הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתיית שייק חלבון בין אימון כח לאימון אירובי(על דל פחמימה)

• פותח/ת השרשור Rami R
  • פורסם בתאריך

Rami R

משתמש משקיע
2,329
1,135
נק' מוניטין:
3,319
2,329
1,135
אני בדיאטה דלת פחמימות, מתאמן 3 פעמים בשבוע, האימון מורכב מאימון כח ולאחר מכן אימון אירובי שיכול לקחת עד 60 דקות.
אני כבר תקופה מבלי לחשוב יותר מידי על העניין שותה שייק חלבון בין אימון הכח לאירובי.
אימון משולב הוא לא קצר ויכול לקחת בקלות מעל שעתיים והשייק נותן לי תחושה טובה להמשך.

אחד המאמנים אמר לי שאני פוגע באפקטיביות של ספיגת החלבון ואני רק פוגע בעצמי.(טען שאני מפרק שריר ובלה בלה..)
אבל האם באמת אני מפספס את צריכת החלבון שלי רק בגלל שהאימון נמשך ישר לאחר מכן?

אשמח לתשובה בעניין.
תודה

תראה בתכלס זה נושא שנוי במחלוקת הרבה אומרים ככה והרבה ככה אני הייתי ממליץ לך לעשות אירובי בבוקר ואז בערב לכמון לכח
במידה ואתה עושה כוח ואירבוי על תעבור את ה40 דק' וכן תשתה את השייק עם אתה רואה שאתה לא מתקדם אז אני מאמין שתעלה על הבעיה לבד אבל לדעתי ואני אומר רק לדעתי לא אמורה להיות בעיה אבל לעבור את השעתיים זה באמת מוגזם אחי....

• פותח/ת השרשור
אירובי בבוקר זה לא אופציה ואני מעדיף לעשות את זה משולב. אין בעיה עם זמן האימון הכולל ואני רואה התקדמות בשלב זה(גם מבחינת כח וגם מבחינת סיבולת לב ריאה).
אני רק שואל על האפקטיביות של ספיגת החלבון בין שלבי האימון, האם עדיף לשתות את השייק לאחר האימון?

• פותח/ת השרשור
ה לא משנה...זה מיתוס כל החלון הזדמנויות הזה הכי חשוב בסוף היום הערכים של החלבון אחי
זה אני יודע, אני מדבר ספציפית ממעבר בין אימון הכח לאימון האירובי. ואני שותה שייק אחרי אימון כי אני רעב וזה הכי זמין וקל לצריכה

אל תתייחס להערות במכון 99% זה לא באמת נכון, ואם זה מישהו שאתה לא רוצה להעליב אז תזרום אבל תדע שרוב הסיכויים שהוא מדבר בולשיט
גם אני שותה שייק אבל באימון עצמו כי אני חוזר הביתה רק איזה 5 שעות אחרי שאני יוצא מהבית וסך הכל 7-8 שעות מפעם אחרונה שאני אוכל...

• פותח/ת השרשור
אל תתייחס להערות במכון 99% זה לא באמת נכון, ואם זה מישהו שאתה לא רוצה להעליב אז תזרום אבל תדע שרוב הסיכויים שהוא מדבר בולשיט
גם אני שותה שייק אבל באימון עצמו כי אני חוזר הביתה רק איזה 5 שעות אחרי שאני יוצא מהבית וסך הכל 7-8 שעות מפעם אחרונה שאני אוכל...
אני הכי חסין מההערות במכון אבל הנושא הזה סיקרן אותי, כי אני לא זקוק נואשות לשייק הזה בין האימונים ואם עדיף אשתה אותו אחרי.

בעיקרון אין בעיה,
בכללי אני מקווה שאת ה60 דקות האלה אתה לא באירובי אינטנסיבי, אחרת את שןרף את עצמך

• פותח/ת השרשור
בכללי אני מקווה שאת ה60 דקות האלה אתה לא באירובי אינטנסיבי, אחרת את שןרף את עצמך
אני כן נותן קצת פוש באירובי(לא הולך על הליכון בקצב 5 במשך שעה) המטרה היא חיטוב בסופו של יום אבל אני לומד לאזן בין אורך האירובי לעצימות שלו. אימון איטרוואלים יהיה קצר יותר לדוגמא.

תודה

אני כן נותן קצת פוש באירובי(לא הולך על הליכון בקצב 5 במשך שעה) המטרה היא חיטוב בסופו של יום אבל אני לומד לאזן בין אורך האירובי לעצימות שלו. אימון איטרוואלים יהיה קצר יותר לדוגמא.

תודה

בכל זאת נראה שאתה מגזים, עניין השריפת שריר בעקיפין נכון.
חיטוב קודם הייתי עושה הרבה אירובי ואיבדתי המון כוח, בחיטוב עכשיו אני קליל עם האירובי והמשקלים יציבים

• פותח/ת השרשור
בכל זאת נראה שאתה מגזים, עניין השריפת שריר בעקיפין נכון.
חיטוב קודם הייתי עושה הרבה אירובי ואיבדתי המון כוח, בחיטוב עכשיו אני קליל עם האירובי והמשקלים יציבים
אתה צודק, מידה לא נכונה של כמות האירובי תיהיה לרעתי בחיטוב(ארוך לפחות). בכל מקרה אני מאוד מודע לגוף שלי ושומר על נפח מתאים של 2 שלבי האימון.(מנסיון קודם גם מייעוץ אישי עם משה בעבר). חזרתי להתאמן אחרי תקופה ארוכה שבהם לא עשיתי סקוואט אחד וקצב ההעלאת המשקלים הוא תקין בשלב זה ואני רואה שיפור בכל האספקטים של האימון. אז אני מניח שבנתיים אני פועל כשורה.
ניהיה יותר חכמים ברגע שאגיע למשקלים סבירים במורכבים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית