הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעת כתף

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם
לפני כשנה, במהלך קרב איגרוף נפצעתי בכתף מה שהתברר אחר כך כמתיחה ברצועה.
במשך שנה הכאב הזה היה מפריע לי, לא יכולתי לעשות סקוואט בלי חימום מיוחד לכתף ואני לא יכול לעשות מקבילים בכלל.
לפני כשבוע התחלתי לטפל בפציעה בעזרת מכשיר מיוחד שמרפא פציעות בעזרת גלי קול אצל חבר של סבא שלי. בינתיים עברתי 3 טיפולים ואני לא מרגיש שום הבדל ואפילו התחיל לכאוב לי יותר, שאלתי אותו והוא אמר לי שאני צריך לא להעמיס על הכתפיים בזמן הטיפול (בערך 12 סשנים).
כמה שאלות
למה הכאב חזר כשהתחלתי לטפל ? זה נורמלי ?
יכול להיות שהתחילה אצלי עוד פציעה בנוסף לרצועה ?
איך צריך להשלים את הטיפול בנוסף למכשיר ?
איך להתאמן בזמן הטיפול ? לעשות את פרוטוקול הפציעות ? אפשר לעשות סקוואטים ומשיכות ?

תודה רבה
@yonizarkh
@incin מישהו ?

שלום לכולם
לפני כשנה, במהלך קרב איגרוף נפצעתי בכתף מה שהתברר אחר כך כמתיחה ברצועה.
במשך שנה הכאב הזה היה מפריע לי, לא יכולתי לעשות סקוואט בלי חימום מיוחד לכתף ואני לא יכול לעשות מקבילים בכלל.
לפני כשבוע התחלתי לטפל בפציעה בעזרת מכשיר מיוחד שמרפא פציעות בעזרת גלי קול אצל חבר של סבא שלי. בינתיים עברתי 3 טיפולים ואני לא מרגיש שום הבדל ואפילו התחיל לכאוב לי יותר, שאלתי אותו והוא אמר לי שאני צריך לא להעמיס על הכתפיים בזמן הטיפול (בערך 12 סשנים).
כמה שאלות
למה הכאב חזר כשהתחלתי לטפל ? זה נורמלי ?
יכול להיות שהתחילה אצלי עוד פציעה בנוסף לרצועה ?
איך צריך להשלים את הטיפול בנוסף למכשיר ?
איך להתאמן בזמן הטיפול ? לעשות את פרוטוקול הפציעות ? אפשר לעשות סקוואטים ומשיכות ?

תודה רבה
@yonizarkh
@incin מישהו ?

היי,
אני מניח שמדובר במכשיר אולטראסאונד סטנדרטי שיש בכל מכון פיזיותרפיה.
אני לא יודע מה ההסמכה של חבר של סבא שלך , אבל אני מקווה שהוא פיזיותרפיסט מוסמך , ולכן הוא מטפל במכשיר הזה.
לגבי השאלות :
1. מכשיר האולטראסאונד ( US בקיצור) יוצר חימום עמוק של הרקמה , ועשוי לעזור בהחלמה של רקמות עמוקות ("עשוי" זאת מילת המפתח , שכן הדעות לגבי היעילות שלו חלוקות) . כאשר יש חימום עמוק , יתכן וזה "מעורר" מחדש את הכאב וזה יכול לגרום לגירוי יתר. מצד שני , יתכן והגירוי הוא דווקא סימן טוב , שכן זה מעודד תהליך ריפוי מחדש ברקמה שבה יש כאבים כרוניים. בהנחה , שהחבר הזה הוא אכן פיזיותרפיסט מוסמך , הייתי מקשיב לעצתו , ונמנע מעומס מוגבר על האזור במשך הטיפולים.
2. אי אפשר לדעת מבלי לבדוק.
3. טיפול מותאם ע"י פיזיותרפיסט. יכול להיות טיפול מנואלי משולב עם תרגילים ספציפיים.
4. אני לא אוהב פרוטוקולים. ולמעשה , ברפואת הספורט המודרנית נמנעים מטיפול ע"י פרוטוקלים , שכן כל פציעה היא שונה , כמו שכל מטופל מגיב אחרת לאותו הטיפול. תרגילים צריך להתאים אישית. רצוי שזה יהיה פיזיותרפיסט , אך גם מאמן טוב יכול לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
היי,
אני מניח שמדובר במכשיר אולטראסאונד סטנדרטי שיש בכל מכון פיזיותרפיה.
אני לא יודע מה ההסמכה של חבר של סבא שלך , אבל אני מקווה שהוא פיזיותרפיסט מוסמך , ולכן הוא מטפל במכשיר הזה.
לגבי השאלות :
1. מכשיר האולטראסאונד ( US בקיצור) יוצר חימום עמוק של הרקמה , ועשוי לעזור בהחלמה של רקמות עמוקות ("עשוי" זאת מילת המפתח , שכן הדעות לגבי היעילות שלו חלוקות) . כאשר יש חימום עמוק , יתכן וזה "מעורר" מחדש את הכאב וזה יכול לגרום לגירוי יתר. מצד שני , יתכן והגירוי הוא דווקא סימן טוב , שכן זה מעודד תהליך ריפוי מחדש ברקמה שבה יש כאבים כרוניים. בהנחה , שהחבר הזה הוא אכן פיזיותרפיסט מוסמך , הייתי מקשיב לעצתו , ונמנע מעומס מוגבר על האזור במשך הטיפולים.
2. אי אפשר לדעת מבלי לבדוק.
3. טיפול מותאם ע"י פיזיותרפיסט. יכול להיות טיפול מנואלי משולב עם תרגילים ספציפיים.
4. אני לא אוהב פרוטוקולים. ולמעשה , ברפואת הספורט המודרנית נמנעים מטיפול ע"י פרוטוקלים , שכן כל פציעה היא שונה , כמו שכל מטופל מגיב אחרת לאותו הטיפול. תרגילים צריך להתאים אישית. רצוי שזה יהיה פיזיותרפיסט , אך גם מאמן טוב יכול לעשות את זה.
תודה על התגובה המפורטת.
עברתי בינתיים 7 טיפולים ואני מרגיש הרבה יותר טוב בכתף. האם יש איזה שהיא דרך לבדוק אם אני כבר יכול לעשות מקבילים או שעדיף אחרי הפסקה של שנה לנסות משהו אחר שיהיה יותר קל ? אם כן מה למשל ?

תודה על התגובה המפורטת.
עברתי בינתיים 7 טיפולים ואני מרגיש הרבה יותר טוב בכתף. האם יש איזה שהיא דרך לבדוק אם אני כבר יכול לעשות מקבילים או שעדיף אחרי הפסקה של שנה לנסות משהו אחר שיהיה יותר קל ? אם כן מה למשל ?

אם אתה מוכרח לנסות מקבילים , הייתי מתחיל לעשות את התנועה בעזרת מכשיר גרביטון עם משקל גבוה (משקל גבוה שבעצם עוזר לך , בניגוד למכשירים אחרים בהם משקל גבוה זה עומס גבוה).

• פותח/ת השרשור
אם אתה מוכרח לנסות מקבילים , הייתי מתחיל לעשות את התנועה בעזרת מכשיר גרביטון עם משקל גבוה (משקל גבוה שבעצם עוזר לך , בניגוד למכשירים אחרים בהם משקל גבוה זה עומס גבוה).
אין לנו גרביטרון במכון.

• פותח/ת השרשור
חבר הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה תרגילי חיזוק ושיקום לכתף שלך
תחפש shoulder mobility
ותרגילים בשביל slap ומסובבי שכבה

מעבר לזה בכל תרגיל תנסה לשמור על רוטציה לטרלית בכתף ,זה יפחית כאבים ויאפשר לך לעשות מקבילים..
בהתחלה תנסה לעשות רק את שלב הירידה(אקצנטרי)
ואת העליה עם קפיצה
קוראים לזה חזרות שליליות ,זו עוד דרך לחזק את האיזור ולהרגיל את המפרק והשרירים לתנועה ספציפית כמו מקבילים.
עם מספיק רצון ותרגול תדפוק את כל הלול 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית