1. במקצוע הומאני כמו ספרות אין נתוח נכון או לא נכון. יש טקסט וכל ניתוח שאתה יכול לתת לו הוכחות מהטקסט הוא ניתוח נכון, ההסתייגות היחידה היא כשהיוצר אומר את הכוונה שלו בכתיבת היצירה, אבל המורה לספרות היא לא היוצרת של אף לא אחת מהיצירות שאנחנו לומדים, ולכן כל עוד אני או כל תלמיד אחר יבצע ניתוח של הטקס שמגובה בהוכחות מהטקסט זה יהיה "שווה" במידה זהה.
2. אמירה כמו "תלמיד תיכון שכל הזמן שותה ומביא ביד לא יכול לנתח יצירה ספרותית" מראה את מה שלדעתי גורם לכל הבעיות במערכת החינוך. המערכת חושבת שהמטרה העיקרית של התלמידים היא ללמוד כמה שפחות ולכן צריך להכריח אותם ללמוד ולדכא להם את היצירתיות. וזה לא נכון!!!! ברגע שבמקום לדכא את היצירתיות יתנו לתלמידים ללמוד בעזרת היצירתיות הם ילמדו הרבה יותר. למשל בהיסטוריה בכיתה ז למדנו על תקופת יוון העתיקה והיינו צריכים להכין משחק קופסא שנוגע לחומר. אני כרגע זוכר יותר טוב את החומר מכיתה ז מאשר את החומר מכיתה י' שלמדתי לבגרות בצורה של חרישה וקריאה שוב ושוב של סיכומים, ואני כרגע בכיתה י"א! תוך שנה שכחתי חלק גדול מהחומר בגלל שלמדתי אותו בחרישה ולא במטרה לדעת.
לדעתי תלמידים רוצים ללמוד וכמה שיותר ובית הספר בא ומדכא להם את היצירתיות בטענה שאחרת הם לא ישקיעו בבית ספר.
3. בקשר לתחביר: אני ידעתי איך לכתוב משפט מאוחה לפני שלמדתי תחביר, ואני אדע גם אחרי.
ההבדל היחיד הוא שלפני שלמדתי תחביר כתבתי משפטים כאלה בלי לדעת ששמם הוא משפטים מאוחים ואילו עכשיו אני יודע את זה.
(שים לב ששני המשפטים למעלה מאוחים ותאמין לי שכל ילד אחרי כיתה ב' יכול לכתוב משפטים כאלו וכל ילד אחרי גיל שנתיים יכול להגיד אותם)
1. יש ניתוח נכון ולא נכון. אומנם קיימות אפשרויות רבות לניתוח יצירות ספרותיות אך לא כולן נכונות, הגיוניות או תואמות את התקופה שבה נכתבה היצירה.
איך תוכל לנתח איזשהו טקסט/יצירה כאשר יש לך ידע מזערי בהיסטוריה של אותה תקופה, בארועים חשובים ובהשפעות שהשפיעו על כותב היצירה.
בוא תאיר את עיניי.
2. מה שלא בסדר במערכת החינוך זה שלא מתרכזים בלמידה, זה מה שלא בסדר. מבלבלים את המוח על ערכים, יצירתיות ושטויות מהסגנון הזה, אבל כמעט אף אחד לא קורא ספרים, הידע הכללי של התלמידים מסתכם בכדורגל.
אתה נתת פה דוגמא לשיטת לימוד יצירתית. לא קשור אחד לשני.
3. אתה חושב שאתה לא צריך ללמוד את השפה העברית?זה מה שאתה אומר?
יש היגיון.אל תדבר סתם שטויות
לא הגיוני שמישהו שתותח באלקטרוניקה לדוגמא ויש לו את כל הידע והכישרון בשביל להצליח לא יקבל מלגה
או לא יתקבל בכלל ללימודי התואר בגלל שהוא לא הצליח בספרות, היסטוריה או איזו מגמה מזויינת
באוניברסיטה אין אינסוף מקומות לימוד ומלגות. לכן לוקחים את הטובים ביותר.
החבר'ה שזוכים במלגות מצטיינים לא רק במגמות מסויימות, אלא בכל המקצועות.
זה עניין של תחרות. יש פה גם את הפקטור של הפסיכומטרי שנועד בדיוק בשביל זה...