דיון לא מתאמץ מספיק?

saar12312

משתמש מתחיל
122
2
נק' מוניטין:
-3
122
2
FamilyGym
אתמול הייתי בפעם השנייה שלי במכון אחרי מנוחה של 3 יום עקב כאבים, ואני מרגיש שבחלק קטן מהמכונות אני פשוט לא ממש מתאמץ, יש מאמץ, אבל מרגיש שאני יכול יותר.
מה יקרה אם אני תקוע במשקלים ולא מעלה?
כשאני הולך למכון, אני צריך להתאמץ ממש או שלא לקרוע את עצמי?
ובמהלך אימון אני בקושי מזיע, הגיוני? למה?
ואחרי היום השני במכון לא היו לי כאבים, הגיוני?

להגיד לך את האמת, לא הבנתי את הבעיה...מרגיש שאתה יכול יותר? לא מתאמץ? זה הזמן לעלות משקל!
כן, באימון צריך להיות קשה, לא קשה של כאבים שמעידים על פציעה אבל כן לסיים עייפים, אתה בטח מכיר את ההבדלים, ואם לא כמובן שתחמיר ותבדוק את העניין כדי לא לגרום פציעות.
לגבי הכאבים, איפה הם בדיוק ומה הבעיה?

• פותח/ת השרשור
שמעתי שבהתחלה (כשמתחילים במכון) אז יהיו כאבים באימונים הראשונים, אחרי האימון כאב לי יום למחרת ובאימון השני לא כאב לי ביום שלמחרת.
איך צריך להבדיל בעצם? לעלות משקל שאני יכול לעשות אותו? ואם זה משקל שאני בקושי ומצליח להזיז את המכונה? להתאמץ או שלהוריד משקל?

תראה העניין של הכשל בחזרות אחרונות קצת הולך לפה ולפה בדעות, בכללי מבחינת המשקל זה עניין של הרגשה אם אתה מרגיש שאתה מסיים 3 סטים בלי יותר מידי מאמץ, ברור, תעלה משקל, המטרה בסוף צריכה להיות שבחזרה שתיים האחרונות מאוד קשה לך להצליח על סף העזרה ממישהו ששומר עלייך.
כאב אחרי אימון יכול להיות לפעמים מתיחה קטנה או מספיק שלא עשית חימום/הרפייה כמו שצריך קשה להשליך מפעם אחת על משהו כולל.
אם כרגע לא כואב אחרי אימון אין שום בעיה אחי

• פותח/ת השרשור
האם מכונות יוכלו להעלות לי מסת שריר ולחזק ידיים?
הגיוני שבגלל הכושר שבמכון עליתי 2 קילו בשבוע? (במשקל שלי) תגובות?

כמובן, גם מכונות גורמות עלייה במסת שריר.
אם עלית 2 ק"ג בשבוע, ובהנחה שנמדדת באותם תנאים (מבחינם שירותים, שתייה- כי גם זה יכול לעשות הבדלים של כמה קילו לפעמים) אז כנראה שהרוב הגדול של זה הוא שומן...אתה מודד קלוריות בתפריט לראות שאתה לא במאזן חיובי גדול מידי?

• פותח/ת השרשור
אין לי תפריט חח..
לא מודד קלוריות וכאלה.

אני חושבת שהבעיה הכי גדולה שלך כרגע היא חוסר ידע.
חוסר ידע בתזונה, חוסר ידע באימון והכי חשוב חוסר ידע על גוף שלך ולמה הוא מסוגל.

לגבי המאמץ, אף אחד לא יוכל להגיד לך כאן בוודאות. כי אף אחד חוץ ממך לא באמת יודע מה אתה מרגיש!
אותו משקל יכול להיות קל או קשה ל אנשים שונים. תתחיל ממאמץ הכי נמוך שאתה יכול. תתרגל לאימונים. תלמד טוב טוב את הטכניקה כידי למנוע פציעות בהמשך. סגל לעצמך שיגרת אימונים קבוע.
ולא פחות חשוב, עם לא יותר.... תפריט!!!!! בלי תזונה נכונה לא תוכל להשיג כלום!
אחרי תקופה שאתה מתמיד עם תפריט נכון וכשהגוף שלך רגיל כבר לאימון ושום דבר לא כואב, תוכל להתחיל לעלות משקלים/מאמץ. וגם אז, זה צריך להיות לעט ובהדרגה.

תזכור, זה תהליך ארוך.... ועם תקפיד לבצע אותו נכון, תגיע לתוצאות יותר מהר.

אין לי תפריט חח..
לא מודד קלוריות וכאלה.

שמע בזמן מסה זה כבר תלוי באיזה גישה אתה ולא נשקר, גם אני במסה בדר"כ לא מודד קלוריות ומרכיב תפריט.
אבל ממה שרשמת נשמע קצת מוזר, יכול להיות כמובן נוזלים שהצטברו או עניינים אחרים אבל ממה שנשמע חלק מזה הוא גם שומן ככה שווה לבדוק קצת במחשבון תזונה כמה באמת אתה אוכל ביום וכמה מזה הוא חלבון.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאני לא אוכל מספיק 😲
אולי הגזמתי והעליתי משקלים מהר מדי.. אחרי הכל, שבוע 2 שלי במכון בערך.

Back
למעלה תחתית