הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחר שאלות על שומנים וכולסטרול

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
כמה דברים שלא ברורים לי ראשית במאמר הזה http://www.kilogram.co.il/116/שומנים-על-מה-ולמה/
נכתב שקילו שומנים זה 7700 קלוריות, אבל ברוב אתרי ומאמרי התזונה שמציגים את כלל 4-9-4 נאמר שגרם של שומן זה 9 קלוריות אז איך קילו זה 7700? והאם יש הבדלים בין סוגי השומנים בעניין הערך הקלורי שלהם(שומן רווי,בלתי רווי, טרנס וכו)?
ובנוגע לכולסטרול רשמתם במאמר זה ש-LDL מהווה סיכון בריאותי כי הוא נוטה להצטבר בדפנות העורקים כתוצאה מדביקותו. מה שלא מובן לי שבמאמר הזה http://www.eatmoveimprove.com/2010/05/cardiovascular-disease-and-eating-right-the-facts/
וגם בסרט fathead(שאתם משבחים לא מעט) מסבירים ש-LDL הוא לא רע בסך הכל והוא עשוי להצטבר בעורקים רק כאשר יש תופעה דלקתית מסויימת שגורמת לכך, והם טוענים שתופעה דלקתית זו נגרמת כתוצאה מצריכת יתר של פחמימות או מצריכה של שומנים ביחס OMEGA6/OMEGA3 גבוה מדי(לפי המאמר ב-eatmoveimprove) . אז השאלה שלי היא מה הבנתי פה לא נכון? אם בכלל? כי זה נראה לי קצת מוזר שפעם מאשימים את ה-LDL ופעם(כמו בfathead) אומרים שהוא נחוץ והוא לא בדיוק גורם לכל התופעות שמאשימים אותו בהם.

כתב שקילו שומנים זה 7700 קלוריות, אבל ברוב אתרי ומאמרי התזונה שמציגים את כלל 4-9-4 נאמר שגרם של שומן זה 9 קלוריות אז איך קילו זה 7700?
יש הבדל בין השומן שאתה אוכל (שמן זית\אבוקדו וכל החברה האלה) לעומת השומן שיש בגוף שנאגר בצורה של טריגליצרידים. כל קילו שומן בגוף שווה ערך ל7700 קלוריות. זאת אומרת אם אתה אוכל גרם שומן הרווחת 9 קלוריות (יחידת אנרגיה). במצב שהגוף שורף שומן, אם הוא מוציא קילו שומן מהמאגרים אתה אנרגטי יותר ב7700 קלוריות. קלוריה זה יחידת אנרגיה. מקווה שהבנת אם לא אסביר שוב

והאם יש הבדלים בין סוגי השומנים בעניין הערך הקלורי שלהם(שומן רווי,בלתי רווי, טרנס וכו)?
לא

זה http://www.eatmoveimprove.com/2010/05/cardiovascular-disease-and-eating-right-the-facts/
וגם בסרט fathead(שאתם משבחים לא מעט) מסבירים ש-LDL הוא לא רע בסך הכל והוא עשוי להצטבר בעורקים רק כאשר יש תופעה דלקתית מסויימת שגורמת לכך, והם טוענים שתופעה דלקתית זו נגרמת כתוצאה מצריכת יתר של פחמימות או מצריכה של שומנים ביחס OMEGA6/OMEGA3 גבוה מדי(לפי המאמר ב-eatmoveimprove) . אז השאלה שלי היא מה הבנתי פה לא נכון? אם בכלל?
הבנת מצויין.
צריכה עודפת למשך זמן רב של פחמימות היא גורם לדלקתיות שגורמת לחדירת גופי הLDL למקומות שהם לא אמורים ליהיות בהם, דבר שבסופו של דבר יוצר את הפלאק שממנו כולם רוצים להמנע (גורם להצרות העורקים -> מחלות לב)

כי זה נראה לי קצת מוזר שפעם מאשימים את ה-LDL ופעם(כמו בfathead) אומרים שהוא נחוץ והוא לא בדיוק גורם לכל התופעות שמאשימים אותו בהם.
הוא נחוץ. בסופו של דבר הוא חלבון שסוחב את הכולסטרול (Low Density Lipoprotein) בגוף. הבעיה היא כמו שהסברתי, כאשר יש דלקתיות בעורקים (שנגרם מעודף פחמימות) הגופים הקטנים האלה מגיעים למקומות שהם לא אמורים ליהיות בהם, לכן גם אומרים שלא כל LDL הוא רע, יש שני סוגים A ו-B כאשר B הוא הקטן ביותר ונחשב ל"רע" מאחר והוא בעל היכולת לחדור דרך הדלקתיות. אבל....אם לא תיהיה דלקתיות מלכתחילה אז אין כל בעיה. מה שאומר שלא צורכים כמויות מפחידות של פחמימות (מה שמגיע בתזונה מערבית בעיקר מסוכר שמוסף למוצרים בלי שאתה יודע - משקאות מתוקים וכו' ולכן גם מחשיבים סוכר לרע למרות שאין הבדל בינו לבין קינואה למשל) צורכים מספיק אומגה 3. ישנים מספיק, לא נכנסים ללחצים מיותרים ונמנעים מעישון. בנוסף אם אתה גם מתאמן אז בכלל אתה משפר את גמישות העורקים שעוזר לשמור נגד דלקתיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית