הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

המהפכה של משרד החינוך בבגרות במתמטיקה

אני חושב שזה מעולה להוריד את רמת הקושי
כאחד ששנה הבאה עולה לתיכון ובקושי מתמודד עם רמת הקושי עכשיו במתמטיקה אני אקח כל הקלה שאני יכול לקבל במקצוע

איך אפשר להוריד עוד את הרמה ב3 יח''ל ?
אני גם ככה יושב על 100 בלי לעשות הרבה
ואני ב3 יח''ל כי אני עצלן...

אז בוא אני אתקן אותך, ויגיד לך שאחרי הבית ספר אתה יכול לנגב תבגרות עם התחת, חוץ מכרטיס ללימודים גבוהים היא באמת לא שווה כלום.
למה ציפית שתעודת הבגרות תעזור לך?
בסופו של דבר לומדים הרבה דברים ששוכחים אבל גם מספיק דברים שהתיכון היה הדרך היחידה לחשוף אותי אליהם

ספרות באמת אין צורך במקצוע שכזה. היסטוריה עוד אפשר איך שהוא להבין מדוע זה רלוונטי..

למה ציפית שתעודת הבגרות תעזור לך?
בסופו של דבר לומדים הרבה דברים ששוכחים אבל גם מספיק דברים שהתיכון היה הדרך היחידה לחשוף אותי אליהם
למה צפיתי? הגישה שלך מוטעת.. דברים לא לומדים כדי לשכוח.. התיכון ממש לא היה הדרך היחידה לחשוף אליהם, פשוט שטויות.
שיהיה לי ילד בעזרת השם, תיהיה בטוח שאני לא אשלח אותו לתיכון. אני אקח אותו לבית ספר פרטי והוא ילמד לבד בדיוק מה שצריך כדי לעבור את
השטות הזאת שנקראת בגרות.. אולי הוא יצא בנאדם.

801 ו802 סיימתי
ב802 ציון סופי 100
ב801 ציון סופי 95 (כי לא הגשתי עבודה כלשהי אז קיבלתי מגן 90 ....)

803 עוד לא עשיתי
אל תעלב אבל אתה ליצן.. 801 ו802 זה שאלונים ברמה של יסודי, ועוד יש מספר נקודות של עד 150. 803 זה שאלון ברמה הרבה יותר גבוהה,
וגם בלי נקודות נצברות של 150. ככה שאתה לא יכול ממש להעביר ביקורות על המתקשים למיניהם.

למה צפיתי? הגישה שלך מוטעת.. דברים לא לומדים כדי לשכוח.. התיכון ממש לא היה הדרך היחידה לחשוף אליהם, פשוט שטויות.
שיהיה לי ילד בעזרת השם, תיהיה בטוח שאני לא אשלח אותו לתיכון. אני אקח אותו לבית ספר פרטי והוא ילמד לבד בדיוק מה שצריך כדי לעבור את
השטות הזאת שנקראת בגרות.. אולי הוא יצא בנאדם.

אל תעלב אבל אתה ליצן.. 801 ו802 זה שאלונים ברמה של יסודי, ועוד יש מספר נקודות של עד 150. 803 זה שאלון ברמה הרבה יותר גבוהה,
וגם בלי נקודות נצברות של 150. ככה שאתה לא יכול ממש להעביר ביקורות על המתקשים למיניהם.

לא העברתי ביקורת על אף אחד
במיוחד לא על אלה שלומדים 4-5 יח''ל

אני פשוט לא מבין עד לאיזו רמה אפשר להוריד את השאלונים של 3 יח''ל אם הם גם ככה קלים ביותר
חוץ מזה שהחומר שאני לומד ל 803 גם כן קל

אם הייה ברצוני ללכת ל4-5 יח''ל הייתי יכול להצליח
הבעיה שאני עצלן לכל מה שקשור ללימודים כי אני לא רואה בזה ממש טעם

דווקא יש המון חומר לא שימושי לכלום בלימודי המתמטיקה בעיקר לעומת מה שצריך באוניברסיטה.
לדוגמא טריגונומטריה, גיאומטריה אנליטית ועוד שטויות לעומת דברים שמשתמשים בהם המון כמו מספרים מרוכבים, חדו'א וסטטיסטיקה
טריגונומטריה לא שימושית? אולי לא צריך למצוא צלעות במשולשים ,אבל טורי וטרנספורמי פוריה הם בין הכלים הכי חשובים שקיימים במדע ובתעשייה המודרניים. אני לא חושב שיש הרבה מכשירים אלקטרונים (אם בכלל) שלא קשורים בדרך זו או אחרת לפונקציות טריגונומטריות.

את ההורים שלי עוד לימדו אלגברה לינארית בתיכון ,זה נושא שמאוד שימושי בהרבה תחומים. חבל שאת זה בחרו להוריד על חשבון נושאים אחרים.

טריגונומטריה לא שימושית? אולי לא צריך למצוא צלעות במשולשים ,אבל טורי וטרנספורמי פוריה הם בין הכלים הכי חשובים שקיימים במדע ובתעשייה המודרניים. אני לא חושב שיש הרבה מכשירים אלקטרונים (אם בכלל) שלא קשורים בדרך זו או אחרת לפונקציות טריגונומטריות.

את ההורים שלי עוד לימדו אלגברה לינארית בתיכון ,זה נושא שמאוד שימושי בהרבה תחומים. חבל שאת זה בחרו להוריד על חשבון נושאים אחרים.

אני די בטוח שהוא התכוון לבעיות טריגונומטריה במרחב ולא לפונקציות טריגונומטריות, שהן אכן הבסיס בערך להכל.

ואיך בדיוק אפשר להתחיל ללמד על הפונקציות הללו ללא גאומטריה של משולשים ומעגל היחידה?
לדעתי חייבים ללמוד טריגונומטריה במישור בצורה בסיסית+. הבעיה שלא מתמקדים בדברים החשובים לאחר כך.

אם כבר יש בעייה הרבה יותר חמורה לדעתי וזה שלא מלמדים את הנושא הזה כמו שצריך במדעי החיים וברפואה...

ואיך בדיוק אפשר להתחיל ללמד על הפונקציות הללו ללא גאומטריה של משולשים ומעגל היחידה?
לדעתי חייבים ללמוד טריגונומטריה במישור בצורה בסיסית+. הבעיה שלא מתמקדים בדברים החשובים לאחר כך.

אם כבר יש בעייה הרבה יותר חמורה לדעתי וזה שלא מלמדים את הנושא הזה כמו שצריך במדעי החיים וברפואה...
אנחנו מתכוונים לאותו דבר, כמו שחשוב לדעת מה זה לוגריתמים בשביל ה ln, אבל לא צריך לחפור על חישובים בנושא.

ואיי שיעשו טובה 3 יחידות זה משחק ילדים המקסימום שאפשר לקבל שם זה 150
כאילו איך אפשר עוד להפחית תרמה?

איפה ראית שדיברתי על טריגונומטריה במישור?

הכוונה שלך היתה רק לשאלות על התיבות והחרוטים בחמש יחידות? אם כן אז אני מסכים איתך. מצטער ,לא היה ברור לי למה התכוונת.

זה מה שנקרא להנמיך את הסל...

בני נוער היום כ''כ עצלנים ומפונקים שהם לא מסוגלים לשבת שעה-שעתיים בשבוע ולעשות חישובים בסיסים. לא מבין איך משרד החינוך נגרר לבורות הזו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית