המהפכה של משרד החינוך בבגרות במתמטיקה

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
במשרד מודעים לקשיים הרבים סביב הבגרות ומגבשים בימים אלה תכנית חדשה שאמורה להקל על התלמידים. נושאי הלימוד ברמות של 3 ו-4 ישתנו ורמת הקושי תפחת. בנוסף, תתווסף רמה חדשה של 5++ יחידות לימוד. המטרה: להגדיל את אחוזי הזכאות לבגרות

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1049848

עצוב לדעתי. מה הקשר בין לימודי סייבר למתמטיקה ?

זה המקצוע שנחשב הכי קל לדעתי.(ולדעת רבים)
יש מקצועות שיש צורך להוריד,כמו היסטוריה/ספרות.
אין בהם צורך,מי שרוצה שילמד ושיעשה הרחבה בהם או משהו כזה..

• פותח/ת השרשור
זה המקצוע שנחשב הכי קל לדעתי.(ולדעת רבים)
יש מקצועות שיש צורך להוריד,כמו היסטוריה/ספרות.
אין בהם צורך,מי שרוצה שילמד ושיעשה הרחבה בהם או משהו כזה..
המקצוע לא הכי קל אבל באמת אין שום צורך בספרות.

מה עדיף 95 ב-4 או 80 ב-5

יש לי ראש ל-5 ו-4 קל לי אבל אני לא משקיע אבל בחופש אני רוצה לעשות מבחן מעבר אולי...אני מתלבט

האם אפשר לעשות 5 יחידות באופן עצמאי כאילו? אני אלמד לבד ואגש לבד אבל בזמן שאני בכיתה של 4 כאילו ....

• פותח/ת השרשור
האם אפשר לעשות 5 יחידות באופן עצמאי כאילו? אני אלמד לבד ואגש לבד אבל בזמן שאני בכיתה של 4 כאילו ....
לא, אתה יכול לעשות את זה רק אם אתה עושה בגרות אקטרנית ובשביל זה צריך לפרוש מהבית ספר.
אם היה אפשר הייתי עושה את זה באזרחות, היסטוריה, אלגוריטמיקה (חרא מקצוע) וחוסך לעצמי איזה 20 שעות שבועיות

להפחית את רמת הקושי של 3? לאן אפשר לרדת? זה מטופש. אני מכיר אנשים שנכשלו בתיכון ב-3 וברגע שהם היו צריכים להשלים אחרי הצבא בשביל סיכוי להתקבל לסוג של השכלה גבוהה הם עברו את הבגרות הרבה יותר בקלות. משמע זה סה"כ כמות ההשקעה של התלמיד. גם התלמיד ה"טיפש" ביותר יכול לעבור את המבחן בל ש3 יחידות.

להפחית את רמת הקושי של 3? לאן אפשר לרדת? זה מטופש. אני מכיר אנשים שנכשלו בתיכון ב-3 וברגע שהם היו צריכים להשלים אחרי הצבא בשביל סיכוי להתקבל לסוג של השכלה גבוהה הם עברו את הבגרות הרבה יותר בקלות. משמע זה סה"כ כמות ההשקעה של התלמיד. גם התלמיד ה"טיפש" ביותר יכול לעבור את המבחן בל ש3 יחידות.

אני אחלוק עלייך בעניין הזה

מגיל צעיר תמיד היה לי בעיה עם מתמטיקה, בכל גילאי הילדות היו לי מורות פרטיות למתמטיקה. מתמטיקה היה עקב אכילס שלי אף פעם לא הצלחתי להבין אותו.

את היחידה ה-1 עשיתי פעמיים, 3(מועדי ב' וקורס קיץ), ביחידה ה-3 אפילו עובר לא קיבלתי. וזה לא בגלל שלא למדתי אלא בגלל שאני פשוט לא מתחבר למקצוע הזה וקשה לי מאוד להבין אותו.

הקצב של קבוצה נקבע על פי האחרונים, ואנחנו באופן תמידי את הרף, כמה אפשר?
אין שום סיבה בעולם שאדם נורמאטיבי לא יצליח לקבל ציון סביר ב4 יחידות.

• פותח/ת השרשור
הקצב של קבוצה נקבע על פי האחרונים, ואנחנו באופן תמידי את הרף, כמה אפשר?
אין שום סיבה בעולם שאדם נורמאטיבי לא יצליח לקבל ציון סביר ב4 יחידות.
אמרו בכתבה שיעשו ב3 יחידות יותר מתמטיקה שימושית, מעניין אותי מה בדיוק לא שימושי ב3 יחידות לוח הכפל ?

אמרו בכתבה שיעשו ב3 יחידות יותר מתמטיקה שימושית, מעניין אותי מה בדיוק לא שימושי ב3 יחידות לוח הכפל ?
לא יודע, אם תשאל אותי, 3 יחידות זה תירוץ מצויין לעצלנים (ואני מצטער מאוד אם אני פוגע במישהו).
אני לומד בטכניון, והדעה הרווחת בקרב כל סגל הלימוד שמשרד החינוך לאט לאט הורג את ההשכלה במדינת ישראל בשביל להתאים עצמו ל"רף החדש" שהצבנו.

סייבר עלאק מה אתה מתייחס לכל כתב מושתן מערוץ 10 אולי הם צודקים ברעיון הבסיסי אבל הוא לא מדייק, אני בטוח שלא יהיה שום סייבר במתמטיקה התיכונית זה אפילו לא מתקשר

מהפכה עלק... עד עכשיו האידיוט הזה עשה שינויים מטומטמים שאין מהם שום תועלת.
איזה מזל שאני לא אספיק לקחת חלק בשטויות האלה.

הכי מעצבן שעכשיו אם אתה נכשל בהיסטוריה א׳ אתה צריך לעשות מועד ב׳ לאחר שנה ישירות (כאילו באותו היום באותה הכיתה באותו הזמן) יחד עם היסטוריה ב׳ זה פאקינג לא שפוי.

כן..תוך 3 חודשים של לימוד ניגשתי ל806 ו807 ובציון המשוקלל קיבלתי 85
אם הייתי משקיע עוד חודש בלימוד 807 הייתי מקבל 90++

בכל מקרה..נראה שמי שיושב במושכות שם למעלה פשוט דביל.

לא יודע, אם תשאל אותי, 3 יחידות זה תירוץ מצויין לעצלנים (ואני מצטער מאוד אם אני פוגע במישהו).
אני לומד בטכניון, והדעה הרווחת בקרב כל סגל הלימוד שמשרד החינוך לאט לאט הורג את ההשכלה במדינת ישראל בשביל להתאים עצמו ל"רף החדש" שהצבנו.
מסכים איתך,במיוחד ששני השאלונים הראשונים(ב-3 יחידות) מבוססים על שיטת צבירה של יותר מ-100 נקודות, ככה שהסיכוי להכשל בהם הוא קלוש למי שבאמת לומד כמו שצריך.

דווקא יש המון חומר לא שימושי לכלום בלימודי המתמטיקה בעיקר לעומת מה שצריך באוניברסיטה.
לדוגמא טריגונומטריה, גיאומטריה אנליטית ועוד שטויות לעומת דברים שמשתמשים בהם המון כמו מספרים מרוכבים, חדו'א וסטטיסטיקה

דווקא יש המון חומר לא שימושי לכלום בלימודי המתמטיקה בעיקר לעומת מה שצריך באוניברסיטה.
לדוגמא טריגונומטריה, גיאומטריה אנליטית ועוד שטויות לעומת דברים שמשתמשים בהם המון כמו מספרים מרוכבים, חדו'א וסטטיסטיקה
מתי השתמשת במספרים מרוכבים לאחרונה??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית