הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מה נחשבת תוצאה טובה לריצת 5 ק"מ?

היתקליף החתול

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום,
מה בערך המדרג זמנים לריצת 5 ק"מ? (תוצאה גרועה, תוצאה סבירה, תוצאה טובה, תוצאה מצויינת) וכו'..
ברור לי שמדובר בהערכות אבל פחות או יותר..

אני יודע את הערכות לגבי ריצת 2000 ו 1000.. אבל לגבי 5 ק"מ אין לי מושג.

כרגע אני עושה 32 דקות במסלול שהוא לא מישורי...

בנוסף אשמח לשמוע עצות איך כדאי להתאמן לריצת 5000... האם נכון לשמור על סדר גודל של קצב קבוע לאורך כל הריצה?

תכלס זה מאוד תלוי בגיל ובאיזה מסגרת אתה (לדוגמא תוצאה טובה של רץ חובבן תהיה תוצאה גרועה של רץ מקצועי).
לפי זה שרשמת "היתקליף החתול" אני מהמר שאתה בן חח, ככה שנשווה לך את התוצאות למה שאני זוכר מהצבא לפי מקצבים:
קצב קל/ תוצאה חלשה- מעל 30 דקות.
קצב בינוני/ תוצאה סבירה- 25-30 דקות.
קצב מהיר/ תוצאה טובה- 20-25 דקות.
קצב מהיר מאוד/תוצאה מצויינת- מתחת ל-20 דקות.

לגבי האימונים, תפרט קצת עלייך מבחינת זמן שאתה מתאמן ואיך האימונים בנויים, כי לפני שמתחילים עם אימוני איכות (אינטרוולים, פרטלק וכו') חשוב לבנות בסיס טוב מבחינת ריצות נפח.

תוצאת חובבים ברמה גבוהה מאוד 16-17 דקות
חובבים ברמה גבוהה 17-20 דקות
לאחר מכן 20-22, עד 25, עד 30
החציון במרוצי חובבים באזור 24-25

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות...
אני בן 28.... אין לי תוכנית אימוני אירובי קבועה.... אני פשוט יוצא לרוץ...
אם יש תוכנית ספציפית שמיועדת לשפר את תוצאות וביצועי ריצה כזאת אשמח לשמוע עליה....
כמו שהבנתם אני רץ חובב, אבל כן מעוניין להשתתף בתחרויות חובבים אלה ואחרות שפתוחות לקהל הרחב.

פורום ריצה וטריאתלון באתר תפוז יהיה מקום יותר מתאים לשאלות לגבי ריצה
אתה יכול למצוא הרבה תוכניות אימונים באינטרנט למרחק של 5 ק'מ

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה
האמת שזו פעם ראשונה שניתקלתי בפורום שעוסק בנושא ספורט שמפנים בו לפורום אחר שעוסק בנושאי ספורט אבל נזרום איתכם...

תוצאת חובבים ברמה גבוהה מאוד 16-17 דקות
חובבים ברמה גבוהה 17-20 דקות
לאחר מכן 20-22, עד 25, עד 30
החציון במרוצי חובבים באזור 24-25
על-פי נסיונך, האם יש הבדל משמעותי בין תוצאה שמתבצעת על הליכון לבין תוצאה שמתבצעת על מסלול? (אדם שרץ 15 קמש על הליכון במשך 20 דקות אכן ירוץ על מסלול 5 קמ ב 20 דקות? ).

אוקיי תודה
האמת שזו פעם ראשונה שניתקלתי בפורום שעוסק בנושא ספורט שמפנים בו לפורום אחר שעוסק בנושאי ספורט אבל נזרום איתכם...
זה לא איתכם אלא המלצה אישית שלי כמשתתף בפורום בדיוק כמוך.

על-פי נסיונך, האם יש הבדל משמעותי בין תוצאה שמתבצעת על הליכון לבין תוצאה שמתבצעת על מסלול? (אדם שרץ 15 קמש על הליכון במשך 20 דקות אכן ירוץ על מסלול 5 קמ ב 20 דקות? ).
שאלה מעניינת, הליכון לרוב יהיה מהיר יותר מכמה סיבות, 1. אין התנגדות של הרוח 2. קצב קבוע לגמרי (כלומר אין סכנה שתתחיל מהר מדי או לאט מדי) 3. אתה לא באמת דוחף את עצמך אלא יותר מרים רגליים ביחס לריצה רגילה.
לכן מקובל לרוץ על הליכון בשיפוע של 1/2 או 1 כדי לדמות את המאמץ בחוץ.
בנוסף יש מעט מאוד הליכונים שמכוילים נכון כך שק"מ על ההליכון לא בהכרח שווה לק"מ אמיתי.
בכל מקרה הסטייה בין ריצה על הליכון לריצה בחוץ לא תהיה דרמטית כלומר אני צופה ש-20 דקות על הליכון יהיו לכל היותר 21 דקות בחוץ.

אני רץ ריצה של 3 וחצי ק"מ ב16 וחצי דקות 12 קמ"ש אז אני מאמין שריצה של 5 ק"מ 25/30 דקות זה סבבה
כמובן מבלי להעליב. יש הבדל גדול מאוד בין 30 דקות שזו תוצאה חלשה - אחוזון 43% ל-25 דקות שזו תוצאה בינונית אחוזון 52% ובכל מקרה עבור מי שמתאמן הן תוצאות חלשות לגבר/בחור עד גיל 40.
אני לא יודע בן כמה אתה, אבל כדאי לשאוף לתוצאה של פחות מ-20 דקות ב-5 ק"מ

זה לא איתכם אלא המלצה אישית שלי כמשתתף בפורום בדיוק כמוך.

שאלה מעניינת, הליכון לרוב יהיה מהיר יותר מכמה סיבות, 1. אין התנגדות של הרוח 2. קצב קבוע לגמרי (כלומר אין סכנה שתתחיל מהר מדי או לאט מדי) 3. אתה לא באמת דוחף את עצמך אלא יותר מרים רגליים ביחס לריצה רגילה.
לכן מקובל לרוץ על הליכון בשיפוע של 1/2 או 1 כדי לדמות את המאמץ בחוץ.
בנוסף יש מעט מאוד הליכונים שמכוילים נכון כך שק"מ על ההליכון לא בהכרח שווה לק"מ אמיתי.
בכל מקרה הסטייה בין ריצה על הליכון לריצה בחוץ לא תהיה דרמטית כלומר אני צופה ש-20 דקות על הליכון יהיו לכל היותר 21 דקות בחוץ.

כמובן מבלי להעליב. יש הבדל גדול מאוד בין 30 דקות שזו תוצאה חלשה - אחוזון 43% ל-25 דקות שזו תוצאה בינונית אחוזון 52% ובכל מקרה עבור מי שמתאמן הן תוצאות חלשות לגבר/בחור עד גיל 40.
אני לא יודע בן כמה אתה, אבל כדאי לשאוף לתוצאה של פחות מ-20 דקות ב-5 ק"מ

אני עושה את זה חימום לאירובי ואז אחרי זה עוד 40 דקות באופניים אז אני חושב שזה מספיק תודה..😃

בשביל להשתפר בריצת 5 ק"מ ולהגיע לזמן סביר (סביבות 20 דקות) צריך לבנות תוכנית ריצה שלמה שתכלול ריצות ארוכות ואיטיות,
אימוני אינטרבלים וריצות טמפו (קצב קבוע). לרוץ 5 ק"מ כמה פעמים בשבוע לא יוביל אותך לשום מקום.
תוכנית כזאת צריכה להיות מותאמת לניסיון שלך בריצה, לקילומטרז השבועי ולקצבים שנוח ולא נוח לך לרוץ בהם. אם תפרט את הפרמטרים
הנ"ל יהיה אפשר להציע תבנית כללית.

אני אשמח לתת לך הרבה טיפים במידה ואתה רציני.
השאלה החשובה מכול היא : מה התוצאה אליה אתה שואף להגיע?
בהתאם לתוצאה המבוקשת בונים תוכנית שמקדמת אותך למטרה.
במידה ואתה מעוניין תשלח :גיל, משקל , ובכמה משפטים את סדר האימונים שלח בשבוע.
אני אדריך אותך איך להגיע לתוצאה הרצויה .
אני רץ עם ניסיון של הרבה שנים.ריצות של :5,10,15 חצי מרטון ומרטון.
בכול מקרה רציתי לאחל לך בהצלחה בחרת במקצוע (ממקצועות הספורט)מדהים וממכר.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח לתת לך הרבה טיפים במידה ואתה רציני.
השאלה החשובה מכול היא : מה התוצאה אליה אתה שואף להגיע?
בהתאם לתוצאה המבוקשת בונים תוכנית שמקדמת אותך למטרה.
במידה ואתה מעוניין תשלח :גיל, משקל , ובכמה משפטים את סדר האימונים שלח בשבוע.
אני אדריך אותך איך להגיע לתוצאה הרצויה .
אני רץ עם ניסיון של הרבה שנים.ריצות של :5,10,15 חצי מרטון ומרטון.
בכול מקרה רציתי לאחל לך בהצלחה בחרת במקצוע (ממקצועות הספורט)מדהים וממכר.

זה לא מקצוע, זה תחביב.
תודה רבה.. מצאתי כבר את המידע שחיפשתי.

ואגב, למי שטען שריצה של כמה פעמים בשבוע לא תוביל לשום מקום... יפה לך לקבוע עובדות מבלי שאתה בכלל יודע מה המטרה שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית