הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרה לתכנית אימון ישנה-האם נחלשתי

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום,
אחת ל6-8 שבועות אני נוהגת להחליף את תכנית האימונים שלי. היום התחלתי תכנית אימונים חדשה ועבדתי על חזה+יד אחורית. במהלך התקופה האחרונה התקדמתי יפה ובעקביות במשקלי העבודה שלי.
במסגרת התכנית החדשה חזרתי לבצע 2 תרגילים ליד אחורית, שהייתי עושה בעבר בתכניות ישנות יותר (לפני כמה חודשים) . הייתי בטוחה שהיום, כשאחזור לבצע את התרגילים הללו, לאור העובדה שהתחזקתי, אצליח להרים משקלים כבדים יותר בהשוואה למה שהצלחתי בעבר ולהפתעתי (ואכזבתי) הצלחתי בקושי לעבוד עם אותם המשקלים כמו פעם וגם זה בלחץ. השאלה שלי היא האם זה אומר שנחלשתי, או שפשוט הגוף צריך שוב להתרגל לתרגילים האלה והמשקל יעלה במהרה מעבר למה שהייתי מצליחה פעם?
זה פשוט לא מסתדר לי כי לאורך כל התקופה האחרונה היד האחורית שלי ממש התחזקה אז למה זה לא בא לידי ביטוי בעצם? סיבה נוספת שיכולה להיות זה שהיום התחלתי לשלב חזה עם יד אחורית אז אולי היא היתה עייפה מהעבודה על החזה, ואילו בעבר הייתי עושה כתפיים ויד אחורית או גב ויד אחורית, אבל לא חזה.

א.ברוב תרגילי החזה הטרייספס עובד מאוד חזק( בנץ' פרס, מקבילים, שכיבות שמיכה וכו )..לכן כנראה הטרייספס היה כבר תשוש ..
ב.הרבה זמן לא תרגלת את התרגילים האלה, תני לזה כמה אימונים.
אני אישית לא ממליץ להחליף יותר מדי את התוכנית אימונים, אלה להתמקד בכמה תרגילים ולהתקדם בהם כמה שיותר..למרות שתרגילי עזר אין בעיה להחליף מדי פעם.

• פותח/ת השרשור
א.ברוב תרגילי החזה הטרייספס עובד מאוד חזק( בנץ' פרס, מקבילים, שכיבות שמיכה וכו )..לכן כנראה הטרייספס היה כבר תשוש ..
ב.הרבה זמן לא תרגלת את התרגילים האלה, תני לזה כמה אימונים.
אני אישית לא ממליץ להחליף יותר מדי את התוכנית אימונים, אלה להתמקד בכמה תרגילים ולהתקדם בהם כמה שיותר..למרות שתרגילי עזר אין בעיה להחליף מדי פעם.
את תרגילי הבסיס- לחיצת חזה במוט/דאמבלס (בנץ'), סקווט חופשי, מכרעים,לחיצת כתפיים (פרס), בנד אובר רו ... לא מחליפה ומתמקדת בהעלאת משקלים. את תרגילי העזר מחליפה אחת ל6-8 שבועות לגיוון וגירוי נוסף לשריר.
דד ליפט זה תרגיל הבסיס היחיד שממנו אני נמנעת. היה לי בלט דיסק וכמו כן סובלת מעקמת בגב התחתון (מלידה) וחייבת להזהר ולהמנע מפציעה בגב.
רגליים עושה סקווט חופשי, מכרעים עם דאמבלים, לחיצה, פשיטה,כפיפה ותאומים
גב עושה פולי עליון לאחור, לפנים, בנד אובר רו, מסור , פול אובר וחתירות באחיזות מגוונות ( בקשר לגב- לא הכל באותו אימון כמובן. מגוונת מידי כמה שבועות).
זה נראה לי די והותר...

אמנם אני לא מכיר את תוכנית האימונים שלך..אבל מהתגובה שכתבת נשמע כאילו הנפח/כמות תרגילים קצת מוגזם..

• פותח/ת השרשור
אמנם אני לא מכיר את תוכנית האימונים שלך..אבל מהתגובה שכתבת נשמע כאילו הנפח/כמות תרגילים קצת מוגזם..
הדגשתי שלא עושה את כל התרגילים הללו, אלא פשוט זה פחות או יותר מגוון התרגילים שמהם מגוונת כשמחליפה תכנית אימון. (חוץ מהסקווט והבנד אובר רו שאותם משאירה)

כנראה שאם פעם לחצת 20 קילו בבנצ׳ והצלחת לעשות תרגיל כלשהו ליד אחורית עם 30 קילו, והיום את לוחצת 30 קילו כשאת מגיעה לתרגילי יד האחורית היא עייפה יותר ולכן את מצליחה להרים פחות משקל מה30 שהרמת בעבר. זה ממש לא אומר שנחלשת
*המספרים הם רק להמחשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית