הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שריפת קלוריות על ההליכון

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
עד כמה מספר הקלוריות המוצג על צג ההליכון נכון ? האם המספר שכתוב לי מייצג את מה שאני שורפת ? או שבעצם אני שורפת יותר / פחות ?...

בגדול כן, באופן אבסורדי יכול להיות שבמצב הכושר הטוב הוא ישרוף יותר קלוריות כי ריצה קלה פחות יעילה מכנית מריצה עצימה.
מה זה אומר יעילה יותר מכנית?
תמיד הנחתי שריצה קלה מאפשרת לגוף להכנס ל'איזור הנוחות' ובכך לחסוך אנרגיה ולכן אימון הפוגות עדיף מבחינת הוצאה קלורית.

יעיל = לבצע עבודה (נניח לרוץ 1 ק'מ) במינימום השקעת אנרגיה (כמות קלוריות)
זה לא מאוד קריטי, אבל יש תחום מסוים שבו הגוף יעיל יותר.
לדוגמא בריצה איטית מאוד מושקעת אנרגיה בבלימה וספיגה של הזעזוע או בהליכה מהירה מאוד שדורשת הפעלה של שרירים רבים.
בכל מקרה ההבדל הקלורי הוא לא קריטי

משהולא מובן לי.... אם כמות הקלוריות הנשרפת מחושבת בערך כמובן, לפי מספר הק"מ כפול משקל גוף, ללא תלות בדופק, זה אומר שנניח אני ארוץ לי להנאתי 5 קמ במישור בקצב 10 קמש ובקושי אתאמץ , ואם אני ארוץ 5 קמ בהרי ירושלים בעליות בקצב זהה של 10 קמש ואקרע את עצמי למוות מרוב מאמץ, אשרוף אותו מספר של קלוריות?
אם כך, למה לי להתאמץ? ארוץ לי בניחותא בירידה, דופק בריצפה ואשרוף אותו מספר של קלוריות כמו שאשרוף אם ארוץ אותו פרק זמן ובאותו קצב (כלומר אעבור אותו מרחק בדיוק באותו פרק זמן) בעליות ובדופק כמעט מקסימלי....
ת'אמת, הלוואי...ממש לא נשמע הגיוני... אשמח להסבר.

צורת מדידה נפוצה ויעילה היא משקל גוף כפול קילומטרים (קלוריה לק"ג לק"מ)

ההתעסקות בעצימות היא ככל הנראה זניחה, והשינויים קטנים. הקלוריות ששרפת בריצה, בגדול - הן קלוריה לקילו לקילומטר. קלוריה זו יחידת מידה לאנרגייה, לא למאמץ או כל דבר אחר.

משהולא מובן לי.... אם כמות הקלוריות הנשרפת מחושבת בערך כמובן, לפי מספר הק"מ כפול משקל גוף, ללא תלות בדופק, זה אומר שנניח אני ארוץ לי להנאתי 5 קמ במישור בקצב 10 קמש ובקושי אתאמץ , ואם אני ארוץ 5 קמ בהרי ירושלים בעליות בקצב זהה של 10 קמש ואקרע את עצמי למוות מרוב מאמץ, אשרוף אותו מספר של קלוריות?
אם כך, למה לי להתאמץ? ארוץ לי בניחותא בירידה, דופק בריצפה ואשרוף אותו מספר של קלוריות כמו שאשרוף אם ארוץ אותו פרק זמן ובאותו קצב (כלומר אעבור אותו מרחק בדיוק באותו פרק זמן) בעליות ובדופק כמעט מקסימלי....
ת'אמת, הלוואי...ממש לא נשמע הגיוני... אשמח להסבר.
מיכל, תחזרי לפיזיקה מהתיכון. קלוריות הן תוצאה של עבודה. עבודה מוגדרת כהזזה של מסה ממקום למקום (מרחק+גובה)
ריצה במישור העבודה תלויה רק במרחק שתעברי
ריצה בעליה המרחק שתעברי פלוס הגובה שתטפסי
ריצה בירידה המרחק שתעברי מינוס הגובה שירדת
לגבי עליות וירידות הן צריכות להיות מאוד תלולות כדי שזה ישפיע

אבל אם תשווי את כמות הקלוריות שתשרפי בהליכה במהירות 6 קמ'ש לריצה במהירות 10 קמ'ש לכל ק'מ היא תהיה כמעט זהה אבל ההליכה תיקח יותר זמן

נכון, אבל הוא לפחות מסתמך על יותר נתונים: גובה, משקל, גיל ודופק. כאשר ההליכון מתייחס רק למשקל בלבד...
ולא נראה לי שיש בכלל איזשהו אמצעי נוח וזול שיכול לתת לנו אינדקציה מהימנה ב 100%, נכון?
למה "רק"? משקל גוף והמרחק שעשית זה כל מה שאת צריכה בשביל לחשב קלוריות, ולא כל הקישקושים שיש לך בשעון דופק.
כלל אצבע זה משקל גוף כפול מספר הקילומטרים שעברת...

רגע, אז נניח מתאמן מתחיל רץ 5 קמ בחצי שעה ומתאמץ למוות והדופק שלו ממש גבוה ונניח שרף 200 קלוריות ואז אותו מתאמן (באותו משקל גוף) משפר את הכושר ואחרי שנה רץ את אותם 5 קמ בחצי שעה והפעם ממש קל לו, בקושי מתאמץ והדופק שלו הרבה יותר נמוך. הוא ישרוף עדיין 200 קלוריות למרות שהגוף שלו התאמץ הרבה פחות?
כן, אולי בהפרשים מאוד קטנים- בגלל סגנון ריצה שונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית