הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסות ותחושה רעה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אני נמצא בערך שלושה שבועות בתפריט דל פחמימה ( חוץ מירקות וממש קצת פירות לא אוכל בכלל פחמימות), מאמין שאני לא עובר את ה30 גרם פחמימה ביום.
כל שבוע שאני עושה העמסה בשבת אני פשוט מרגיש כמו סמרטוט רצפה, בדרך כלל גם אחרי הארוחת בוקר כמעט אין לי תיאבון וזה סותם אותי לכל היום ואני כמעט לא אוכל כלום חוץ מזה (בהלך השבוע יש רגעים שאני מרגיש שאני יכול להוריד סיר פסטה).
למה זה ככה? מה אפשר לעשות כדי שההמעסה תהיה מוצלחת ?

אתה מעמיס נקי - לפי תפריט מסודר והכל?
אם כן, אז תחלק את זה שלא תקבל הכל בבום, כי בהעמסה בד"כ אוכלים כמויות פסיכיות של אוכל ואם אתה לא רגיל אז זה גהנום במכה
אם זה לפי ההרגשה אז פשוט תאכל פחות, אל תגיע למצב שאתה מרגיש שעוד שניה אתה נכנס לתרדמת חורף
ותשתדל לא לאכול דברים שיש בהם יותר מדי סיבים, ככה תוכל להכניס יותר

גם אצלי זה ככה
תנסה העמסה אחת לא לצרוך מאכלים שמכילים גלוטן ותראה אם יש את אותה ההשפעה

מסכים עם העניין של הגלוטן, שווה לנסות.
עוד משהו, כמה זמן ההעמסה נמשכת? יכול להיות שאתה מכביד מאוד על הגוף בהעמסה קצרה של 12 שעות לדוגמא ובגלל זה ההרגשה.

כאשר אתה עושה העמסת פחמימות אתה מעשיר את הדם שלך בהמון סוכר, ברמות הרבה מעבר לנורמאל
כתוצאה מכך האינסולין עולה בהתאם כדי לאזן את רמות הסוכר שלך בדם בכך שפותח את קרום התא ומאפשר לחומרים להכנס אליו(חלק מהליך של הגוף שנקרא הומאוסטזיס) שלא נדבר אחרי הימים דלי הפחמימה בהם הגברת את הרגישות שלך לאינסולין ואז כתגובה לסוכר הוא עלה אפילו יותר.
בגוף יש תופעה קיימת הנקראת אפקט האינסולין, זוהי תופעה שקוראת כשאתה מכניס יותר מידי פחמימה לגוף (יותר מידי זה יחסי) או לפחות בעיניי הגוף, וכדי לאזן את המצב הזה הוא מפריש יותר אינסולין ממה שצריך כדי לוודא שכל הסוכר יכנס ולא יקרה שכמות הסוכר בדם תהיה גבוהה מידי כי זה רעיל (לאלה עם סכרת אין הפרשה של אינסולין ולכן רמות הסוכר בדם עולות ואני מניח שאתה יודע שזה מאוד מסוכן), ולכן כמות הסוכר בדם שלך צונחת בזמן מאוד קצר ואתה נשאר ללא סוכר בדם כמעט (הכל נכנס לתאי שריר ולכבד).
איך סוכר ישפיע על העייפות? סוכר הוא מקור האנרגיה העיקרי של הגוף לתהליכים שונים, דרך סוכר אתה מפיק חומר הנקרא גלוקוז שמשמש כדלק מטבולי לרוב הרקמות בגוף ובין היתר המוח, המוח יודע להשתמש רק בגלוקוז (אלא אם כן אתה במצב שנקרא קטוזיס בוא הגוף לוקח שומן והופך אותו "לעלק" סוכר), ולאחר שרמות הסוכר בדם שלך ממש נמוכות בגלל התנבדויות האינסולין כך גם העייפות שלך.

הרבה סוכר בדם-> יותר אינסולין ממה שצריך כדי להחזיר לרמה תקינה->סוכר מאוד נמוך בדם-> חוסר באנרגיה-> עייפות

זה טבעי לגמרי

כאשר אתה עושה העמסת פחמימות אתה מעשיר את הדם שלך בהמון סוכר, ברמות הרבה מעבר לנורמאל
כתוצאה מכך האינסולין עולה בהתאם כדי לאזן את רמות הסוכר שלך בדם בכך שפותח את קרום התא ומאפשר לחומרים להכנס אליו(חלק מהליך של הגוף שנקרא הומאוסטזיס) שלא נדבר אחרי הימים דלי הפחמימה בהם הגברת את הרגישות שלך לאינסולין ואז כתגובה לסוכר הוא עלה אפילו יותר.
בגוף יש תופעה קיימת הנקראת אפקט האינסולין, זוהי תופעה שקוראת כשאתה מכניס יותר מידי פחמימה לגוף (יותר מידי זה יחסי) או לפחות בעיניי הגוף, וכדי לאזן את המצב הזה הוא מפריש יותר אינסולין ממה שצריך כדי לוודא שכל הסוכר יכנס ולא יקרה שכמות הסוכר בדם תהיה גבוהה מידי כי זה רעיל (לאלה עם סכרת אין הפרשה של אינסולין ולכן רמות הסוכר בדם עולות ואני מניח שאתה יודע שזה מאוד מסוכן), ולכן כמות הסוכר בדם שלך צונחת בזמן מאוד קצר ואתה נשאר ללא סוכר בדם כמעט (הכל נכנס לתאי שריר ולכבד).
איך סוכר ישפיע על העייפות? סוכר הוא מקור האנרגיה העיקרי של הגוף לתהליכים שונים, דרך סוכר אתה מפיק חומר הנקרא גלוקוז שמשמש כדלק מטבולי לרוב הרקמות בגוף ובין היתר המוח, המוח יודע להשתמש רק בגלוקוז (אלא אם כן אתה במצב שנקרא קטוזיס בוא הגוף לוקח שומן והופך אותו "לעלק" סוכר), ולאחר שרמות הסוכר בדם שלך ממש נמוכות בגלל התנבדויות האינסולין כך גם העייפות שלך.

הרבה סוכר בדם-> יותר אינסולין ממה שצריך כדי להחזיר לרמה תקינה->סוכר מאוד נמוך בדם-> חוסר באנרגיה-> עייפות

זה טבעי לגמרי
זה לא מדויק כי החברה שמבצעים דיאטה דלת פחמימות לרוב יהיו בקיטוזיס, שזה לא עלאק סוכר, ולכן ירידת ברמת הסוכרים לא צריכה להיות השפעה כה קריטית, או לפחות לא לאורך הרבה זמן

זה לא מדויק כי החברה שמבצעים דיאטה דלת פחמימות לרוב יהיו בקיטוזיס, שזה לא עלאק סוכר, ולכן ירידת ברמת הסוכרים לא צריכה להיות השפעה כה קריטית, או לפחות לא לאורך הרבה זמן

קטוזיס הוא סטייס מטבולי של הגוף בו הגוף מייצר יותר אנזימים שמפרקים FFA בתהליך שנקרא ketoneogenesis והופכים ח"צ חופשיות בדם לח"צ שומן בינוניות שהופכות לפחמימות כהליות שנקראות Alchoholic Acetocetate ומהוות תחליף לגלוקוז VS שומן שהופך לעלאק סוכר (כי זה לא סוכר רגיל בכלל והגוף מתפקד איתו שונה)

מה יותר מובן למישהו ששואל את השאלה...? אני בטוח שאתה יודע

ירידה בסוכר מתבצעת כאשר אתה מעמיס פחמימות לא בקטוזיס, לאחר כ-10 ימים הגוף שלך כבר מלא בגופי קטון ומהרגע הזה אתה תהיה ממש אנרגטי.. הוא עייף בהעמסות שלו

• פותח/ת השרשור
ההעמסה נמשכת יום ואני לא דוחף כמויות כל כך גדולות של פחמימות... החוסר תיאבון והעייפות הזאת באים לרוב לפני הארוחת צהריים אפילו כך שאני גם לא מספיק...

אני לא דוחף כמויות כל כך גדולות של פחמימות

זה לא משנה
אחרי תקופה כ"כ ממושכת של דל פחמימה הרגישות לאינסולין שלך תעלה בתגובה לפחמימות בכמות משמעותית שאמורה לאזן לך את הרמות סוכר בדם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית