הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימוש בקראטין ללא אימונים

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום,
אני צורכת כפית קראטין ליום כבר חודשיים. מתאמנת בקביעות בחדכ אירובי וכח. אני כרגע לקראת תקופה של חודשיים-שלושה שבהם לא אוכל להתאמן מסיבות אישיות ואני שוקלת בכל זאת להמשיך לצרוך קראטין ואולי כך אאבד פחות מסת שריר.
יש לי מספר שאלות:
1. האם יש סכנה כלשהו בתיסוף בקראטין עבור אדם שלא מתאמן?
2. האם באמת אם אמשיך לקחת קראטין, ללא אימונים, איבוד מסת השריר יהיה יותר נמוך מאשר אם אפסיק את השימוש בקראטין בתקופת הפסקת האימונים?
3. מה בכללי אפשר לעשות מבחינת תזונה, שעשוי לסייע באיבוד מינימלי של חיטוב ושריר במידה ונאלצים לעשות הפסקה של מספר חודשים מכל סוג של אימון גופני?

אני לא בקיא בזה מאוד אבל מההיגיון אין סיבה שתיסוף קריאטין יעזור כאשר לא מתאמנים, המטרה שלו היא לספק אנרגיה מהירה לשריר ובכך לעזור לך עם המשקלים דבר שבעקיפין יעזור לך להעלות מסת שריר, אם את לא עושה אימונים אז השפעה לא תיהיה. מה שכן, כשתפסיקי לקחת קריאטין את תאבדי נוזלים (לא שנראלי שיש לך בכלל אבל באופן כללי זה המצב) בגלל שהקריאטין מעודד אגירת נוזלים. במצב שלך אני לא מאמין שזה יותר מכמה גרמים בודדים וגם זה לא בטוח.

כדי למנוע איבוד שריר את יכולה לאכול נייטרלי וככה שריר בוודאות לא תאבדי, את החיטוב שיש לך יכול ליהיות שתוכלי לשמר בזכות העובדה שתאכלי נייטרלי כמובן לפי RMR ללא אימונים.

יש לך אולי אפשרות לעשות פעילות אירובי? ככה תוכלי לשמור על החיטוב.

תפסיקי אם הקריאטין ותאכלי על תפריט נייטרלי . לדעתי גם לא ככה נורא אם תעלי טיפה באחוזי שומן כי את באחוז שומן נמוך מאווד וגם ככה לא מיתכוונת להיתחרות אז אולי זה לטובה 😃 (מקווה שלא פגעתי בך רק תגובה בונה )

אין טעם להשתמש בקריאטין אם כך
תכנסי למאזן נייטרלי
את תרדי במאסת שריר, אבל זה יהיה מינימלי בשל התקופה הקצרה של ההפסקה (חודשיים)

• פותח/ת השרשור
אין טעם להשתמש בקריאטין אם כך
תכנסי למאזן נייטרלי
את תרדי במאסת שריר, אבל זה יהיה מינימלי בשל התקופה הקצרה של ההפסקה (חודשיים)
ככל הנראה ההפסקה תהיה יותר משהו כמו 3-4 חודשים ולא חודשיים

ככל הנראה ההפסקה תהיה יותר משהו כמו 3-4 חודשים ולא חודשיים

מבחינת 3-4 חודשים אני מאמין שתאבדי מעט מסת שריר, אמנם תוכלי למזער זאת ע"י כך שתקפידי להיות על מאזן קלורי נייטרלי או אפילו חיובי קטן.
לפי ההתרשמותי ממך, את תחזרי כמו גדולה ותחזירי את השלל שנאבד. 😵‍💫🥊

כדי למנוע איבוד שריר את יכולה לאכול נייטרלי וככה שריר בוודאות לא תאבדי, את החיטוב שיש לך יכול ליהיות שתוכלי לשמר בזכות העובדה שתאכלי נייטרלי כמובן לפי RMR ללא אימונים.

יש לך אולי אפשרות לעשות פעילות אירובי? ככה תוכלי לשמור על החיטוב.

אתה מאמין באמת שבתקופה ארוכה כזו לא תאבד שריר אם תאכל נייטרלי ללא אימונים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית