הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע טבעונות- כמה גרם חלבון מלא בשילוב קטניה+דגן

cheesush

משתמש מתחיל
16
3
נק' מוניטין:
3
16
3
שלום,
יש לי שאלה שאני באמת לא יודעת איך לענות עליה ורק בזמן האחרון יצא לי לחשוב על זה לעומק.
*כמה גרם חלבון מלא יש בשילוב של קטניה+דגן?

אני הבנתי (יכול להיות שהטעו אותי) שהחלבון שאנחנו מחשבים ביום הוא נטו חלבון מלא ולא כל חלבון שכתוב בערכים התזונתיים בכל מוצר.
בתור טבעונית התזונה שלי מבוססת על שילוב של קטניות ודגנים כדי לקבל את החלבון המלא (וגם אוכלת טופו/סייטן שבהם גם יש את כל חוצות האמינו) אבל אין לי מושג כמה גרם של חלבון מלא אני אוכלת!

אשמח לתשובה מהירה ;)
שיהיה חג שמח וכשר לכולם !

*כמה גרם חלבון מלא יש בשילוב של קטניה+דגן?
כמות החלבון היא מה שחשובה, אם את משלבת את הדגנים עם הקטניות אז החלבון נחשב למלא. גם אני שאוכל הכול מחשיב את כמות החלבון מהפסטה למשל, אבל זה חלבון לא מלא. במקרה שלך את מחשבת את החלבון מהדגן + החלבון מהקטניה = כמות החלבון שלך, ואת יכול לדעת שהוא מלא. הבעיה היא שזה קשה מאוד להגיע לכל חומצות האמינו ככה ותאמת אני ממליץ לך לרכוש אבקת חלבון ולהוסיף לתזונה שלך ככה תוכלי ליהיות רגועה.

כמות החלבון היא מה שחשובה, אם את משלבת את הדגנים עם הקטניות אז החלבון נחשב למלא. גם אני שאוכל הכול מחשיב את כמות החלבון מהפסטה למשל, אבל זה חלבון לא מלא. במקרה שלך את מחשבת את החלבון מהדגן + החלבון מהקטניה = כמות החלבון שלך, ואת יכול לדעת שהוא מלא. הבעיה היא שזה קשה מאוד להגיע לכל חומצות האמינו ככה ותאמת אני ממליץ לך לרכוש אבקת חלבון ולהוסיף לתזונה שלך ככה תוכלי ליהיות רגועה.
חלבון מי גבינה
לא מסתדר על טבעונות

לא אמרתי צי גבינה, אמרתי אבקת חלבון, יש אבקות מסויה שנחשבת חלבון מלא. זה כבר תלוי כמה היא שומרת ויכולה להחליט בעצמה

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי צי גבינה, אמרתי אבקת חלבון, יש אבקות מסויה שנחשבת חלבון מלא. זה כבר תלוי כמה היא שומרת ויכולה להחליט בעצמה

חלבון מי גבינה
לא מסתדר על טבעונות
אני אמורה לקבל את אבקת החלבון סויה שלי ביום חמישי ככה שאני אהיה ממש רגועה 😃

הבנתי! ממש תודה
ואתה בעצם אומר שכל חלבון שאני אוכלת (מירקות,לחם,פירות וכו'...) אני סופרת אפילו שחלקו לא מלא?
ועוד משהו קטנטן, יש אתר מומלץ שאני יכולה לחשב בו באופן כמעט מדוייק את כל הדברים האלה?

הבנתי! ממש תודה
בכייף 😃

ואתה בעצם אומר שכל חלבון שאני אוכלת (מירקות,לחם,פירות וכו'...) אני סופרת אפילו שחלקו לא מלא?
כן רק תדאגי לשלב עם קטניות

ועוד משהו קטנטן, יש אתר מומלץ שאני יכולה לחשב בו באופן כמעט מדוייק את כל הדברים האלה?
יש המון מחשבי תזונה את יכולה להכנס לזה: http://nutritiondata.self.com/ הוא הכי אמין, אם מסתבכת איתו אז את יכולה לקחת מהמאמר לחיטוב (אם לא קראת אותו עדיין אז זה הזמן)
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
אני אמורה לקבל את אבקת החלבון סויה שלי ביום חמישי ככה שאני אהיה ממש רגועה
מעולה

• פותח/ת השרשור
כן רק תדאגי לשלב עם קטניות
כן אני תמיד משלבת קטניות ודגנים.
אבל עוד בעיה שצצה לי (כל שניה משהו אחר קופץ לי לראש חחח סליחה) זה שנגיד אני אמורה לאכול 113 גרם חלבונים ביום ו60 גרם פחמימות ליום, ויוצא שאכלתי את כמות הפחמימות שלי אבל עדיין לא סיימתי את כמות החלבונים ליום.
כל דבר שאוכל (גם באבקת חלבון סויה) יש פחמימות שיכולות להוציא אותי מהמאזן הקלורי בגלל שכדי להגיע לכמות החלבונים הנדרשת אני נאלצת לאכול עוד פחמימות ושומנים שנמצאים במאכלים האלה.

או שאני לא הבנתי את השיטה של חישוב הגרמים של אבות המזון או שפיספסתי בדרך איזה הסבר.

או שאני לא הבנתי את השיטה של חישוב הגרמים של אבות המזון או שפיספסתי בדרך איזה הסבר.
פספסת רק דבר אחד (וזה כי לא כתבתי כי באו לפה כמה טבעונים בזמן האחרון ונמאס לי לחזור על המנטרה הזאת חח) זה לא פשוט ליהיות טבעוני וליהיות בריא..עד כמה שזה מפתיע כי יצא לזה תדמית כל כך בריאה וירוקה והכול טוב וכיף זה לא "בריא" למה? כי מאוד מאוד קשה להגיע לכמות החלבון היומית בלי לעבור את כמות הפחמימות היומית, למה זה בעיה? כי כמות גבוהה של פחמימות בתפריט היא הגורם העיקרי במחלות לב וכו' (ברור שלא מדובר על מישהו עם תפריט מסודר וללא חריגות למיניהן אלא באופן כללי). אני לא טוען שזה בלתי אפשרי, זה אפשרי בהחלט, אבל הרבה יותר קשה כי המשחק עם האוכל מסובך יותר ודורש המון הכנות, אבל..אפשרי לחלוטין. אם תצליחי להגיע לערכים הנכונים ולכמות חלבון רצויה בתפריט אז זה בסדר גמור ואז אנחנו נחכה עוד איזה 60-70 שנה ונראה מי חי יותר אני או את ;)

(אם מישהו רואה את זה ומחליט לפצוח בדיון על בריאות וטבעונות אז נא להתאפק אין לי כוח לזה וזה לא המטרה של האשכול הזה)

מבחינת המלצות, את יכולה להכיר לעצמך מוצרים חדשים, יש משהו שנקרא סייטן שזה מיצוי חלבון חיטה, את יכולה למצוא אותו במלא מוצרים החל מנקניקיות עד מעורב ירושלמי ובולונז וכו', אני התנסתי בזה ואני חייב להגיד שהטעם מפתיע בדימיון שלו לבשר, אם לא מגלים לאנשים מאוד קשה להבחין בטעם או במרקם.
ויש גם טופו אבל זה פחות טעים, סייטן את יכולה לקנות טבעי (יש בניצת הדובדן\עדן טבע מרקט) ולהשתמש בו ממש כמו בשר, מה שנחמד בו זה שהוא סופח טעמים, זאת אומרת שאם תשימי אותו בתבשיל הוא יקבל את כל הטעמים. אפשר לשים אותו על האש, לצפות ולטגן כמו שניצל, הטעם יהיה בידיוק אותו דבר כמו המאכל ה"רגיל".

ורק כדי להבין מהשהו, למה את חושבת שאת צריכה לאכול רק 60 גרם פחמימות ליום? זה נשמע לי מעט מאוד. אשמח לראות את החישוב שהוביל אותך לזה

• פותח/ת השרשור
פספסת רק דבר אחד (וזה כי לא כתבתי כי באו לפה כמה טבעונים בזמן האחרון ונמאס לי לחזור על המנטרה הזאת חח) זה לא פשוט ליהיות טבעוני וליהיות בריא..עד כמה שזה מפתיע כי יצא לזה תדמית כל כך בריאה וירוקה והכול טוב וכיף זה לא "בריא" למה? כי מאוד מאוד קשה להגיע לכמות החלבון היומית בלי לעבור את כמות הפחמימות היומית, למה זה בעיה? כי כמות גבוהה של פחמימות בתפריט היא הגורם העיקרי במחלות לב וכו' (ברור שלא מדובר על מישהו עם תפריט מסודר וללא חריגות למיניהן אלא באופן כללי). אני לא טוען שזה בלתי אפשרי, זה אפשרי בהחלט, אבל הרבה יותר קשה כי המשחק עם האוכל מסובך יותר ודורש המון הכנות, אבל..אפשרי לחלוטין. אם תצליחי להגיע לערכים הנכונים ולכמות חלבון רצויה בתפריט אז זה בסדר גמור ואז אנחנו נחכה עוד איזה 60-70 שנה ונראה מי חי יותר אני או את ;)

(אם מישהו רואה את זה ומחליט לפצוח בדיון על בריאות וטבעונות אז נא להתאפק אין לי כוח לזה וזה לא המטרה של האשכול הזה)

מבחינת המלצות, את יכולה להכיר לעצמך מוצרים חדשים, יש משהו שנקרא סייטן שזה מיצוי חלבון חיטה, את יכולה למצוא אותו במלא מוצרים החל מנקניקיות עד מעורב ירושלמי ובולונז וכו', אני התנסתי בזה ואני חייב להגיד שהטעם מפתיע בדימיון שלו לבשר, אם לא מגלים לאנשים מאוד קשה להבחין בטעם או במרקם.
ויש גם טופו אבל זה פחות טעים, סייטן את יכולה לקנות טבעי (יש בניצת הדובדן\עדן טבע מרקט) ולהשתמש בו ממש כמו בשר, מה שנחמד בו זה שהוא סופח טעמים, זאת אומרת שאם תשימי אותו בתבשיל הוא יקבל את כל הטעמים. אפשר לשים אותו על האש, לצפות ולטגן כמו שניצל, הטעם יהיה בידיוק אותו דבר כמו המאכל ה"רגיל".

ורק כדי להבין מהשהו, למה את חושבת שאת צריכה לאכול רק 60 גרם פחמימות ליום? זה נשמע לי מעט מאוד. אשמח לראות את החישוב שהוביל אותך לזה

חחחח בוא נגיד שבסופו של דבר כולם מתים, ואני לא אכנס לזה כאן כי תאמין לי שגם לי אין בכלל כוח כבר לדבר על טבעונות (4 שנים של חפירות בשכל) אבל יש בי כמה דברים שחולקים עלייך ולא בגלל הפחמימות .
והחישוב של הגרם פחמימות היה סתם לדוגמא, אל תדאג .

ד"א, אני מכירה סייטן והוא חלק בלתי נפרד מהמקרר ומהבטן שלי ;)
בכל מקרה ממש תודה ואני בטוחה שאם תיהיה שאלה (זאת אני...ברור שתיהיה שאלה) אני אתייעץ איתך פה .

חחחח בוא נגיד שבסופו של דבר כולם מתים
בידיוק, העיקר שתעשי מה שטוב לך (כל עוד את מכניסה כמות חלבון ושומן טובה ולא יותר מדי פחמימות כן? חח)

והחישוב של הגרם פחמימות היה סתם לדוגמא, אל תדאג .
הבנתי אם ככה אז מקווה שעניתי לך על השאלה. ד"א סתם לידיעה כמה גרם פחמימה יש במנה של אבקת חלבון סויה?

בכל מקרה ממש תודה ואני בטוחה שאם תיהיה שאלה (זאת אני...ברור שתיהיה שאלה) אני אתייעץ איתך פה .
בכייף שמחתי לעזור 😃

אם את לא מכירה ממליצה על טמפה tempe- פולי סויה מותססים ובצורתם הבריאה ביותר, חלבון מלא (עשיר מאוד בחלבון) נמצא בחנויות טבע בפריזרים, עדיף על סייטן וטופו...

אם את לא מכירה ממליצה על טמפה tempe- פולי סויה מותססים ובצורתם הבריאה ביותר, חלבון מלא (עשיר מאוד בחלבון) נמצא בחנויות טבע בפריזרים, עדיף על סייטן וטופו...
האמת שזה ממש טוב, אני מכיר את זה כמאכל אינדונזי (יש שורשים...) וזה טעים בטירוף..מטגנים את זה וזה מקבל טעם מפחיד (רוטב חמאת בוטנים יתקבל בברכה שמה)

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית