הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימונים ותזונה לחיילת

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
נק' מוניטין:
21
83
13
תכנית אימונים:
3 אימוני אירובי בשבוע כאשר יש הפרש של 48 שעות בין אימון אירובי לאחר.
אימון 1 - ריצת הפוגות של 800 מטר כפול 4 עם הפסקה של 2 דק בין סט. לסט.
אימון 2 - ריצת משך של 5 קמ בקצב קל.
אימון 3 - ריצת 3 קמ בקצב בינוני מהיר.
3 אימוני אנאירובי אשר בכל יום עושים את אותם התרגילים והם:
1. 15 כפול 3 שכיבות סמיכה ברוחב קצת יותר מכתפיים.
2. 15 כפול 3 סקוואטים.
3. 2 כפול מקסימום מתח.
4. 12 כפול 2 סטים של תרגיל לגב.
5. מכרעים 12 כפול 2.
6. 7 דק בגן עדן הכולל 7 תרגילים לבטן ברצף.
בין כל סט לסט יש הפסקה של 50 שניות.

תפריט תזונה:
בוקר - פחמימות ( לחם, לחמית,פריכיות) וחלבון ( ביצה, קוטג, גבינה, טונה)
לאחר שלוש שעות משהו קטן - פחמימות( חטיף אנרגיה, לחמית, פריכית, גרנולה, קורנפלקס) וחלבון (חלב , יוגורט, גבינה)
צהריים- פחמימות (אורז,פסטה, תפוא, קוסקוס) וחלבון(מנה בשרית)
לאחר שלוש שעות- פרי וחטיף אנרגיה
ערב- חלבון ופחמימות כמו בבוקר
לאחר שלוש שעות - כמו משהו קטן או פרי.
הרעיון הוא לאכול כל שלוש שעות.

שלום לכולם!
אז אחרי שהצגתי את התכנית שלי אסביר לכם קצת על עצמי ועברי.
קוראים לי חן ואני כרגע צוערת בבהד 1 ועוד חודש אני מסיימת. לפני שיצאתי לקצונה ירדתי מהלך הסדיר שלי 6-7 קילו. אמנם לא היה מדובר בתהליך בריא כיוון שזה נעשה בדרסטיות הכוללת דיאטה ללא פחמימות וללא העמסת פחמימות. לאחר מכן בהכנה עליתי כ3-4 קילו כיוון שלא התאמנתי עקב סיבות אישיות ואף אכלתי לא מסודר ואכלתי הרבה שטויות.
אחר כך הגעתי לבהד 1 וגם שם למרות שהתאמנתי עדיין לא אכלתי כנדרש ועליתי 2-3 קילו נוספים בחודשיים.

כיום החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולפעול לפי תכנית האימונים והתזונה המפורטת לעיל. מה דעתכם? האם היא טובה לחיטוב? האם תעזור לי להשיל מספר קילוגרמים מגופי?

הי חן וברוכה הבאה,
גם אם יש בתכנית שלך אלמנטים נכונים (ואני כבר מכחישה שאמרתי את זה...🤣) הם מפוזרים בין כל כך הרבה שטויות שזה בזבוז זמן להתחיל בלנתח אותה.
אני אסביר בקצרה -
אימון אירובי מטרתו לשפר את המאזן הקלורי שלך, כלומר לאפשר לך לאכול קצת יותר ועדיין לרזות. אין שום מניעה לעשות אימון כל יום ואת לא צריכה לחכות בין אימון לאימון ובטח שלא 48 שעות!.
מהות האימון - ריצה, הפוגות, מדרגות - מה שעושה לך טוב ובלבד שיהיה בעצימות גבוהה.
אימון אנארובי - המטרה היא לשמור כמה שניתן על מסת השריר הקיימת ולשפר את המיצוק תוך כדי החיטוב. בלי עבודה כנגד משקולות יהיה קשה לך להגיע למטרה.
תזונה - הא"ב של כל התהליך. בלי תפריט מדוייק עם כמויות (...ופחמימה זה לא כמות 😃) זה פשוט לא יעבוד.
אז ההתחלה שלך צריכה להיות בקריאת המאמר הזה:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
הצעד הבא יהיה להרכיב לעצמך תפריט לפי המאמר
תוסיפי אירובי כדי לאפשר לעצמך לאכול כמו שצריך ואל תתפתי לגרעון קלורי גדול מידי שיוביל אותך חזרה לאותה נקודה (כמו שכבר קרה לך)
אחר כך נדבר על אימוני כוח במסגרת הקיים.
בהצלחה ותעדכני,

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מאוד שמחה שאני מקבלת מענה פה זה ממש עוזר!
דבר שני הוא שקראתי את המאמר ואני מבינה את העקרונות שמאחוריי הבעיה שלי היא שבשלושה חודשים הקרובים אני לא אוכל להיות בבקרה על כמו הפחמימות והחלבונים שאני מכניסה לפה זאת מכיוון שאני לא יודעת כיצד מבשלים את האוכל בצבא ובמהלך הקורס אין לי את היכולת לספור פחמימות וחלבונים אולי רק שאתחיל את השירות לאחר הקורס אוכל לעשות זאת.
עליכם להתחשב בעובדה כי אני חיילת ואין לי כל כך יכולת לקבוע מה לאכול ואפילו לא צתי. אותו הדבר בנושא האימונים אני מתאמנת בקורס ועודה אימונים נוספים בעצמי. זו קצת בעיה להתחיל הכל מחדש.
אם תוכלו לעזור לי לבנות תכנית שתתאים גם לקורס צבאי אשמח אך לדעתי אאלץ לדחות זאת עד לאחר הקורס ובינתיים אעשה זאת בתקווה לרדת במשקל!
תושה מראש 😃

הבעיה שלי היא שבשלושה חודשים הקרובים אני לא אוכל להיות בבקרה על כמו הפחמימות והחלבונים שאני מכניסה לפה זאת מכיוון שאני לא יודעת כיצד מבשלים את האוכל בצבא ובמהלך הקורס אין לי את היכולת לספור פחמימות וחלבונים
תהליך חיטוב הוא הדרגתי, כלומר ככל שאת מתקדמת ומרזה, התפריט שלך הופך הדוק ומדוייק יותר.
ההתחלה לעומת זאת, הרבה יותר סלחנית.
אין לך שום בעיה לתכנן תפריט בעזרת מחשבון גם אם את בבסיס הדרכה. מקסימום בשלב הראשוני תקציבי לעצמך כמות שומן קטנה מהמומלץ בהנחה שבמילא המאכלים שמנים יותר מהממוצע.
תתחילי בלעשות רשימה של המאכלים שזמינים לך בארוחות השונות ותחשבי את הערך הקלורי שלהם.
תמעיטי בכמות בפחממות ותגדילי את כמות הירקות.
את יכולה לעשות השלמות מהבית של פירות, שימורי טונה, קוטג וכל מה שהצבא לא מספק בשפע.
את מוזמנת להעלות כאן תפריט לדוגמא ולקבל עליו פידבק.
אם קשה לך לעשות זאת בעצמך מאוד ממליצה לך לקחת ייעוץ אישי באתר והם יעשו זאת עבורך.

בשלושה חודשים את יכולה לרדת 6 ק"ג במקום לעלות עוד 1-2...
אין זמן טוב יותר להתחיל.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
המשקל שלי הוא 60 קג ואני בגובה 168 סמ.
אז לאחר חישובים וכו׳ הגעתי למסקנות הבאות:
RMR 1672.8
חלבונים - 108 גרם שזה 432 קלוריות
שומן - 48 גרם שזה 432 קלוריות
פחמימות - 84 גרם שזה 336 קלוריות
סהכ 1200 קלוריות!

בעיקרון זה סבבה אבל נראה לי שזה קצת מדי פחמימות לא?

כם יש לי בעיה נוספת.. מסתבר שיש לי חשש לשבר מאמץ אז אני לא יכולה לעשות ריצה במשך שבועיים, אני משתדלת לעשות כח ואולי קצת אופניים בסופש.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא.

יש לי בעיה נוספת, איך אנ יכולה לספור קלוריות אם אין לי מושג מה מכניסים בתבשיל בצבא? אני יכולה להעריך אבל זה קצת בעייתי..

תודה לעוזרים מראש!

בעיקרון זה סבבה אבל נראה לי שזה קצת מדי פחמימות לא?
בתפריט שמבוסס על 1200 קלוריות זה לא מעט מידי.
שווה לבדוק אם לשם את רוצה/צריכה לכוון?
האם לקחת בחשבון אימונים אירוביים?

חשש לשבר מאמץ
האם הליכה/מדרגות/סטפר או אליפטי באים בחשבון?

אם אין לי מושג מה מכניסים בתבשיל בצבא?
לדעתי לא צריך להיות קיצוניים. הגישו לך מאכל טבול ברוטב שמן, כל עוד הוא לא מטוגן (מזה ממליצה להמנע לחלוטין), פשוט תדלי את החלבון בלי השמן שמסביב ותחשבי כף שמן בתפריט.
הבעיה תהיה עם כמות הפחמימות בארוחה הצהלית ולכך תצטרכי להערך בהתאם. יתכן שבשלב ראשוני כל עוד את בצבא, כדאי יהיה לך לבנות תפריט שמבוסס על יותר פחממות ובלבד שהסה"כ לא חורג ממה שהקצבת.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שזה הכיוון, הורדה במשקל וחיטוב. בכלי זה הורדה של כ500 קלוריות ביום שזה טוב. ובנוסף כרגע אין לי זמן כל כל להתאמן חוץ מבשישי שבת שגם ככה אני יכולה רק סטפר וכוח.

סטפר ואליפטי אני יכולה לעשות...

לדעתי גם ביום אימון אני אוסיף פחמימות וחלבון. מה גם שאני אמנה כף שמן לכל ארוחה- את יודעת אול מה הערכים של זה?

Back
למעלה תחתית