הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקור ביד ושם (?)

פשוט סרטון מזעזע ונוראי. פעם ראשונה שראיתי אותו פשוט לא היו לי מילים. בעיקר על התמונות בתחתונים מול אנדרטה לזכר השואה.. פשוט ביזיון.
לדעתי אנשים כמוה צריך לשלוח לעזה, בואו נראה עד כמה יקבלו שם אישה בתחתונים עם שיערות בבית שחי, אולי שם היא תקבל את מה שמגיע לה.

אם היו נותנים לה מכות זה היה משרת בדיוק את המטרה שלה, היו מראים את זה בחדשות ומדברים על ה"ברבריות" של הימין שמכה אדם שמביע דעה בצורה "לגיטימית". דרך אגב אני חושב שעצם העובדה שאנחנו עכשיו מדברים על זה(ואני אישית דיברתי על זה כבר בשלושה מקומות שונים) זו בעצם הייתה המטרה ההתחלתית שלה, לעלות לשיח הציבורי, בין אם היא תקבל ביקורות טובות או רעות.
לא חושב שהצורת הבעת הדיעה שם הייתה לגיטימית, בטח שלא ביום השואה.
להתנהגות לא לגיטימית מגיעה תגובה לא לגיטימית.

אין לי מילים חכמות לומר עליה..
10171873_616473275108145_8330562802228899078_n.png

לא אני הכנתי את הקולאז'.

...
לא חושב שהצורת הבעת הדיעה שם הייתה לגיטימית, בטח שלא ביום השואה.
להתנהגות לא לגיטימית מגיעה תגובה לא לגיטימית.
גם אני לא חושבשזה לגיטימי, אבל אם זה היה מגיע לתקשורת אני חושב שהיו מעגלים קצת פינות בשביל להפוך את הסרטון ללגיטימי

• פותח/ת השרשור
לא יודע, היא משעשעת אותי:
http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-26543

“בגיל 15 התמכרתי לסם קשה ביותר בשם נרות גליצרין ועדיין לא נגמלתי”, היא מתוודה, “אני מכורה לתהליך של זה מהחדרת הנר עד יציאתו. זה מזכיר לי את סבתא שלי. פעם הכנסתי חמישה נרות יחד - סוג של מנת יתר, אבל זה כבר לראיון אחר”.

לא יודע למה אבל ההורים שמגלים שהילד שלהם ערבי ממש הצחיק אותי ואם זה היה פרק בסאות' פארק אז זה היה יכול להיות פרק קטלני.

בעזהי"ת

סוסקין הואשמה בסיכון חיי אדם בנתיב התעבורה בשל ידוי אבן על רכב ערבי ב-28 ביוני השנה.

נשמע מוכר חברים? (לא, לא הגזר דין, כי כלפי פלסטינים החוק לא תופס).

א. הרבה קולמוסים הושחתו בפסק הדין על נושא כרוז החזיר, כולם רלוונטיים לנושא דנן.

ב. ולא זו בלבד, ידוי אבנים ואפילו בקת"בים באירוע ללא נפגעים, לא מוליד שום דבר שמתקרב לשנתיים מאסר בפועל, אם מאסר בכלל, אם אפילו חקירה משטרתית.

ג. גרוטסקי למדי לכתוב שכלפי פלסטינים החוק לא תופס, בדיון על טטיאנה סוסקין.

נספח למשועממים: http://www.nevo.co.il/Psika_word/mechozi/mech-98.doc

מי פה הבוזגלו בעיניך? איזה אחת מהמטורללות?

אחת מהן ישבה בכלא לתקופה משמעותית - ובוודאי בהשוואה מול הביקורת הציבורית הרבה שנשמעת כלפי מערכת בתי המשפט על ענישה מקילה. השנייה, אולי כי איננה עולה חדשה מחבר העמים, או סתם תמהונית מהימין הקיצוני, ספק רב אם אי פעם תגיע לספסל הנאשמים. מבחן בוזגלו, כאמור.

השערות בבית שלי הרגו אותי קיצר סתם חולת נפש לא שווה להתייחס למפגרים בכאלה רמה צריך לרחם עליהם

בעזהי"ת

א. הרבה קולמוסים הושחתו בפסק הדין על נושא כרוז החזיר, כולם רלוונטיים לנושא דנן.

ב. ולא זו בלבד, ידוי אבנים ואפילו בקת"בים באירוע ללא נפגעים, לא מוליד שום דבר שמתקרב לשנתיים מאסר בפועל, אם מאסר בכלל, אם אפילו חקירה משטרתית.

ג. גרוטסקי למדי לכתוב שכלפי פלסטינים החוק לא תופס, בדיון על טטיאנה סוסקין.
נספח למשועממים: http://www.nevo.co.il/Psika_word/mechozi/mech-98.doc

אחת מהן ישבה בכלא לתקופה משמעותית - ובוודאי בהשוואה מול הביקורת הציבורית הרבה שנשמעת כלפי מערכת בתי המשפט על ענישה מקילה. השנייה, אולי כי איננה עולה חדשה מחבר העמים, או סתם תמהונית מהימין הקיצוני, ספק רב אם אי פעם תגיע לספסל הנאשמים. מבחן בוזגלו, כאמור.

כלומר לדבריך, בעצם שמה בישראל צריך מעתה להיות טטיאנה בוזגלו 😃

אגב, אני לעומתך עדיין מאמין שבתי המשפט גוזרים עונשים בהתאם לחומרת העברה כפי שזו הוגדרה בדין.
(רוצה לומר, אם (לדוגמא, כי לא בדקתי) אין חקיקה כנגד מעשים/הפגנות מהסוג של התמהונית שבסרטון שם למעלה - בית משפט לא יכול להאשים אותה)

בעזהי"ת

כלומר לדבריך, בעצם שמה בישראל צריך מעתה להיות טטיאנה בוזגלו 😃

אגב, אני לעומתך עדיין מאמין שבתי המשפט גוזרים עונשים בהתאם לחומרת העברה כפי שזו הוגדרה בדין.
(רוצה לומר, אם (לדוגמא, כי לא בדקתי) אין חקיקה כנגד מעשים/הפגנות מהסוג של התמהונית שבסרטון שם למעלה - בית משפט לא יכול להאשים אותה)

תוך כדי שאני מכבד את דעתך, אני רואה את הדברים באור הרבה פחות חיובי. לטענתי מערכת בתי המשפט והפילוסופיה המערבית בכלל, נופלים פעמים רבות מידי למה שאכנה אותו לצורך העניין כ"תסמונת רובין הוד". מבלי להידרש לפרטים המדוייקים של סיפורי העם, יש לנו כאן הצדקה מוסרית למעשי שוד מזויין - אחד מהפשעים החמורים ביותר במשפט המודרני, על ידי זאת שהקורבנות לא היו אלא בעלי ממון עריצים ומפוטמים, מעמד מאוד גרוע תקשורתית, כמובן...

כך כיום, אם בחור בעל מבנה גוף ספורטיבי ינחית סטירת לחי על לחייה של עלמה צעירה, כך סתם באמצע היום של נניח קניון עזריאלי, הוא ימצא את עצמו חיש קל מאחורי סורג ובריח, אפילו בסכנת מעצר עד תום ההליכים, ולעומת זאת אם העלמה הצעירה תנקוט במטבע הזה - יהיו אלה נסיבות מפתיעות אם היא תגיע אפילו לספסלי הארכת המעצר הראשונה, אם בכלל תעוכב לחקירה כלשהי. וכן הלאה - בנוגע להגשת כתב אישום וכו'.

כשהמטורללת מראשית הדיון פוגעת ברגשות בני הרוב, בעלי המעמד החזק, המערכת המוסרית מבליגה. כשהמטורללת השנייה - זו שהבאתי כדוגמה בוחנת, פוגעת ברגשות בני המיעוטים, המקופחים שנמצאים תחת משטר הכיבוש - המערכת המוסרית מפעילה סנקציות מהותיות ביותר.

כשלון מוחלט של מבחן בוזגלו.

ואולי אפשר להזכיר גם את הפרשה ההזויה הזו.

בעזהי"ת

תוך כדי שאני מכבד את דעתך, אני רואה את הדברים באור הרבה פחות חיובי. לטענתי מערכת בתי המשפט והפילוסופיה המערבית בכלל, נופלים פעמים רבות מידי למה שאכנה אותו לצורך העניין כ"תסמונת רובין הוד". מבלי להידרש לפרטים המדוייקים של סיפורי העם, יש לנו כאן הצדקה מוסרית למעשי שוד מזויין - אחד מהפשעים החמורים ביותר במשפט המודרני, על ידי זאת שהקורבנות לא היו אלא בעלי ממון עריצים ומפוטמים, מעמד מאוד גרוע תקשורתית, כמובן...

כך כיום, אם בחור בעל מבנה גוף ספורטיבי ינחית סטירת לחי על לחייה של עלמה צעירה, כך סתם באמצע היום של נניח קניון עזריאלי, הוא ימצא את עצמו חיש קל מאחורי סורג ובריח, אפילו בסכנת מעצר עד תום ההליכים, ולעומת זאת אם העלמה הצעירה תנקוט במטבע הזה - יהיו אלה נסיבות מפתיעות אם היא תגיע אפילו לספסלי הארכת המעצר הראשונה, אם בכלל תעוכב לחקירה כלשהי. וכן הלאה - בנוגע להגשת כתב אישום וכו'.

כשהמטורללת מראשית הדיון פוגעת ברגשות בני הרוב, בעלי המעמד החזק, המערכת המוסרית מבליגה. כשהמטורללת השנייה - זו שהבאתי כדוגמה בוחנת, פוגעת ברגשות בני המיעוטים, המקופחים שנמצאים תחת משטר הכיבוש - המערכת המוסרית מפעילה סנקציות מהותיות ביותר.

גם אני מכבד את דעתך כמובן. והאמת, הנחתי שטטיאנה הזו עוללה דברים נוספים מעבר להפצת כרוז, אשר בגינם (בין היתר) היא חטפה מהמערכת..
אם זה לא נכון זה לא בסדר. מה שכן, אין ספק שאנחנו וכל העולם המערבי בערך יוצא מגדרו כשיש חשש לפגיעה בריגשות האיסלאם. חוששים, לא מעונינים לעורר אולי יוזמות טרור כאלה ואחרות נגד יהודים/ישראלים באירופה, כל מיני שיקולים.

בעזהי"ת

יש היגיון במה שהצגת פה בתור בעייה. מצד אחד במקרים כמו הסרטון הזה לעומת המקרה עם החזיר לדעתי צריך לנקוט בהתנהגות ברורה - או להבליג תמיד או להעניש תמיד. מצד שני אחת מהמטרות העיקריות של בית המשפט הוא להגן על הסדר הציבורי וכשגבר מכה אישה זה (לרוב) יפגע באישה יותר משהמקרה ההפוך יפגע בגבר.

לכן במקרים של פגיעה פיזית שבהם החלש נפגע יותר אני כן חושב שצריך להתחשב במקרה הספציפי אבל לא במצב של פגיעה מוסרית שבה אין חשיבות לכוחו של הנפגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית