הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שריפת קלוריות על ההליכון

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
עד כמה מספר הקלוריות המוצג על צג ההליכון נכון ? האם המספר שכתוב לי מייצג את מה שאני שורפת ? או שבעצם אני שורפת יותר / פחות ?...

אי אפשר לדעת, שריפת הקלוריות תלויה במשקל של המתאמן.
אם את לא מזינה את המשקל בתחילת האימון זה כמעט בוודאות לא מדויק וגם אם כן, יכולות להיות סטיות.

זה בד"כ ממש לא מדויק... קחי בחשבון בערך 1 קלוריה לכל 1 ק"ג משקל גוף לכל ק"מ
אם את שוקלת 60 ק"ג ועשית 2 ק"מ - שרפת 120 קלוריות

אני מתאמנת עם שעון דופק ויש הבדל מאוד גדול בין משמופיע לי בהליכון ובשעון!
גם שעון דופק לא נותן הערכה מספיק מדויקת מכיוון שהוא מתייחס רק לזמן העבודה ולא למה בוצע בפועל.

גם שעון דופק לא נותן הערכה מספיק מדויקת מכיוון שהוא מתייחס רק לזמן העבודה ולא למה בוצע בפועל.

נכון, אבל הוא לפחות מסתמך על יותר נתונים: גובה, משקל, גיל ודופק. כאשר ההליכון מתייחס רק למשקל בלבד...
ולא נראה לי שיש בכלל איזשהו אמצעי נוח וזול שיכול לתת לנו אינדקציה מהימנה ב 100%, נכון?

לגבי שעון הדופק הוא ממש לא מתייחס רק לזמן העבודה. להיפך. מתייחס לדופק ולכן די אמין. הקלוריות שמראה ההליכון כמעט תמיד מופרזות כלפי מעלה בקיצוניות, כלומר לדעתי הפולאר הרבה יותר מדויק.

לגבי שעון הדופק הוא ממש לא מתייחס רק לזמן העבודה. להיפך. מתייחס לדופק ולכן די אמין. הקלוריות שמראה ההליכון כמעט תמיד מופרזות כלפי מעלה בקיצוניות, כלומר לדעתי הפולאר הרבה יותר מדויק.
דופק הוא לא מדד טוב לשריפת קלוריות!
שני אנשים באותו משקל שיבצעו פעילות באותו דופק יכולים לשרוף כמות שונה לגמרי של קלוריות.
לדוגמא אחד בכושר טוב רץ במהירות 12 קמ'ש בדופק 150 והשני בכושר פחות טוב ורץ במהירות 10 קמ'ש ישרוף באותו פרק זמן פחות קלוריות

מה???? כמה זמן את על ההליכון? באיזה קצב ושיפוע וכמה ההליכון מראה לך?
שעה. קצב 4.5 ושיפוע משתנה, אבל גבוה. 8-10 כול שבוע מעלה. זה הארובי שלי בימים שאני לא עושה אימון משקולות כמובן

או קיי. אז מה כן? מה הכי קרוב. והדופק כן מושפע ישירות כושר, לא? אני בכושר דיי גרוע... הדופק שלי עולה דיי מהר... אז אך זה לא משפיעה לחישוב?

שני אנשים באותו משקל שיבצעו פעילות באותו דופק יכולים לשרוף כמות שונה לגמרי של קלוריות.
לדוגמא אחד בכושר טוב רץ במהירות 12 קמ'ש בדופק 150 והשני בכושר פחות טוב ורץ במהירות 10 קמ'ש ישרוף באותו פרק זמן פחות קלוריות
לדעתי אתה טועה. נניח 2 אנשים ירוצו בקצב 10 קמש במשך שעה. הראשון נמצא בכושר מצוין ולכן הדופק שלו יהיה 150 (לדוגמא). השני בכושר חרא ולכן הדופק שלו יהיה 170 (שוב . רק לדוגמא). ההבדל בדופק נובע מזה שהרץ בכושר טוב פחות מתאמץ ולכן מן הסתם הדופק שלו נמוך יותר והוא ישרוף פחות קלוריות מהרץ שלא בכושר.
דופק זה מדד למאמץ הפיסי שהגוף משקיע בפעילות ולכן זה מדד לשריפת קלוריות. אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה.

לדעתי אתה טועה. נניח 2 אנשים ירוצו בקצב 10 קמש במשך שעה. הראשון נמצא בכושר מצוין ולכן הדופק שלו יהיה 150 (לדוגמא). השני בכושר חרא ולכן הדופק שלו יהיה 170 (שוב . רק לדוגמא). ההבדל בדופק נובע מזה שהרץ בכושר טוב פחות מתאמץ ולכן מן הסתם הדופק שלו נמוך יותר והוא ישרוף פחות קלוריות מהרץ שלא בכושר.
דופק זה מדד למאמץ הפיסי שהגוף משקיע בפעילות ולכן זה מדד לשריפת קלוריות. אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה.
את טועה, קלוריות קשורות לעבודה שמבוצעת כלומר כמה ק'מ עברת או איזה משקל הרימו. וזה לא קשור למאמץ (עצימות). לדוגמא כמות הקלוריות שנשרפת בסקווט של 40 קילו זהה גם אם זה מבחינת המתאמן RM1 או RM20, כמובן עבור אותו משקל גוף
מכיוון שדופק הוא מדד לעצימות הוא לא רלוונטי למדידה של העבודה שבוצעה.

בגלל זה הדוגמא שנתתי היא אותו דופק מהירות שונה, בדוגמא שלך המהירות זהה והדופק שונה ובמקרה הזה כמות הקלוריות כמעט זהה

אויי...לא את טועה

רגע, אז נניח מתאמן מתחיל רץ 5 קמ בחצי שעה ומתאמץ למוות והדופק שלו ממש גבוה ונניח שרף 200 קלוריות ואז אותו מתאמן (באותו משקל גוף) משפר את הכושר ואחרי שנה רץ את אותם 5 קמ בחצי שעה והפעם ממש קל לו, בקושי מתאמץ והדופק שלו הרבה יותר נמוך. הוא ישרוף עדיין 200 קלוריות למרות שהגוף שלו התאמץ הרבה פחות?

רגע, אז נניח מתאמן מתחיל רץ 5 קמ בחצי שעה ומתאמץ למוות והדופק שלו ממש גבוה ונניח שרף 200 קלוריות ואז אותו מתאמן (באותו משקל גוף) משפר את הכושר ואחרי שנה רץ את אותם 5 קמ בחצי שעה והפעם ממש קל לו, בקושי מתאמץ והדופק שלו הרבה יותר נמוך. הוא ישרוף עדיין 200 קלוריות למרות שהגוף שלו התאמץ הרבה פחות?
בגדול כן, באופן אבסורדי יכול להיות שבמצב הכושר הטוב הוא ישרוף יותר קלוריות כי ריצה קלה פחות יעילה מכנית מריצה עצימה.

נכון, אבל הוא לפחות מסתמך על יותר נתונים: גובה, משקל, גיל ודופק. כאשר ההליכון מתייחס רק למשקל בלבד...
ולא נראה לי שיש בכלל איזשהו אמצעי נוח וזול שיכול לתת לנו אינדקציה מהימנה ב 100%, נכון?
אני מתאמנת עם שעון דופק ויש הבדל מאוד גדול בין משמופיע לי בהליכון ובשעון!
כמה זמן יש לך את השעון דופק? את דואגת לשטוף את הרצועה לפני הריצה? בגדול השעונים דיי מדויקים במדידת דופק ואם את מזינה משקל השריפת קלוריות היא יחסית מדוייקת לעומת ההליכון. בכל מקרה, כמו שאמרו המדד המקובל הוא משקל הגוף כפול המרחק שרצת.

כמה זמן יש לך את השעון דופק?
3 חודשים סך הכול. וכן, אני דואגת להרטיב את החיישן לפני כול פעילות.

בגדול כן, באופן אבסורדי יכול להיות שבמצב הכושר הטוב הוא ישרוף יותר קלוריות כי ריצה קלה פחות יעילה מכנית מריצה עצימה
נשמע לי לא הגיוני, אבל בסדר. עם אתה אומר... זה שאתה מבין ויודע יותר ממני זה בטוח. לא שזה גם כזה קריטי תכלס.
אבל תודה על האינפורמציה.

בגדול כן, באופן אבסורדי יכול להיות שבמצב הכושר הטוב הוא ישרוף יותר קלוריות כי ריצה קלה פחות יעילה מכנית מריצה עצימה.
ריצה קלה פחות יעילה מריצה עצימה לדבריך, ולכן ישרוף יותר קלוריות????? זאת לא סתירה? אם ישרוף יותר קלוריות זה יותר יעיל, לא?

ריצה קלה פחות יעילה מריצה עצימה לדבריך, ולכן ישרוף יותר קלוריות????? זאת לא סתירה? אם ישרוף יותר קלוריות זה יותר יעיל, לא?
כשהוא אומר יעילה הוא מתכוון מבחינת צריכת אנרגיה per קילומטר, למשל:
נגיד שיש בגוף שלך 500 קלוריות וברגע שכולן נשרפות את מתעלפת - יהיה לך פחות עדיף לעשות ריצה רלה כי כמו שהוא אמר היא פחות יעילה מכנית, כלומר התנועות שאת עושה בה ישרפו יותר קלוריות לאותו מרחק כמו ריצה אחרת באותו קצב שלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית