ייעוץ למקרה שהקריאטין לא משפיע

• פותח/ת השרשור ofek97
  • פורסם בתאריך

ofek97

משתמש מתחיל
151
8
נק' מוניטין:
8
151
8
הולמס פלייס גבעת שמואל
אני אמנם עליתי מ88 ל90.7 קילו בשבועיים אבל אני לא בטוח אם התוסף משפיע .. האם יש דרך לבדוק זאת ? ואם הוא לא משפיע האם אפשר לקחת קריאטין מסוג אחר שיעזור ?

אני אמנם עליתי מ88 ל90.7 קילו בשבועיים אבל אני לא בטוח אם התוסף משפיע .. האם יש דרך לבדוק זאת ? ואם הוא לא משפיע האם אפשר לקחת קריאטין מסוג אחר שיעזור ?
איזה קריאטין קנית?

זה מונו?

כמה זמן אתה לוקח?
מה אתה מצפה להרגיש?
כמה עלו המשקלי עבודה שלך מאז שהתחלת לקחת?

• פותח/ת השרשור
מונדאנרייט כבר שבועיים קצת יותר אנרגטי וכן אני עולה יחסית במשקלים

סבבה אז חכה עוד קצת, ההשפעה המלאה של קריאטין מתחילה לאחר 30 יום לערך, זה הזמן שלוקח לו להתמלא ב100%. המטרה שלו היא לספק לך אנרגיה זמינה כשאתה עושה פעילות. העליה במשקל היא נוזלים שמתווספים בגלל הקריאטין.

• פותח/ת השרשור
סבבה אז חכה עוד קצת, ההשפעה המלאה של קריאטין מתחילה לאחר 30 יום לערך, זה הזמן שלוקח לו להתמלא ב100%. המטרה שלו היא לספק לך אנרגיה זמינה כשאתה עושה פעילות. העליה במשקל היא נוזלים שמתווספים בגלל הקריאטין.
גם במקרה של העמסה ?

• פותח/ת השרשור
אל תעשה העמסות.

5 גרם כל יום
כבר אני עושה שבועיים העמסה אני ממחר עובר ל5 גרם כול יום רק אבל חוץ מזה רציתי לשאול אם יש תוסף תזונה שאני יכול לקחת (למטרת עלייה בכוח ומסת שריר ) במקרה וזה לא משפיע ? הקפצה

כבר אני עושה שבועיים העמסה אני ממחר עובר ל5 גרם כול יום רק אבל חוץ מזה רציתי לשאול אם יש תוסף תזונה שאני יכול לקחת (למטרת עלייה בכוח ומסת שריר ) במקרה וזה לא משפיע ? הקפצה
הרבה תוספים,
חמאת בוטנים, טחינה , אגוזים וכו', הרבה קלוריות הרבה שומן וחלבון.

הסבר קצר על קריאטין:

ATP (Adenosine Triphos[hate) הוא הדלק שהשרירים של כולנו משתמשים בו בכדי ליצור כיווצים. בכדי שזה יתרחש על ה-ATP להפוך ל-ADP (Adenosine Diphosphate) כך שאנרגיה תוכל להשתחרר. האחרון בתורו מאפשר כיווץ השרירים. על-מנת להפוך ADP בחזרה למקור האנרגיה ATP פוספט-קריאטין (Phosphat-creatine, CP) נדרש. CP הוא הקריאטין המיוצר באופן אנדוגני.
אז ככל שיש יותר CP כך יש יותר חידוש של ADP בחזרה ל-ATP וכך עולה קצב תכולת העבודה האפשרית של השריר.
בעבר היתה שלטה הסברה שלרמות CP גבוהות השפעה על הכח בלבד ולא על מסת השריר. הסברה הזאת נמחצה כאשר הגיעו תוספי הקריאאטין לשוק. רמות CP גבוהות גם מגבירות רמות גליקוגן בתאים (Cellular glycogen) ומאגרי חלבון (חומצות אמינו) בריקמת השריר.
אז קריאטין גם מעלה גודל התאים (Cellular volume) כתוצאה מעלייה תוך-תאית (Intecellular) בנפח הנוטריאנטים.

באופן מעניין לסטרואידים אנאבוליים התכונה לגרום לסינטזה מוגברת של CP ומכאן חשיבות מהמעלה הראשונה בצריכת קריאטין בעת שימוש בהם ובאפשרות ליצור תהליכים של היפרטרופיה ואף היפרפלזיה (שפשפו עיניים... 😱) בשריר ... אבל את זה נשאיר לפורום אחר...😃

הוכח כבר ששימוש בסטרואידים גורם להיפרפלזיה בבני אדם?
למעשה ישנם שני מכאניזמים לגדילה של שריר:

1. גדילה של כל תא שריר וסיב שריר אינדיבידואלי כתוצאה מעלייה בסינטזת החלבון הנגרמת מחומרים אנבוליים. מכאניזם זה נקרא היפרטרופיה. לסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים האפקט הגבוה ביותר הוא בהיבט הזה.

2. היפרפלזיה היא יצירה של תאי וסיבי שריר חדשים. למרות שהיפרפלזיה של שריר לא הוכחה מעל לכל ספק מדעי כקיימת בבני-אדם ישנם מחקרים רבים המטילים באי-קיומה ספק רב. לדוגמא מחקר שהשווה בין קבוצת בקרה נקייה משימוש בסטרואידים לאחת בעלת שימוש ממוצע של כ-9 שנים (בסה"כ). קבוצת המשתמשים הראתה עלייה במספר גרעיני תאי השריר ונתח מסויים נוסף של סיבי שריר חדשים שנוצרו. אותם סיבים נוצרו ממה שמכונה Satelite cells - תאי שריר שאינם בוגרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית