הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להתליל תוכנית כוח

theking123321

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
היי חברה,

אני 4חודשים במכון ואני במסה AB, שוקל 70, גובה 185 ,עכשיו אני רוצה לעבור לתוכנית כוח אבל אני לא יודע איזה... שמעתי שיש SS, 5/3/1, 5X5 ובטח יש עוד. מישהו יכול לייעץ לי למה לעבור???

אבל שהתוכנית תהיה בלי דדליפט!!!(יש לי בעיה בגב וגם עקמת שיכולה להחמיר) אפילו אם צריך לעשות 2 תרגילים במקום אני מוכן. 😃

בבקשה לעזור לי כי אני לא יודע מה לעשות ובאלי כבר לדעת !!!!!!
תודה מראש לעוזרים. לא עונים...? 😡
היי חברה,

אני 4חודשים במכון ואני במסה AB, שוקל 70, גובה 185 ,עכשיו אני רוצה לעבור לתוכנית כוח אבל אני לא יודע איזה... שמעתי שיש SS, 5/3/1, 5X5 ובטח יש עוד. מישהו יכול לייעץ לי למה לעבור???

אבל שהתוכנית תהיה בלי דדליפט!!!(יש לי בעיה בגב וגם עקמת שיכולה להחמיר) אפילו אם צריך לעשות 2 תרגילים במקום אני מוכן. 😃

בבקשה לעזור לי כי אני לא יודע מה לעשות ובאלי כבר לדעת !!!!!!
תודה מראש לעוזרים. לא עונים...? 😡

למה לא עונים..

דדליפט דופק את הגב? 😲
לי יש עקמת ואומרים שזה יעיל לעקמת והציעו לי להתחיל עם דדליפט (אני מתחיל במכון)

אם יש לך עקמת אל תעשה תוכנית כח!

תתחיל בפיצולים עד שתסדר את הגב ואז תתחיל תוכנית כח.
על סמך מה אתה אומר את זה?
אני מתאמן, ואני עושה דדליפט, ויש לי עקמת שרואים אותה. היא לא החמירה בכלל ואני עושה יותר משנה דדליפט. היא אפילו השתפרה מעט.

• פותח/ת השרשור
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/
תהנה 😃
וכמו @שבצ'נקו ממליץ לך לעשות דדליפט. זה בסיס לאימוני כוח, זה הבסיס לתוכנית הזו.
הוא רק יועיל לעקמת במידה והיא לא חמורה ומיותר לציון שהוא חייב להיות מבוצע בטכניקה ראויה.

סבבה אני ילמד טכניקה,

איך התוכנית הזו לדעתך?
http://www.t-nation.com/training/10-secrets-to-building-mass

על סמך מה אתה אומר את זה?
אני מתאמן, ואני עושה דדליפט, ויש לי עקמת שרואים אותה. היא לא החמירה בכלל ואני עושה יותר משנה דדליפט. היא אפילו השתפרה מעט.
על סמך העקמת שיש לי!

אני ניסתי לעשות כח ויש עם זה 2 בעיות.
1. דדליפט זה תרגיל שבין טכניקה טובה לטכניקה רעה מבדיל חוט ממש דק. וממש קל לעשות לא טוב (גם אם בחזרות האחרונות)
2. תוכניות כח בשלב מתקדם הופכות להיות קשות יותר ויש צורך לעשות ריסטים. אם היגעת לשלב של הריסט סימן שאתה מעמ יס יותר ממה שאתה יכול להרים. דבר זה יכול לעקם יותר את הגב למישהו עם בעיות גב (לעומת מישהי בלי בעיה) מפני זה יוצר לחץ על הגב בצורה שיכולה לעקם יותר. וזה תקף רק לסקווט ודדליפט. לכן פשוט מומלץ לעשות משקל כבד שאפשר לעשות בו 8 חזרות מלאות וטובות מאשר 5 שנכשלים כבר בשלישית כי רוצים להתקדם מהר.

• פותח/ת השרשור
על סמך העקמת שיש לי!

אני ניסתי לעשות כח ויש עם זה 2 בעיות.
1. דדליפט זה תרגיל שבין טכניקה טובה לטכניקה רעה מבדיל חוט ממש דק. וממש קל לעשות לא טוב (גם אם בחזרות האחרונות)
2. תוכניות כח בשלב מתקדם הופכות להיות קשות יותר ויש צורך לעשות ריסטים. אם היגעת לשלב של הריסט סימן שאתה מעמ יס יותר ממה שאתה יכול להרים. דבר זה יכול לעקם יותר את הגב למישהו עם בעיות גב (לעומת מישהי בלי בעיה) מפני זה יוצר לחץ על הגב בצורה שיכולה לעקם יותר. וזה תקף רק לסקווט ודדליפט. לכן פשוט מומלץ לעשות משקל כבד שאפשר לעשות בו 8 חזרות מלאות וטובות מאשר 5 שנכשלים כבר בשלישית כי רוצים להתקדם מהר.

אז מה אתה מציע? לא לעשות?
ואיזה תוכנית כוח אני יכול במקום?

אז מה אתה מציע? לא לעשות?
ואיזה תוכנית כוח אני יכול במקום?
לא כח, פשוט פיצולים רגיל. תמשיך עם AB ותוסיף תרגילים שמתמקדים יותר באיזור של העקמת שלך.

לדוגמא: אצלי העקמת נמצאת באמצע הגב לכן אני עושה תרגילים כמו בנט אובר רואו, וחתירה יד/יד. הכל תלוי בסוג העקמת שלך.
עצה שלי, תעשה כמו שאני עשיתי והתייעצתי עם פיזיוטרפיסט. הוא המליץ לי על התרגילים שאני עושה וזה עובד.

אגב, התהליך של סידור העקמת הוא תהליך ארוך ומייגע. אני כבר שנה עובד על הגב והצלחתי לסדר רק 50%. אז קח דברים בפרופורציות.

• פותח/ת השרשור
לא כח, פשוט פיצולים רגיל. תמשיך עם AB ותוסיף תרגילים שמתמקדים יותר באיזור של העקמת שלך.

לדוגמא: אצלי העקמת נמצאת באמצע הגב לכן אני עושה תרגילים כמו בנט אובר רואו, וחתירה יד/יד. הכל תלוי בסוג העקמת שלך.
עצה שלי, תעשה כמו שאני עשיתי והתייעצתי עם פיזיוטרפיסט. הוא המליץ לי על התרגילים שאני עושה וזה עובד.

אגב, התהליך של סידור העקמת הוא תהליך ארוך ומייגע. אני כבר שנה עובד על הגב והצלחתי לסדר רק 50%. אז קח דברים בפרופורציות.

אחי אני לא רוצה לטפל בעקמת מהתרגילים במכון... אני רק חושב שדדליפט יפגע בה, לעקמת אני עושה תרגילים ביתיים כאלה ומנסה ללכת זקוף כמה שאפשר.

ואם אני יעשה תוכנית AB איך יהיה לי יותר כוח(ב AB אין לי תרגיל עם פחות מ 5 חזרות...) ???

והבנט אובר רוw לא מפעיל לחץ גדול על הגב כמו דדליפט?

הלכת לפיזיוטרפיסט? לא, אז תלך!

דבר שני, לא אמרתי דדליפט יש לך המון תרגילי גב! (למרות שדדליפט גם טוב)

אתה לא צריך כח אתה צריך לבנות שריר! ובניית שריר טובה עושים עם 8-10 חזרות.

הבנט אובר רואו הוא אחד התרגילים הכי טובים שיש לגב וגם הוא כמו כל התרגילים צריך טכניקה טובה. וכמובן לחץ זה פקטור של משקל! (לכן כח לא מומלץ)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הלכת לפיזיוטרפיסט? לא, אז תלך!

דבר שני, לא אמרתי דדליפט יש לך המון תרגילי גב! (למרות שדדליפט גם טוב)

אתה לא צריך כח אתה צריך לבנות שריר! ובניית שריר טובה עושים עם 8-10 חזרות.

הבנט אובר רואו הוא אחד התרגילים הכי טובים שיש לגב וגם הוא כמו כל התרגילים צריך טכניקה טובה. וכמובן לחץ זה פקטור של משקל! (לכן כח לא מומלץ)

בהצלחה

אני לא רוצה ללבנות שריר אני רוצה 70%כוח 30%נפח

תקישב, כח ונפח אתה תקבל מכל סוג של אימון שתעשה. השאלה מה על מה אתה רוצה לתת יותר דגש. ואם יש לך עקמת בגב אני ממליץ על נפח.

לא רוצה נפח? לא רוצה לטפל בעקמת? תעשה מה בא לך! אני את שלי מהניסיון שלי אמרתי. עכשיו הכדור במגרש שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית