הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקיחת קריאטין

• פותח/ת השרשור ofek97
  • פורסם בתאריך

ofek97

משתמש מתחיל
151
8
נק' מוניטין:
8
151
8
הולמס פלייס גבעת שמואל
שלום ,
אני מתלבט אם להתחיל לקחת קריאטין או לא מהסיבה שאני יודע שזה יכול להזיק לי לכליות ואני לא רוצה לסכן את בריאותי . האם אני יכול לנסות ולקחת פעם אחת וכבר לראות שהכליות שלי נפגעות ?
בתודה מראש..

אני מתלבט אם להתחיל לקחת קריאטין או לא מהסיבה שאני יודע שזה יכול להזיק לי לכליות ואני לא רוצה לסכן את בריאותי . האם אני יכול לנסות ולקחת פעם אחת וכבר לראות שהכליות שלי נפגעות ?

א) פגיעה בכליות זה משהו מתמשך לא רואים אותו מיד בטח לא אחרי פעם אחת, אחרי שנים אולי.
ב) קריאטין בטוח לשימוש, צריך לדאוג לשתות הרבה מאוד מים כדי לא להתייבש
ג) למה החלטת שאתה צריך קריאטין?
ד) תקרא קודם כל לפני שאתה שואל שאלות יש אינסוף מידע בפורום על קריאטין, יש לך למעלה בצד שמאל שורת חיפוש, תרשום קריטאין ייקח לך כמה ימים לעבור על כל התוצאות.

• פותח/ת השרשור
4 וחצי ליטר של מים יספיקו לדעתך? , ותאמין יש לי מידע לגבי הסכנות אני בן לרופאים

• פותח/ת השרשור
מאוד אינדיבידואלי קשה להגיד, אם אתה לא לוקח מולטיויטמין תשתה עד שהשתן שקוף

ושוב..למה החלטת שאתה צריך קריאטין?
אני רוצה להעלות במסת השריר יותר מהר אני בתקופת המסה

אני רוצה להעלות במסת השריר יותר מהר
לאן בידיוק אתה ממהר?

אני בתקופת המסה
כמה זמן?
מה המשקל גוף שלך?
מה משקלי עבודה?
מה הRMR שלך?
כמה קלוריות אתה אוכל ביום?
כמה חלבון\פחמימה\שומן?

* אם יש כאן משהו שאתה לא יודע לענות אז דבר ראשון תקרא את המאמר לעליה במסת השריר דבר שני אל תקנה עדיין קריאטין

• פותח/ת השרשור
לאן בידיוק אתה ממהר?

כמה זמן?
מה המשקל גוף שלך?
מה משקלי עבודה?
מה הRMR שלך?
כמה קלוריות אתה אוכל ביום?
כמה חלבון\פחמימה\שומן?

* אם יש כאן משהו שאתה לא יודע לענות אז דבר ראשון תקרא את המאמר לעליה במסת השריר דבר שני אל תקנה עדיין קריאטין
1. שלושה חודשים על ABCD.
2. משקלי עבודה : סקוואט- 83.5
בנצ'- 65
דדליפט- 110
אני עולה במשקלים כול אימון
3. RMR- 2400~
4.קלוריות : 2900~ (לפי התפריט באתר למסה של 80 ק"ג)

גם ל
4 וחצי ליטר של מים יספיקו לדעתך? , ותאמין יש לי מידע לגבי הסכנות אני בן לרופאים
י יש שאלה לגבי קריאטין:
התחלתי לצרוך כפית שטוחה מידי יום (ללא העמסה) לפני 5 שבועות. לפי הספרות, אחרי 6 שבועות צריך לעשות חודש הפסקה לפני שמתחילים מחזור נוסף של כפית ביום. יחד עם זאת, קראתי כאן בפורום אינספור שאלות בנושא הצורך בהפסקה בנטילת התוסף, ובמרבית התשובות נכתב שאין צורך בהפסקה ואפשר להמשיך לקחת ברציפות כפית קריאטין ליום. אני די מפחדת לא לעשות הפסקה ולא יודעת אם ואילו השפעות או נזקים אני עלולה לגרום לגוף אם אמשיך לקחת ברצף, אך מצד שני מאז שהתחלתי לצרוך קריאטין אני מתקדמת כמעט מאימון לאימון במשקלי העבודה כך שמבחינתי הקריאטין מאוד עוזר לי ולכן אם הפסקה לא נדרשת, אשמח לא להפסיק אפילו לחודש.
יש למישהו הפניה/קישור למחקר מהימן שבו כתוב שאין צורך לעשות הפסקה? (כי מחקרים שבהם כתוב שיש צורך בהפסקה מצאתי בשפע...

ודבר נוסף, נניח שבשלב מסוים מחליטה שלא רוצה יותר להשתמש בקריאטין (בכלל), אז פשוט בבת אחת מפסיקים לקחת או שצריך להפסיק בהדרגה?
אולי ההורים שלך (הרופאים) יוכלו לעזור...

• פותח/ת השרשור
לפנ
1. שלושה חודשים על ABCD.
2. משקלי עבודה : סקוואט- 83.5
בנצ'- 65
דדליפט- 110
אני עולה במשקלים כול אימון
3. RMR- 2400~
4.קלוריות : 2900~ (לפי התפריט באתר למסה של 80 ק"ג)
5. משקל : 88 על 1.89

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית