הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה במציאת תחליף לדדליפט עקב פציעה

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
טוב, אז אחרי האימון אתמול הגעתי למסקנה שללא ספק אני חייב להפסיק עם הדדליפט לתקופה לא קצרה...
בתודה לשירות הצבאי שלי, יש לי חוליה שזזה חופשי בגב התחתון, מה שגורם לי לכאבי תופת (לא יכול להתכופף או ליישר את הגב אפילו אם יש טיפה של עומס בגלל הכאבים החזקים) וכל פעם הכירופרט של היחידה מחזיר אותה למקום.
אתמול השיא היה שגם בחימום החוליה זזה אחרי החזרה שניה (120 קילו כשהסט מקסימום הוא 165-175 לחמישייה), מה שמנע ממני מן הסתם להפסיק את האימון מיד עקב הכאבים החזקים ותחושת האי נעימות..
הקטע זה שהדבר הזה קורה אך ורק בדדליפט ולא בשום תרגיל אחר, ככה שאני צריך תרגיל שישמש לי כתחליף לבינתיים עד שאני אמצע פיתרון לבעיה הזאת..
אני בעקרון בטקסס, ואת הדדליפט הייתי עושה באימון העצימות בצורה של 1X5.
אז השאלה היא מה עושים עכשיו ?
חשבתי אולי לעשות באימון A חתירה 5X5, באימון B מתח עם משקל ובאימון C לעשות קלין 3X3 ?
אשמח לקצת עזרה והבנה כי אני כבר דיי מתוסכל מכל העניין והכאבים :/
תודה לכל העוזרים.

• פותח/ת השרשור
אין תחליף לדדליפט 📢

נראלי שאתה יכול לשמור את השטויות שלך לעצמך..לומר לבנאדם שזזים לו חוליות בגב תחתון לעשות דדליפט למרות שהתרגיל פוצע אותו כי ״אין תחליף לדדליפט״ זה על גבול החוסר אחריות.
אשמח לתגובה ׳קצת׳ יותר רצינית..

שים לב מה אמרתי ומה אתה אומר אני רק אמרתי שאין תחליף לדדליפט לא אמרתי לך להמשיך לעשות אותו למרות שזזות לך חוליות. דביל.

אני מחפש תחליף לתרגיל גב, לא רגליים.
אמרת שנפצעת בגב. ודדליפט עובד המון על הרגלים (אולי אפילו בעיקר על הרגלים).
אתה יכול לנסות חתירה עם פולי, אבל לדעתי זה יכאב לך

• פותח/ת השרשור
רק לי נשמע הזוי שיש לך חוליה זזה והכירופרקט מצליח ׳להזיה׳ אותה חזרה?

למה הזוי ? זאת כבר הפעם השניה שזה קורה לצערי והכאבים כבר בלתי נסבלים...
לטפל בזה זה תהליך ארוך ומייגע כשאתה חייל בסדיר (לחכות 2-3 חודשים רק לתור לאורטופד), ככה שעד שאמצע פיתרון הכירופרט הפרטי שלי זה הדבר היחיד שיכול לעזור לי..

GHR ופשיטות גב זה לט אותו תרגיל

אשמח אם תוכל להסביר לי...

אמרת שנפצעת בגב. ודדליפט עובד המון על הרגלים (אולי אפילו בעיקר על הרגלים).
אתה יכול לנסות חתירה עם פולי, אבל לדעתי זה יכאב לך

הבעיה שלי היא שאני צריך למצוא פתרון לתרגיל שיחליף את הדדליפט. לרגליים יש לי את הסקוואטים, אבל עכשיו הגב נשאר ללא תרגיל עיקרי ככה שאני בבעיה..

למה הזוי ? זאת כבר הפעם השניה שזה קורה לצערי והכאבים כבר בלתי נסבלים...
לטפל בזה זה תהליך ארוך ומייגע כשאתה חייל בסדיר (לחכות 2-3 חודשים רק לתור לאורטופד), ככה שעד שאמצע פיתרון הכירופרט הפרטי שלי זה הדבר היחיד שיכול לעזור לי..

אשמח אם תוכל להסביר לי...

הבעיה שלי היא שאני צריך למצוא פתרון לתרגיל שיחליף את הדדליפט. לרגליים יש לי את הסקוואטים, אבל עכשיו הגב נשאר ללא תרגיל עיקרי ככה שאני בבעיה..
פשיטת גב:

GHR:

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון להסתכל על דדליפט כתרגיל גב

לא הייתה אומר שהדדליפט בעיקרו עובד על הגב ? אחד הפחדים הכי גדולים שלי עכשיו זה לאבד הרבה מסת שריר בגב עכב ההפסקה שאני אעשה מהתרגיל...

פשיטת גב:

GHR:

תודה רבה !
למה טוב הGHR אם אני עובד על סקוואטים כבדים ? זה כביכול מדמה את העובדת רגליים שאנחנו עושים הדדליפט ?

לא הייתה אומר שהדדליפט בעיקרו עובד על הגב ? אחד הפחדים הכי גדולים שלי עכשיו זה לאבד הרבה מסת שריר בגב עכב ההפסקה שאני אעשה מהתרגיל...

תודה רבה !
למה טוב הGHR אם אני עובד על סקוואטים כבדים ? זה כביכול מדמה את העובדת רגליים שאנחנו עושים הדדליפט ?
זה עובד על השרשרת האחורית (פוסטריור צ'יין), זה מכסה לך את כל החלק הזה. אתה רק צריך למצוא עבודה לקוואדס

• פותח/ת השרשור
אשמח אם מישהו ייתן לי תשובה לאיזה תרגיל אוכל לבצע בינתיים עד שאחלים מהפציעה הזאת..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית