הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחר יכול להיות שתוכניות כוח עובדות יותר טוב בשביל פיתוח גוף אצלי?

• פותח/ת השרשור zaglo
  • פורסם בתאריך

zaglo

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אז ככה אני חדש כאן,אני בן 15 וחצי
גיל 14 התחלתי SS הגעתי למשקלים סבירים(120 קילו סקוואט 132.5 דדליפט 80 לחיצת חזה)
אחר כך עברתי לAB רגיל עם כל מיני תרגילים ,אני אוכל טוב ישן טוב ויש התקדמות
בזמן האחרון בניתי לעצמי תוכנית AB שמורכבת רק מסקוואט,דדליפט,בנץ,פרס ותרגילי עזר שהם מתח עם משקל מקבילים עם משקל ועבודת בטן ושמתי לב שאני מתפתח בצורה הרבה יותר טובה מאשר AB הקודם, אין לי מושג למה,ואני גם לא עובד על טווח חזרות בין 6-10 חזרות
רק בתרגילי עזר אני עושה 5-4 סטים של 8 חזרות.
אני מדמיין או שכנראה התוכנית עובדת יותר טוב בשבילי? אני צובר הרבה יותר מסה.
התוכנית שלי בנויה כך: וכן אני יודע שהתוכנית אולי מבולגנת ואפילו מסריחה אבל בשביל זה אני מפרסם אם יש הצעות לשיפור אני אשמח 😃

יום ראשון:
סקוואט 5X3
מתח עם משקל 8X5
פרס 5X3
דדליפט 5X1

יום שני:
לחיצת חזה 5X3
מקבילים עם משקל 8X4
עבודת בטן

יום רביעי זהה ליום ראשון וחמישי זהה ליום שני.

אשמח להצעות לשיפור(שנראה לי שהתוכנית הזאת חייבת דחוף) וכמובן לענות על השאלה שלי 😃
תודה רבה וחג שמח 🤩

אני אישית לאחר מספיק ניסיון באימוני כוח , מגיב הרבה יותר טוב לצורה הזאת יחסית לאימוני נפח . זה משתנה אבל יתכן

מה ההסבר לזה???
נשמע מעניין 😃
כל גוף מגיב אחרת לעומסים, יש כאלה שיגיבו טוב יותר לעצימות ויש כאלה שיגיבו טוב יותר לנפח.
לפי דעתי התוכנית לא רעה, אבל יש כמה שינויים שהייתי עושה.
אפשר לעשות סוג של רוטציה עם הפרס והבנץ', 4 ימים בשבוע של עומס רציני על הכתפיים (יוצא שכל אימון אתה עובד כבד
בתרגיל שמערב כתפיים בפיצול הנוכחי) עשויים להביא לפציעה.
אז מה שאני מציע זה ככה, יום שני: בנץ' פרס קל 8X3, פרס כבד 5X3. יום רביעי: בנץ' כבד 5X3, פרס קל 8X3.
ככה יוצא שאתה עובד על הכתפיים פעמיים בשבוע ונותן להן לנוח בשאר הימים, וככה גם תוציא את המקסימום מעצמך.

עכשיו אני לא יודע כמה בילדינג אתה רוצה את התוכנית שלך, אבל חסר לך יד קדמית ואחורית.

מה ההסבר לזה???
נשמע מעניין

אני מאמין שהרכב הסיבים למשל מאוד משמעותי . אני נגיד מאוד דפוק בכל מה שקשור לסיבולת שריר .
בתור נער הייתי עושה שכיבות שמיכה ומתח במשך שנים , ואף פעם לא עברתי את ה50 - 20 בהתאמה .

לפי דעתי בלבד אל תהרגו אותי נפח מגדיל יותר מאשר כוח.
אבל רק נפח לא עובד פשוט לא עובד מישהוא שדוחק פחות מ 100 או עושה סקוואט פחות ממ 130 דדליפט 150-60 לא צריך לעבוד נפח.

• פותח/ת השרשור
כל גוף מגיב אחרת לעומסים, יש כאלה שיגיבו טוב יותר לעצימות ויש כאלה שיגיבו טוב יותר לנפח.
לפי דעתי התוכנית לא רעה, אבל יש כמה שינויים שהייתי עושה.
אפשר לעשות סוג של רוטציה עם הפרס והבנץ', 4 ימים בשבוע של עומס רציני על הכתפיים (יוצא שכל אימון אתה עובד כבד
בתרגיל שמערב כתפיים בפיצול הנוכחי) עשויים להביא לפציעה.
אז מה שאני מציע זה ככה, יום שני: בנץ' פרס קל 8X3, פרס כבד 5X3. יום רביעי: בנץ' כבד 5X3, פרס קל 8X3.
ככה יוצא שאתה עובד על הכתפיים פעמיים בשבוע ונותן להן לנוח בשאר הימים, וככה גם תוציא את המקסימום מעצמך.

עכשיו אני לא יודע כמה בילדינג אתה רוצה את התוכנית שלך, אבל חסר לך יד קדמית ואחורית.

כן הוספתי גם תרגילי עזר ליד אחורית וקדמית
בנוגע למה שרשמתה על הכתפיים תודה רבה!!! צודק בהחלט אני יעשה את זה!

לא יודע מה זה כל גוף מגיב אחרת, לא ראיתי הרבה אנשים שהתקדמו טבעי בקצב כמו שאני והמתאמנים שלי מתקדמים (אימוני כוח).

מהניסיון שלי על מתאמנים במכון(ואני מכיר לא מעט):
- מתאמן כח יסיים תכנית התחלתית וחיטוב בשנה הראשונה וככל שיתקדם בשנה השניה בתכנית בינונית(531, טקסס) ייראה מאסיבי/כמו גבר.
- קח מתאמן שעושה ABC שנה וחצי ומחליף תרגילים כל 3 חודשים כדי "לתקוף את השריר מזוויות שונות": הוא ייראה כמו ציפור עם חזה נפוח, יתאמן 5 פעמים בשבוע ולא יבין למה הוא תקוע במשקל 74/יתקדם לשום מקום מעבר לשנה הראשונה.

נ.ב
אנשים על סטרואידים שמשווים את עצמם לטבעיים(גבר אני עושה ABCD עם יום ידיים ויש לי ירך עבה! הכל 20 חזרות!) או אנשים טבעיים שרוצים להראות כמו אנשים עם סטרואידים= טיפשים

מתאמן טבעי שרוצה מאסה צריך בסיס של כח

נערך לאחרונה:
חחח ציפור עם חזה נפוח

ציפור עם חזה נפוח
10157324_1401057500172006_2402977201405131950_n.jpg

המחשה1

SS לעשות 3-4 חודשים זה נותן בוסט קטלניייי להמשך האימונים הם המטרה שלך זה בילדינג ולא כוח..

המממ.. בדקתי את הנושא. מסה צוברים בצורה הכי יעילה מאוכל. לא מפיצולים, לא מתוכניות כח וגם לא מסטרואידים.

אני מאמין שהרכב הסיבים למשל מאוד משמעותי . אני נגיד מאוד דפוק בכל מה שקשור לסיבולת שריר .
בתור נער הייתי עושה שכיבות שמיכה ומתח במשך שנים , ואף פעם לא עברתי את ה50 - 20 בהתאמה .

אז אם בתור נער השיא של המתח שלי היה 15 בשיא שהייתי עושה פשוט מלא מלא מתח והרזתי בדיוק הרבה...
וכרגע בSS הגעתי למשקלים די מכובדים (חוץ מהבנץ') בזמן יחסית קצר (SS כמה חודשים)
זה נכון לגבי שעדיף לי להתאמן כוח? בגלל שנניח אצלי היחס הוא לטובת הסיבים הלבנים?
זה לא שאני עכשיו יתאמן ככה כי זה מתאים לי...
סתם אני מתעניין בנושא של גנים/מבנה גוף/אנדו-אקטו-מזו וכו' 😃

לא קובעים לפי המתח , פשוט מנסים הכל . אני נתתי דוגמה שנראה לי קשורה לפיצוי שהגוף שלי נותן לאימוני כוח

אני אסכם בקצרה את כל הדעות:
היפרטרופיה זה גנטיקה ותזונה, יש כאלה שימשכו 200 קילו אבל יראו כמו בדיוק כמו המשקל גוף שלהם, ולא חסר הרבה כאלה. אפשר להתחזק מבלי לאכול כמו שצריך, אבל איך הגוף ישפיע על ההיפרטרופיה תלויה המון בתגובה של הגוף שלך לאימונים, כלומר גנטיקה, ואם אתה בכלל אוכל.
לא חסר מספיק חברה שנראים טוב גם עם פיצולים, שוב, צריך למצוא מה עובד עליך.
כך או כך, לא תראה הבדלי שינוי בחודשים הראשונים בין כוח ל'בילדינג' מהסיבה הפשוטה, כל עוד תרים, ותרים כבד, אתה תגדל. זה עובדה וזה פשוט. אולם ההבדלים בין הלמידה, האתיקה, הכוח, המנטליות, הזמן ודרכי העבודה הם הערכים העיקריים שצריך לשאוף בחודשים הראשונים של כל מתאמן, והרמות וההבדלים בין תוכניות פיצול וכוח הם בשמיים ואין אפילו מה להשוות.

סיפור קצר על עצמי: הייתי בילדר במשך 3 שנים, כן 3 שנים בשיא התקופה ההורמונלית שלי. עליתי מ53 קילו ל-58 במשך ה3 שנים האלה והייתי יותר שחיף מאמא שלי למרות שמול המראה חשבתי שנראיתי סבבה. נפצעתי בברך ולא התאמנתי חצי שנה, חזרתי, במקרה התחלתי אימוני כוח (SS) ואחרי 5 חודשים והגעתי למשקל גוף 75, כשהייתי פשוט מאסיבי וכולם היו בשוק מכמה הייתי שרירי וגדול. אבל החשיבה שלי הייתה שונה מהכלל, ולכן המסקנה שהגעתי אליה היא שונה. אני לא טוען שאימוני כוח הם טובים יותר מבילדינג, אני פשוט מגיב טוב יותר לאימוני כוח, שלום.

נערך לאחרונה:
נחש למה כולם קיצוניים וזה או SS או ABCDEFG ? מה הבעיה עם פיצול AB שמערב את כל המורכבים? מה הבעיה עם FBW?
תוכניות שאם משלבות את המורכבים גודלים בהן יפה מאוד וגם מתקדמים בכוח.

לא יודע מה איתך אבל גם אני ככה, לא משנה כמה הייתי מתאמן על מתח לא הצלחתי איפלו לעבור ת10 😲 כנ"ל גם במקבילים, ההתקדמות הייתה נורא מהירה אבל לא הצלחתי מעבר.
אז אם בתור נער השיא של המתח שלי היה 15 בשיא שהייתי עושה פשוט מלא מלא מתח והרזתי בדיוק הרבה...
וכרגע בSS הגעתי למשקלים די מכובדים (חוץ מהבנץ') בזמן יחסית קצר (SS כמה חודשים)
זה נכון לגבי שעדיף לי להתאמן כוח? בגלל שנניח אצלי היחס הוא לטובת הסיבים הלבנים?
זה לא שאני עכשיו יתאמן ככה כי זה מתאים לי...
סתם אני מתעניין בנושא של גנים/מבנה גוף/אנדו-אקטו-מזו וכו' 😃
פאקה פאקה

לא יודע מה איתך אבל גם אני ככה, לא משנה כמה הייתי מתאמן על מתח לא הצלחתי איפלו לעבור ת10 😲 כנ"ל גם במקבילים, ההתקדמות הייתה נורא מהירה אבל לא הצלחתי מעבר.
פאקה פאקה

חחח למה פאקה פאקה יילדון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית