ייעוץ תוכנית PL ( נטו PL )

Snorlax

משתמש קבוע
1,583
838
נק' מוניטין:
5,412
1,583
838
אני מתאמן שנה וכמעט 3חודש.
היסטורית אימונים :

FBW חודשיים
SS 3חודש
AB 3חודש
GVT חודש וחצי
SS חודשיים
ועכשיו 3חודש וחצי כבר ב 1\3\5 BBB

עכשיו הגוף שלי לא יודע, בקושי גודל כולל רגליים ( שאומרים שהם גודלות מלא ב PL )
לכן אני החלטתי לוותר על 1\3\5 BBB שזה PL + BB ולעבור לנטו PL..

ההתקדמות שלי במשקלים די מטורפת לפי דעתי ככה שיתאים לי ללכת נטו על PL
( לדוגמא : היום התעוררתי ב10, אכלתי קורנפלקס + בננה ירדתי לאימון ב11:30, באמצע אימון חטפתי התקף אסטמה קטן לא משהו רציני ובכל זאת הצלחתי לשבור PR ב5קילו [ ששבוע שעבר עליתי ב10קילו ב PR ] )

הקיצר הדדליפט שלי קצת נתקע, אני מחפש טובה שההתקדמות בה היא לינארית ( קבועה יענו ) שהיא טובה בעיקר לסקוואט + דדליפט .
לא חייב שהיא תהיה כל כך טובה ללחיצות כי הבנץ במצב טוב.

תודה לעוזרים 😃

מה שעובד לך, תמשיך!
לא מבין אנשים שקופצים לוריאציות שונות ומשונות כשהם עובדים בתוכנית שעושה את העבודה.
נראה ש-531 עושה את העבודה, אז למה שתרצה לשנות אותה?
לא מאמין שתשאר באותה הנקודה כל הזמן ותיהיה סוס על, עם אותו משקל גוף, זה לא קורה.
בקשר לטקסס, התכוונתי שהמשקלים שלך יחסית רציניים ואני לא יודע איך התוכנית מתפקדת בעומסים גדולים יותר, אין לי ניסיון אישי במשקלים האלה בתוכנית הזאת.

• פותח/ת השרשור
מה שעובד לך, תמשיך!
לא מבין אנשים שקופצים לוריאציות שונות ומשונות כשהם עובדים בתוכנית שעושה את העבודה.
נראה ש-531 עושה את העבודה, אז למה שתרצה לשנות אותה?
לא מאמין שתשאר באותה הנקודה כל הזמן ותיהיה סוס על, עם אותו משקל גוף, זה לא קורה.
בקשר לטקסס, התכוונתי שהמשקלים שלך יחסית רציניים ואני לא יודע איך התוכנית מתפקדת בעומסים גדולים יותר, אין לי ניסיון אישי במשקלים האלה בתוכנית הזאת.
מסכים עם זה, אני כבר מתחיל להתקע בדדליפט. .כנראה אני יעלה ל 5K קלוריות נראה מה יהיה..

אבל זה לא חבל לבזבז זמן על התרגילי עזר בתוכנית שגם ככה לא עוזרים לי?

לא יכול לומר שתרגילי העזר לא עזרו לי, הם דווקא עשו יופי של עבודה.
אולי אתה עובד בווריאציה לא נוחה ובגלל זה אתה נתקע?
קשה לי להאמין שאתה טוחן 4K קלוריות ולא מתקדם, זה לא מעט.

אם ב- 3 וחצי חודש התקדמת כל כך הרבה במשקלים אז אין טעם שתחליף תוכנית.
באתי להמליץ לך על טקסס וזהו אבל לפי קצב ההתקדמות שאתה טוען באמת מיותר להחליף משהו שעובד.(אל תדאג אי אפשר להתקדם כל כך הרבה מבלי שיראו שינוי בגוף)

• פותח/ת השרשור
לא יכול לומר שתרגילי העזר לא עזרו לי, הם דווקא עשו יופי של עבודה.
אולי אתה עובד בווריאציה לא נוחה ובגלל זה אתה נתקע?
קשה לי להאמין שאתה טוחן 4K קלוריות ולא מתקדם, זה לא מעט.
אני כל היום אוכל עם תפריט ולא עולה במשקלללללל סעמק מה אני עושה לאטוב ..
ומה יכול להיות לא טוב בדדליפט ?

אולי בחירה לקויה בתרגילי עזר, אולי מיקום הדדליפט ביום לא טוב בשבוע בהתחשבות בשאר הימים(נגיד יום אחרי סקוואט, למשל).
אולי אתה עושה קפיצות גדולות מדי במשקלים, אני לא יודע מה יכולה להיות הסיבה.
תחשוב על מה שרשמתי, אולי עולה לך משהו לראש.

באתי להמליץ על BBSM כי לפי מה שהבנתי מאדקאו לא הכי משו ואני לא יודע הרבה על טקסס
אבל יש יוטיובר שעובד עם BBSM וניראה שעובדת טוב אבל עם 531 עובדת לך אז למה להחליף?

• פותח/ת השרשור
אולי בחירה לקויה בתרגילי עזר, אולי מיקום הדדליפט ביום לא טוב בשבוע בהתחשבות בשאר הימים(נגיד יום אחרי סקוואט, למשל).
אולי אתה עושה קפיצות גדולות מדי במשקלים, אני לא יודע מה יכולה להיות הסיבה.
תחשוב על מה שרשמתי, אולי עולה לך משהו לראש.
התרגילי עזר שלי ביום דדליפט זה רק כפיפות בטן עם משקל וכפיפות גו או איך שקוראים לזה עם משקל.

דדליפט יום שלישי סקוואט שישי.
מה עוד יכול להיות? קפיצות במשקל בדדליפט לא משהו אני עולה בקצב איטי מאוד ביחס לדדליפט

התרגילי עזר שלי ביום דדליפט זה רק כפיפות בטן עם משקל וכפיפות גו או איך שקוראים לזה עם משקל.

דדליפט יום שלישי סקוואט שישי.
מה עוד יכול להיות? קפיצות במשקל בדדליפט לא משהו אני עולה בקצב איטי מאוד ביחס לדדליפט
אני הייתי עושה דפיסיט דדליפט, שיפר אותי המון.

דיפיסט דדליפט זה דדליפט מהגבהה (הגוף בהגבהה)
כמה הערות:
אני התקדמתי בטקסס (לא עשיתי אותה הרבה זמן אבל התקדמתי) במשקלים הרבה יותר גדולים משלך (בערך חמישיות עם ה1RM שלך)
לגבי BBB - זה לא עניין של בודיבילדינג. זה עניין של להוסיף נפח לעבודה. על העיקרון ב5/3/1 זה לתת עצימות עם התרגילים הראשיים ואז להוסיף תרגילי עזר בשביל תוספת נפח (לפעמים גם עצימות), אז הBBB נועד פשוט כדי להוסיף לך נפח לאימון. זה גם העזר שוונדלר הכי ממליץ עליו כדי להשתפר במשקלים. לא כדי להיות בודיבילדר.
ואם משהו עובד לך למה להחליף? אם אתה נתקע בדדליפט אז תחשוב מה אתה צריך לשנות. מרגיש שחסר עצימות? חסר נפח? יש נקודה ספציפית שאתה נתקע בה (אם בנעילה אז להוסיף בלוק פול, ואם בניתוק אז דיפיסט, אם אתה איטי מאד אולי להוסיף עבודה על מהירות, וכו')

• פותח/ת השרשור
דיפיסט דדליפט זה דדליפט מהגבהה (הגוף בהגבהה)
כמה הערות:
אני התקדמתי בטקסס (לא עשיתי אותה הרבה זמן אבל התקדמתי) במשקלים הרבה יותר גדולים משלך (בערך חמישיות עם ה1RM שלך)
לגבי BBB - זה לא עניין של בודיבילדינג. זה עניין של להוסיף נפח לעבודה. על העיקרון ב5/3/1 זה לתת עצימות עם התרגילים הראשיים ואז להוסיף תרגילי עזר בשביל תוספת נפח (לפעמים גם עצימות), אז הBBB נועד פשוט כדי להוסיף לך נפח לאימון. זה גם העזר שוונדלר הכי ממליץ עליו כדי להשתפר במשקלים. לא כדי להיות בודיבילדר.
ואם משהו עובד לך למה להחליף? אם אתה נתקע בדדליפט אז תחשוב מה אתה צריך לשנות. מרגיש שחסר עצימות? חסר נפח? יש נקודה ספציפית שאתה נתקע בה (אם בנעילה אז להוסיף בלוק פול, ואם בניתוק אז דיפיסט, אם אתה איטי מאד אולי להוסיף עבודה על מהירות, וכו')
בדרך כלל אני מתעייף באמצע הסט או שאני עושה גוקרים הגב שלי מתעגל מה שמונע ממני להמשיך להתקדם במשקלים כי אני לא רוצה למשוך עם גב עגול דרך הגב התוספת של הדיפסט דדליפט
איזה משרל לעשות כמה חזרות סטים
ואיזה גובה מגביהים ?
דפיסיט דדליפט(Deficit Deadlift) זה דדליפט שמבוצע כשאתה עומד על הגבהה, והמוט מונח על הרצפה.
בקיצור, משיכה עם תנועה ארוכה יותר.

^??

בדרך כלל אני מתעייף באמצע הסט או שאני עושה גוקרים הגב שלי מתעגל מה שמונע ממני להמשיך להתקדם במשקלים כי אני לא רוצה למשוך עם גב עגול דרך הגב התוספת של הדיפסט דדליפט
איזה משרל לעשות כמה חזרות סטים
ואיזה גובה מגביהים ?
^??
מתעייף באמצע הסט הכבד יעני? בכל מקרה, אם אתה לא יכול לעשות יותר מדי חזרות - אל תעשה. כל עוד אתה עושה את המינימום לפחות ואתה כל חודש עולה במשקל אתה מתקדם. אין פה רע.
בדפיסט זה תלוי במטרה שלך. אם הניתוק שלך חלש תעבוד עם הדפיטס, אם אתה חלש בנעילה אין יותר מדי סיבה לעשות דפיסט, אבל בלוק פול יהיה יותר הגיוני. או בנדס ושרשראות אם יש לך גישה לדברים האלה.
בכל מקרה עבור כל תרגיל כזה לא הייתי עובד בטווח חזרות גבוה אלא 3-5 חזרות ל3-5 סטים עם משקל שאתה יכול להתמודד איתו, אתה לא צריך פה בד"כ אחוזים או משהו.
לגבי כמה דפיסט אתה יכול כמה שבא לך. אפשר 2 ס"מ אפשר 15

• פותח/ת השרשור
מתעייף באמצע הסט הכבד יעני? בכל מקרה, אם אתה לא יכול לעשות יותר מדי חזרות - אל תעשה. כל עוד אתה עושה את המינימום לפחות ואתה כל חודש עולה במשקל אתה מתקדם. אין פה רע.
בדפיסט זה תלוי במטרה שלך. אם הניתוק שלך חלש תעבוד עם הדפיטס, אם אתה חלש בנעילה אין יותר מדי סיבה לעשות דפיסט, אבל בלוק פול יהיה יותר הגיוני. או בנדס ושרשראות אם יש לך גישה לדברים האלה.
בכל מקרה עבור כל תרגיל כזה לא הייתי עובד בטווח חזרות גבוה אלא 3-5 חזרות ל3-5 סטים עם משקל שאתה יכול להתמודד איתו, אתה לא צריך פה בד"כ אחוזים או משהו.
לגבי כמה דפיסט אתה יכול כמה שבא לך. אפשר 2 ס"מ אפשר 15
אוקיי תודה רבה, וכן שאני מתעייף הגב מתעגל בניתוק ( כאיל בהתחלה של ההרמה לזה אתה מתכוון בניתוק ? )
אז לנסות להוסיף דפיסט?

תודה רבה לכל העוזרים 😃

אוקיי תודה רבה, וכן שאני מתעייף הגב מתעגל בניתוק ( כאיל בהתחלה של ההרמה לזה אתה מתכוון בניתוק ? )
אז לנסות להוסיף דפיסט?

תודה רבה לכל העוזרים 😃
מה זה מתעייף?... ואני שואל איפה אתה נתקע.

• פותח/ת השרשור
מה זה מתעייף?... ואני שואל איפה אתה נתקע.
יש לי אסטמה, ככה שאם אני עושה הרבה חזרות או קצת חזרות עם משקל גבוה האסטמה מתחילה לקחת תפקיד.
עכשיו בסקוואט ובנץ זה פחות מפריע לי לא יודע למה, אבל בדדליפט זה מפריע וכאילו הראש שוכח לגמרי את הגב ומתרכז כולו בנשימות
ככה שהגב מתעגל..

יש לי אסטמה, ככה שאם אני עושה הרבה חזרות או קצת חזרות עם משקל גבוה האסטמה מתחילה לקחת תפקיד.
עכשיו בסקוואט ובנץ זה פחות מפריע לי לא יודע למה, אבל בדדליפט זה מפריע וכאילו הראש שוכח לגמרי את הגב ומתרכז כולו בנשימות
ככה שהגב מתעגל..
כמה חזרות זה "הרבה חזרות" בשבילך?

8+ עם משקל גבוה זה נחשב בשבילי קריעה.
ככה שיוצא שבשבוע הראשון ב1\3\5 יש לי יותר מ8 אני מרגיש את זה, אבל אין אוויר.
אז אל תגיע לזה. תעשה כמה שאתה יכול. זה לא נורא. אם בסבב הזה הרמת X ל8 חזרות ובסבב שאחריו X+5 (או בהתאם לכמה שיצא באחוזים) ל8 חזרות אז עדיין זה תוצאה יותר טובה. כל עוד אתה משתפר מסבב לסבב זה לא משנה כלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית