הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחילת תוכנית חיטוב

• פותח/ת השרשור oepsh
  • פורסם בתאריך

oepsh

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
גרייט שייפ
שלום לכולם,
התחלתי השבוע לאחר שגיליתי את האתר הנפלא הזה את תוכנית החיטוב ע"פ תפריט התזונה לגברים במשקל 85 קילו יחד עם תוכנית האימונים לתקופת החיטוב.
שאלתי היא פעילות האירובי. אני מתאמן במכון 3/4 פעמים בשבוע ובתוכנית לא נאמר כמה זמן אירובי יש לעשות או מומלץ
כרגע אני עושה בין ימי החד"כ ריצה בעצימות בינונית של כ-8 ק"מ, כלומר כ-3 פעמים בשבוע.
האם אני עושה נכון?
תודה מראש!

אירובי הוא לא חובה בחיטוב, לדעתי אבל מאוד מומלץ להפקיד לעשות אירובי גם במסה וגם בחיטוב בגלל הרבה סיבות אחרות כמו סיבולת לב ריאה, בריאות של כלי דם, מערכת נשימה, חילוף חומרים ועוד דברים.
מה שחשוב זה לשים לב שהגירעון הקלורי נשמר בכמות שאתה צריך גם אם אתה עושה אירובי באותו יום, לדוגמא אם רצת 8 ק"מ ושרפת כ-500 קלוריות זה אומר לאכול באותו יום כמה שצריך כדי להשלים את החוסר ולהגיע לגירעון שלך.
לגבי הריצה עצמה, 8 ק"מ בעצימות בינונית זה ריצה לא כל כך קלה, תשים לב עם החיטוב איך זה מסתדר ושזה לא עומס גדול מידי, אין בעיה להחליף את האימון למשהו קל יותר כמו ריצה קלה, אופניים, קרוס קאנטרי בעצימות של 55-65% דופק מקסימלי.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!

Back
למעלה תחתית