הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית חוות דעת על תוכנית למטרת חיטוב

• פותח/ת השרשור elikoil
  • פורסם בתאריך

elikoil

משתמש מתחיל
49
5
נק' מוניטין:
16
49
5
ובכן, בסופו של דבר. הרכבתי לעצמי תוכנית על בסיס תוכנית ה-AB ל-4 ימי אימון בשבוע.
ואשמח לקבל חוות דעתכם, הצעות לשיפורים וכו'.

אימון A

חזה

בנץ' פרס - 4*6-8
לחיצת חזה עם דאמבלים בשיפוע חיובי - 3*6-8
לחיצת חזה ב-cross over עמידה - 3*8-10
בנ'ץ פרס, שיפוע חיובי - 3*10

כתפיים

אוברהד פרס - 3*6-8
לחיצת כתפיים עם דאמבלים, שיפוע חיובי - 3*5-7
כפיפת כתף עם דאמבלים בעמידה - 3*10
הרחקת כתפיים עם דאבלים בעמידה -3*10
הרחקה אופקית ב-cross over {יד בודדת} - 3*10
חתירה בעמידה עם מוט אולימפי - 3*10

יד קדמית

כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט - 3*10
כפיפת מרפקים בעמידה - פטישים - 3*16 {8 כל יד}
כפיפת מרפק בישיבה כיסא יעודי עם דאמבל 4*10-12
כפיפת מרפקים פולי תחתון מוט - 3*10

אימון B

רגליים

לחיצת רגליים במכונה - 4*10
פשיטת ברכיים במכונה - 3*10
כפיפת ברכיים במכונה - 3*10
דדליפט - 3*6
טרם התחלתי סקוואט

גב

פולי עליון באחיזה רחבה - 4*10
pull over בשכיבה עם דאמבל - 3*7-8
חתירה עם מוט אולימפי בעמידה - 3*10
פולי עליון באחיזה הפוכה - 3*10

יד אחורית

לחיצה צרפתית עם מוט בשכיבה - 3*10
פשיטת מרפקים פולי עליון עם חבל - 3*10
פשיטת מרפקים עם פולי עליון מוט - 3*10
פשיטת מרפק בישיבה עם דאמבל - 3*10

כעקרון, אני מקפיד על סדר התרגילים הנ"ל, כשאחת לכמה זמן אני מגוון ומחליף תרגיל כזה או אחר. לפחות לאימון או שניים.

אשמח לקבל הארות, הערות והצעות ייעול ממביני עיניין.

תודה 😃

image.jpg image.jpg image.jpg יש מלא תמונות...

• פותח/ת השרשור
פחד אלוהים...

את חייבת לאכול קצת, את על גבול השידפון ואישה צריכה קצת בשר. בלי לפגוע חלילה...

התוכנית ככה כמו שהיא מתאימה לחיטוב אבל עשיתי לה התאמות אישיות שהיא תתאים לי למסה (בגלל זה לא הבאתי לו את התוכנית שלי)

אין תכנית שמתאימה למסה או לחיטוב,הכל תלוי בתפריט
לפני שאתה אומר לי שאני לא מבין כלום תלמד קצת

לפי דעתי התוכנית הזאת יותר מידי נפח ... אתה יכול לעשות הרבה פחות אחי ...
בכל מקרה אם אתה מתעקש תמשיך ככה ... ביקשת חוות דעת לא ? זה מה שאני [ ועוד כמה חברה פה חושבים ]

חברים, אתם מתווכחים פה, אבל מפספסים את המטרה שלשמה נפתח הפוסט הזה. אני אשמח להתייחסות לתוכנית אותה הרכבתי והצעות ייעול לשיפורה למטרת חיטוב.
תעשה 3 תרגילים לכל שריר
אין תכנית שמתאימה למסה או לחיטוב,הכל תלוי בתפריט
לפני שאתה אומר לי שאני לא מבין כלום תלמד קצת
בטח שכן בחיטוב אתה צריך לקצץ את מספר החזרות כי אין לך אנרגיה כמו במסה (אתה זה שצריך לקרוא)

אבל אם מקצצים את מספר החזרות , כלומר עובדים על פחות חזרות, זה אומר משקל גבוה יותר, ואם אין אנרגיה (זה מה שכתבת -שבחיטוב אין כח), זה לא מסתדר לי. במסה צריך לעבוד על פחות חזרות ומשקל כבד יותר ובחיטוב יותר חזרות ולהוריד במשקלי העבודה, לא?

אחי האימון עצמו יכול להישאר אותו הדבר ... גם במאסה יש תרגילים שתעשה 5-6 חזרות ויש כאלה שתפמפם 15-20 חזרות ... האימון עצמו ישאר כמעט אותו דבר ...
התזונה בחיטוב זה הדבר המרכזי ... אם תעשה 15 חזרות לא אומר שתתחטב ואם תעשה 5-6 לא אומר שתעלה במאסה .- הכל קשור בתזונה .

ועכשיו באמת בלי לעליב ברוח טובה תקרא שוב את המאמר על התזונה .

הכל קשור בתזונה נכונה +אימון נכון. לא נכון לאמר שקשור רק באחד מהשניים. אחד לא יוביל לתוצאה הרצויה בלי השני. לפחות זו דעתי. השילוב יביא לתוצאה הטובה ביותר.

• פותח/ת השרשור
כולכם מדברים על שימור מספר הסטים והמשקל, כשהשינוי בין מאסה לחיטוב הוא מספר חזרות נמוך בחיטוב לעומת גבוה במאסה, כשאני הבנתי שזה בכלל הפוך לגמרי. אבל לא רק זה העניין כאן.
העניין הוא שהתוכנית שישנה באתר, או בכלל, כל תוכנית סנטדרטית של AB, לא בהכרח תתאים לכל אדם, כי יתכן מאוד ואחד יגמור את האימון עם הלשון בחוץ ויצא מהמכון בזחילה, בעוד אחר, יראה באימון הזה רק חימום ולא מעבר. זה אינדיבידואלי לכל אחד, ומשתנה מאדם לאדם.

כך שאני בא ואומר לכם, שהתוכנית שמוצגת באתר, כפי שהיא. קלה מדי עבורי. ולכן הרכבתי לעצמי תוכנית מאסיבית הרבה יותר.

היום למשל, ביצעתי את אימון B בתוכנית שלי. רגליים - גב - יד אחורית. 70 דקות אימון, ומבחינתי יכולתי להמשיך גם לכתפיים ויד קדמית.
ואני לא מהנערים הללו שמגיעים למכון כדי לנוח 10 דקות בין סט לסט עם משקלים מצחיקים. אני קורע את התחת והמנוחות בין סט לסט קצרות למדי.

אני לא מחפש את המבנה של הרקולס, אבל אני כן רוצה להוריד את הבטן המחורבנת. עד לפני חודשיים הייתי עושה גם המון כפיפות בטן בכל מיני ויריאציות במשך חצי שנה לפחות, אבל זה בקושי הזיז, רק הקשיח במעט את הבטן, אך לא שרף את השומן, וזו המטרה המרכזית שלי - לשרוף שומן.

מקווה שעכשיו אני קצת יותר ברור

תעשה 3 תרגילים לכל שריר

בטח שכן בחיטוב אתה צריך לקצץ את מספר החזרות כי אין לך אנרגיה כמו במסה (אתה זה שצריך לקרוא)

רק בריאות שיהיה לך כל החיים
מזל שאף אחד לא יקשיב לך אז אני לא צריך לשבור את הראש איתך

הוא צודק בדבר אחד - שהכל תלוי ברמה של המתאמן יש בן אדם שירוץ קילומטר 1 ויהיה אם הלשון בחוץ ויש אחד שירוץ 20 קילומטר וזה יהיה אימון רגיל בשבילו ... זה תלוי בכל אחד .
מה שאתה טועה כאן שAB לא עושים ככה ... אם אתה מחפש יותר נפח אז לך על ABC ופיצולים יותר מורכבים אחי ... אתה באימון חזה כתפיים יד אתה עושה פאקינג 18 סטים רק לכתפיים !! אחי ככה לא עושים AB .

הוא צודק בדבר אחד - שהכל תלוי ברמה של המתאמן יש בן אדם שירוץ קילומטר 1 ויהיה אם הלשון בחוץ ויש אחד שירוץ 20 קילומטר וזה יהיה אימון רגיל בשבילו ... זה תלוי בכל אחד .
מה שאתה טועה כאן שAB לא עושים ככה ... אם אתה מחפש יותר נפח אז לך על ABC ופיצולים יותר מורכבים אחי ... אתה באימון חזה כתפיים יד אתה עושה פאקינג 18 סטים רק לכתפיים !! אחי ככה לא עושים AB .
ABC זה תוכנית גרועה לחיטוב

אני לא מבין למה אתם מנסים להמציא את הגלגל.
שתי תוכניות מקובלות בחיטוב הן הלינארית של ביל סטאר ואת הטקסס, שתיהן מופיעות בפורטל
בנוסף יש את התוכניות מהפורטל ואם הם נראות קלות, פשוט מעלים משקל.

ההבדל המהותי בין מסה לחיטוב זה יכולת ההתאוששות ולכן הנפח יורד ומנסים לשמור על אותה עצימות.

• פותח/ת השרשור
בנוסף יש את התוכניות מהפורטל ואם הם נראות קלות, פשוט מעלים משקל.

התוכנית מהפורטל בסיסית למדי, וכשאתה אומר שאם התוכנית מרגישה קלה מדי אז "פשוט מעלים משקלים", זה מעט מגוחך.
כי במילא ומן הסתם אני עובד על מקסימום משקל בכל תרגיל. אז להוסיף משקל שלא אוכל להרים ליותר מ-2-3 חזרות זה לא ממש אפקטיבי.

ABC זה תוכנית גרועה לחיטוב

עד כה פעלתי לפי התוכנית הזו ורק בשבועיים האחרונים עברתי ל-AB. אבל אני כבר מבולבל לגמרי.

כמו שאמרו לך - זה יותר מדי נפח. מה שאומר שזה יכול רק לפגוע בך.
זה יותר מדי נפח בשביל תוכנית מסה, בשביל חיטוב בכלל אין לי תמילים להגדיר את זה. 6 תרגילים לכתפיים ו 4 לרגליים ? מה ההגיון !?!? 4 תרגילים לידיים !?! תעשה סופר סט אחד ולך הביתה...
בחיטוב צריך רק לשמור על המסה, לתת סימן לגוף שאתה צריך את השרירים האלה, 2-3 תרגילים יספיקו בהחלט. אין לך מה לנסות לגמור את עצמך בחד"כ בזמן חיטוב, זה לא שתגדל או תתחזק... תשמור את הכוח שלך לתזונה ולאירובי, ומקסימום אם בא לך לצאת גמור מאימון אז תעשה קומפלקסים

התוכנית מהפורטל בסיסית למדי, וכשאתה אומר שאם התוכנית מרגישה קלה מדי אז "פשוט מעלים משקלים", זה מעט מגוחך.
כי במילא ומן הסתם אני עובד על מקסימום משקל בכל תרגיל. אז להוסיף משקל שלא אוכל להרים ליותר מ-2-3 חזרות זה לא ממש אפקטיבי.

עד כה פעלתי לפי התוכנית הזו ורק בשבועיים האחרונים עברתי ל-AB. אבל אני כבר מבולבל לגמרי.
תבנה או תיקח תוכנית fbw או AB

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית