ייעוץ קראטין-סכנות

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
אתחיל מזה שאני מודעת לכך שהנושא של אופן נטילת קריאטין די נטחן כאן, אבל מרוב תשובות שונות ומגוונות יש כמה דברים שלא סגורה עליהם ורוצה להיות בטוחה.בבקשה רק מי שבאמת מבין בזה שיגיב...
לפני חודש בדיוק (היום) התחלתי להשתמש בתוסף קריאטין. כל יום כפית מיד לאחר האימון (הבנתי שזמן הנטילה לא משנה והעיקר זה כפית ביום). לא עשיתי העמסה וכמו כן מקפידה לשתות הרבה כמו שממליצים.
השאלה שלי היא לגבי הפסקה בלקיחת הקריאטין.
1. האם חובה לעשות הפסקה לתקופה מסוימת? אם כן, כל כמה זמן הפסקה ולמשך כמה זמן עד שמתחילים לקחת מחדש?
2. אם אעשה הפסקה, האם ארגיש ירידה ביכולת/במסת שריר/במשקל?
3. מה הסכנה בלקיחת קריאטין על בסיס קבוע בלי הפסקות- האם מפסיק להשפיע? האם הגוף מפסיק לייצר אותו באופן טבעי?
4. ושאלה אחרונה, נניח ורוצה מתישהו להפסיק לגמרי לצרוך קריאטין (אני מניחה שלא אקח לעולמים). פשוט מפסיקים בבת אחת-ומה תופעות הלוואי של זה?

1. לא חובה.. הגוף לא יפסיק לייצר אף פעם, זה לא ניקוטין.
2. אופן צריכת קריאטין הוא בערך כל יום שאת לוקחת מוסיפה לך 3% למאזן הצבירה של הקריאטין. בגלל זה רק אחרי חודש את מגיעה למקסימום תפוקה של הקריאטין. אם תפסיקי אז כל יום ירד לך בחזרה ה3% האלה ולאט לאט ירדו הביצועים (לא שההבדל כ"כ גדול כן?). שוב פעם זה כלל אצבע, לא מדוייק אבל העיקר שתביני את התפישה מאחורי זה.
3. הסכנה היחידה היא התייבשות, אז כדאי לשתות יותר מהרגיל, לדאוג שהפיפי תמיד שקוף ולפני ובמהלך פעילות אירובית/אנאירובית להמשיך לשתות.
4. אין תופעות לוואי, מפסיקים וכמו שרשמתי בסעיף 2 לאט לאט ההשפעה שלו תיעלם, כעבור חודש תעלם לגמרי.

• פותח/ת השרשור
תו
1. לא חובה.. הגוף לא יפסיק לייצר אף פעם, זה לא ניקוטין.
2. אופן צריכת קריאטין הוא בערך כל יום שאת לוקחת מוסיפה לך 3% למאזן הצבירה של הקריאטין. בגלל זה רק אחרי חודש את מגיעה למקסימום תפוקה של הקריאטין. אם תפסיקי אז כל יום ירד לך בחזרה ה3% האלה ולאט לאט ירדו הביצועים (לא שההבדל כ"כ גדול כן?). שוב פעם זה כלל אצבע, לא מדוייק אבל העיקר שתביני את התפישה מאחורי זה.
3. הסכנה היחידה היא התייבשות, אז כדאי לשתות יותר מהרגיל, לדאוג שהפיפי תמיד שקוף ולפני ובמהלך פעילות אירובית/אנאירובית להמשיך לשתות.
4. אין תופעות לוואי, מפסיקים וכמו שרשמתי בסעיף 2 לאט לאט ההשפעה שלו תיעלם, כעבור חודש תעלם לגמרי.
תודה. אם כך, למה אנשים עושים הפסקה ודבר נוסף, הבנתי שאם עושים 5 ימי העמסה של 20 גרם ליום ואז איזה חודש תחזוקה 5 גרם ליום, אז כן חובה לעשות הפסקה לפני שמתחילים סייקל נוסף. זה נכון? אם כן למה?

ובכלל, מה היתרונות של תקופת ההםסקה- חייבים להיות לה גם יתרונות ...

תו

תודה. אם כך, למה אנשים עושים הפסקה ודבר נוסף, הבנתי שאם עושים 5 ימי העמסה של 20 גרם ליום ואז איזה חודש תחזוקה 5 גרם ליום, אז כן חובה לעשות הפסקה לפני שמתחילים סייקל נוסף. זה נכון? אם כן למה?

ובכלל, מה היתרונות של תקופת ההםסקה- חייבים להיות לה גם יתרונות ...
בעיקרון ממה שהבנתי ההעמסה זה חרטא. זה נשמע מאוד הגיוני להעמיס אבל מבחינת הגוף זה לא נותן לך כלום, המקסימום קריאטין שאת יכולה לקלוט ביום הוא בערך 3-4 גרם, ככה שגם ה 5 גרם זה קצת יותר מזה, אבל זה ליתר ביטחון.
הרעיון של ההעמסה הוא של החברות של הקריאטין שרוצות שתיפטרי ממנו כמה שיותר מהר (5 ימי העמסה של 20 גרם זה 100 גרם בחמישה ימים במקום 25).
זה כמו שתעשי העמסות חלבון ותאכלי 500 גרם חלבון ביום לחמישה ימים, לא יתן לך כלום...
הכי חשוב זה התמדה בקריאטין, מספיק יום אחד לא לקחת וכבר התפוקה שלך תרד ל97%.
ואנשים מפסיקים (כולל אני) בגלל שכרגע קיץ ומאוד קשה להתמיד בשתיית מים בקיץ, במיוחד כמתאמנים או שהולכים לים, אז בנוסף לשתות עוד ליטר או 2 בגלל הקריאטין זה כבר משימה כמעט בלתי אפשרית.
מה גם שבאחוזי שומן יחסית נמוכים הוא מסתיר את הקוביות והוא גם מוסיף לך כ1-3 קילו של נוזלים(תלוי בבנאדם) ככה שיש אנשים שמעדיפים להראות רזים ולשקול פחות בקיץ.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון ממה שהבנתי ההעמסה זה חרטא. זה נשמע מאוד הגיוני להעמיס אבל מבחינת הגוף זה לא נותן לך כלום, המקסימום קריאטין שאת יכולה לקלוט ביום הוא בערך 3-4 גרם, ככה שגם ה 5 גרם זה קצת יותר מזה, אבל זה ליתר ביטחון.
הרעיון של ההעמסה הוא של החברות של הקריאטין שרוצות שתיפטרי ממנו כמה שיותר מהר (5 ימי העמסה של 20 גרם זה 100 גרם בחמישה ימים במקום 25).
זה כמו שתעשי העמסות חלבון ותאכלי 500 גרם חלבון ביום לחמישה ימים, לא יתן לך כלום...
הכי חשוב זה התמדה בקריאטין, מספיק יום אחד לא לקחת וכבר התפוקה שלך תרד ל97%.
ואנשים מפסיקים (כולל אני) בגלל שכרגע קיץ ומאוד קשה להתמיד בשתיית מים בקיץ, במיוחד כמתאמנים או שהולכים לים, אז בנוסף לשתות עוד ליטר או 2 בגלל הקריאטין זה כבר משימה כמעט בלתי אפשרית.
מה גם שבאחוזי שומן יחסית נמוכים הוא מסתיר את הקוביות והוא גם מוסיף לך כ1-3 קילו של נוזלים(תלוי בבנאדם) ככה שיש אנשים שמעדיפים להראות רזים ולשקול פחות בקיץ.
לא כ"כ נראה לי.... יש לי אחוזי שומן נמוכים (אפילו מאוד נמוכים) והקראטין לא הסתיר אצלי אף קוביה... וחוץ מזה, בקיץ קשה לשתות מים?????? אם כבר אז בחורף קשה?!?!

לא כ"כ נראה לי.... יש לי אחוזי שומן נמוכים (אפילו מאוד נמוכים) והקראטין לא הסתיר אצלי אף קוביה... וחוץ מזה, בקיץ קשה לשתות מים?????? אם כבר אז בחורף קשה?!?!
את בגנטיקה שלך בעקרון מאוד יבשה , והגוף שלך לפי התמונות שאני רואה לא אוהב לצבור נוזלים אז אולי בגלל זה (אצלי לדוגמא הגוף מת על נוזלים ושאני בדל פחמימה ישר יורד 3 קילו אחרי 3 ימים ונגיד בהעמסות של 24 שעות אני עולה את ה 3 קילו נוזלים בחזרה . וקריאטין מעלה אותי ב 4 קילו לפחות

את בגנטיקה שלך בעקרון מאוד יבשה , והגוף שלך לפי התמונות שאני רואה לא אוהב לצבור נוזלים אז אולי בגלל זה (אצלי לדוגמא הגוף מת על נוזלים ושאני בדל פחמימה ישר יורד 3 קילו אחרי 3 ימים ונגיד בהעמסות של 24 שעות אני עולה את ה 3 קילו נוזלים בחזרה . וקריאטין מעלה אותי ב 4 קילו לפחות
אויש, גם הגוף שלי ככה. הקריאטין עומד כאן לידי ומסתכל עליי ומת שאני כבר אתחיל לצרוך אותו במסה הקרובה...
אני רואה כבר מה מחכה לי מבחינת נוזלים :(

איך שהפסקתי עם הקריאטין הקוביות נהיו יותר בולטות. כמובן שזה אינדיבידואלי אולי אצלך זה ברמה כזאת שלא שמים לב

המים נספחים לשריר לא סתם....
תופעות לוואי אפשריות זה התייבשות טיפל׳ה כאבי ראש (בדרך כלל מהתייבשות) ויש אנשים שזה עושה להם רע בבטן (כמוני)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית