכנע לדדליפט...

יש לך קישור לתכניות אימונים:
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

בכל מקרה לא הייתי מתחילה אימון עם מוט למישהי שמעולם לא עשתה סקווט או בנץ', אבל אני יודעת שיש מאמנים שחושבים אחרת.
צריך להבין שמעבר לאלמנט הפיסיולוגי - כלומר שיתכן שהיא מספיק חזקה ללחוץ 11/20 ק"ג של מוט כבר עכשיו - יש גם אלמנט פסיכולוגי. חשוב להתחיל איתה בתרגילים בסיסיים שיאפשרו לה להרגיש נוח עם האימון ולתת לה תחושת הישג. לא ישר להפציץ בתרגילים שיהיו קשים ומתסכלים מידי כי היא פשוט לא תתמיד.
קחי את אחת מתכניות האימונים שבקישור (אני חושבת שכדאי להתחיל בFBW) ותמירי תרגילים "גבריים" כהגדרתך.
אפשר וכדאי לדעתי להתחיל בסקוואט עם משקולות (או אפילו כשלב מקדים להתחיל בbox squat). מקבילים בקלות אפשר על הגרביטון (זה אפילו נשי 😆) ואת כל המוטות להמיר במשקולות ואם תבחרי בכסופות/ורודות היא אפילו תוכל להרגיש נשית במיוחד 🤣.
בהצלחה
מה אפשר להמיר במקום התרגילים ה"גבריים" , תפרטי יותר בבקשה

דדליפט אפשר להחליף בכפיפות ברכיים + פשיטות ברכיים במכונה.

סקוואט כמו שאמרו אפשר לעשות בהתחלה עם משקולות ואפילו בוקס סקאווט על מנת שהיא תלמד את הטניקה בצורה טובה.

לגבי לחיצת חזה יש בפורטל מאמר שנקרא כל הדרכים להרוג את שרירי החזה למי שלא יכול ללחוץ קח משם רעיונות.

מתח בגרביטרון כפי שכבר @מרטין אמרה.

אין צורך ללחוץ עליה מאוד אם היא מפחד\מתביישת לבצע את התרגילים (אני חייב להגיד שהייתי אומר שכן אבל מה שמרטין כתבה כאן למעלה קצת שכנע אותי אחרת) תן לה להרגיש קודם כל את ההתקדמות ולאט לאט לעבור לתרגילים בצורה המלאה שלהם.

Back
למעלה תחתית