הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה

• פותח/ת השרשור Ran24
  • פורסם בתאריך

Ran24

משתמש מתחיל
80
4
נק' מוניטין:
4
80
4
יש לי שתי שאלות.
1. התחלתי להתאמן לפני כחודש בערך. נכון לעכשיו אני מתאמן על כל חלקי הגוף בכל אימון. הבעיה היא שזה יוצר אימון ארוך ומעייף ולקראת הסוף כבר אין לי ממש כוח. אפשר בשלב כזה כבר לפצל את האימונים לקבוצות וכל אימון כמה חלקים מהגוף ?
2. מה ממולץ לאכול בארוחה אחרי אימון ? פחמימות שומן או חלבון על מה לתת דגש יותר ? וכמה זמן לאחר האימון הכי נכון לאכול ? מתי לתזמן את הארוחה ?
צודה מראש לעונים.

אחי הכי טוב- לקרוא מדריכים, כנס לכאן: http://www.kilogram.co.il/, יש למעלה "מאמרים מומלצים" ו "מאמרים נפוצים ביותר", יש שם הרבה הסברים עם על חלק ממה ששאלת וגם עוד הרבה דברים מעניינים וחשובים.
לגבי מה ששאלת:
1) תמשיך בינתיים עם תוכנית לכל הגוף (FBWׂ) פעמיים עד שלוש בשבוע, תן לגוף קצת זמן לבנות את עצמו, לחזק גידים, מפרקים וכו' לפני שמעמיסים עליו 4+ אימונים בשבוע.
2) אחרי הרבה דעות לפה ולפה, מה שקובע זה הערכים בסוף יום, יש חלון הזדמנויות, אבל הוא ממש לא "תאכל תוך 45 דקות אם לא כל מה שעשית באימון הלך!", בכל זאת בגלל שאחרי אימון רעבים ממליץ לך על ארוחה של לפחות 25 גרם חלבון בשילוב עם פחמימות פשוטות (דבש, סוכר ענבים, תמרים), הסיבה לזה ככל שיש בדם יותר סוכר והפחמימה פשוטה יותר= יותר אינסולין מופרש= כניסה טובה יותר של חומרים לתא= 🤩

בהצלחה!

לפני אימון מומלץ לאכול פחמימה פשוטה וחלבוו ואחרי אימון אותו דבר מפצלים אימונים בעיקרון אחרי חודשיים אבל אתה יכול להמשיך גם אחרי חוגשיים בfbw עם אתה מתקדם יפה

1. התחלתי להתאמן לפני כחודש בערך. נכון לעכשיו אני מתאמן על כל חלקי הגוף בכל אימון. הבעיה היא שזה יוצר אימון ארוך ומעייף ולקראת הסוף כבר אין לי ממש כוח. אפשר בשלב כזה כבר לפצל את האימונים לקבוצות וכל אימון כמה חלקים מהגוף ?
איזה תוכנית אתה עושה? פרסם אותה בבקשה

2. מה ממולץ לאכול בארוחה אחרי אימון ? פחמימות שומן או חלבון על מה לתת דגש יותר ? וכמה זמן לאחר האימון הכי נכון לאכול ? מתי לתזמן את הארוחה ?
בניגוד למה שאמרו כאן מעלי, אין שום חלון הזדמנויות, אין שום חשיבות למה אתה אוכל אחרי האימון ולא מתי. הדבר היחיד שחשוב הוא שתגיע לערכים שאתה צריך בסוף היום

איזה תוכנית אתה עושה? פרסם אותה בבקשה

בניגוד למה שאמרו כאן מעלי, אין שום חלון הזדמנויות, אין שום חשיבות למה אתה אוכל אחרי האימון ולא מתי. הדבר היחיד שחשוב הוא שתגיע לערכים שאתה צריך בסוף היום
הגוף אחרי אימון צריך פחמימה פשוטה להתאוששות באימון אתה קורע את השריר ואחרי אימון פחמימה פשוטה וחלבון יעזרו

הגוף אחרי אימון צריך פחמימה פשוטה להתאוששות באימון אתה קורע את השריר ואחרי אימון פחמימה פשוטה וחלבון יעזרו
מוניטין שלילי משום מה אני לא יכול לתת לך, אבל לפחות אל תדבר שטויות

תגיד yogevnn@, אני יודע שאתה מאוד נחוש על הקטע של ערכים סופיים בלבד, יש לך איזה קישור למחקר (או שם ואני אחפש את המחקר), לזה שאין חשיבות לאכילה אחרי אימון?

אם היית קורא 2 תשובות לפנייך ולא ישר עונה היית אולי מבין קצת.
יש כאן פורום שנקרא מחקרים בתזונה ואימונים, כנס חפש ותהנה. ביום אחר הייתי נותן היום אין לי זמן לחפש עבורך

אם אתה אומר שהתוכנית מעייפת אותך אז תוריד את מספר התרגילים לכל שריר אבל עדיין תעבוד על כל שריר כי אתה מתחיל לפי מה שאמרתה , דבר שני שים דגש על חלבון הוא בונה שריר אבל חשוב גם פחמימה כדי שיספג החלבון.

אם היית קורא 2 תשובות לפנייך ולא ישר עונה היית אולי מבין קצת.
יש כאן פורום שנקרא מחקרים בתזונה ואימונים, כנס חפש ותהנה. ביום אחר הייתי נותן היום אין לי זמן לחפש עבורך
איזה תירוץ

Back
למעלה תחתית