הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שנה כבר על abc

Daniel83

משתמש פעיל
546
14
נק' מוניטין:
38
546
14
ערב טוב חברים, אני שנה כבר על abc. נורא רגיל כבר לתוכנית. הכל מסודר לפי ימים. השאלה שלי עד כמה זה גרוע להישאר שנה באותה תוכנית. תודה לעונים

גרוע מאוד ...
כי הגוף כבר רגיל לתרגילים ואתה לא ממש מזעזע אותו באימון .... תמיד טוב כל כמה זמן לשנות תוכנית או כמו שאני עושה משנה פה ושם תרגילים ואז אחרי חודשיים שלוש בכל דיי חדש...
מה גם שאתה לא נראה לי מתקדם כי אתה לא עולה כבר משקלי עבוד של התוכנית בדוק!!

בהצלחה...

• פותח/ת השרשור
דווקא אני עולה במשקלי העבודה. העניין הוא שגם במידה ואני מחליף תוכנית. לab
תרגילי החזה יהיו זהים.
אז אפשר עוד תשובות ?
ותודה לך שענית הכוונה שלי למשל תמיד בחזה אתה תתחיל בבנץ. ואחרי זה תעשה חזה בשיפוע חיובי.
ברגליים תמיד תעשה סקוואט ראשון. ובסוף תאומים.
גב אני תמיד מתחיל במתח.
הבנתם אותי ?

חלוקה של תוכנית (FBW, AB, ABC...) זה בכלל פרמטר של רמת מתאמן אז לזה לא אתייחס.

למה תמיד להתחיל בבנץ או במתח ? ברור שזה ישעמם אחרי כמה זמן... גם אני תמיד דגלתי לעבוד עם אותם התרגילים באותו הסדר כי רק ככה חשבתי שאני יראה את ההתקדמות. אבל עכשיו שיניתי את זה, כל אימון עושה קצת שונה, למשל חזה - פעם מתחיל בבנץ, פעם בבנץ עליון פעם בתחתון, פעם בדאמבלים חופשי, פעם תווך חזרות יותר נמוך, פעם יותר גבוה. לא רק שזה יותר מעניין, לפי דעתי זה גם יותר טוב, במקום תמיד לתת את הדגש לתרגיל מסוים ולשאר התרגילים כבר להגיע עם פחות כוח.

תודה קודם כל. אז כאילו אתה מתכוון להישאר באותה תוכנית אותם תרגילים רק סדר אחר ?
להשאר שנה באותה תכנית זה מעולה !!!!
אם אתה רוצה לשנות משהו תוסיף משקל תוסיף חזרות וכו ....
אם אתה נתקע במשקל באיזה תרגיל למשך הרבה זמן אז התכנית לא טובה וצריך לשנות משהו בשביל שיאפשר לך להמשיך להתקדם למשל נתקעת בדדליפט אז תוסיף GHR או שנתקעת בסקואט תוסיף או תשנה לזמן מה ל front squat וכו ....
בכל מקרה אל תקשיב לאף אחד שאומרם לך לשנות אימונים זה שטויות ברגע שאתה מתרגל לתרגיל מסוים זה רק יאפשר לך לעלות עוד ועוד משקל על המוט בהצלחה .

יש הבדל בין אם נתקעת בתוכנית או אם סתם היא משעממת.
אם נתקעת יש הרבה אפשרויות - תזונה, שינה, טכניקה, נפח תוכנית...
אם זה פשוט משעמם תעשה מה שאמרתי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית