הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה נכונה בבנץ פרס

trovlet

משתמש מתחיל
163
1
נק' מוניטין:
-14
163
1
אני ככל הנראה נפצעתי בכתפיים בגלל הבנץ' פרס להמון זמן
עכשיו כשאני לאט לאט חוזר רציתי לדעת שבוא נגיד ככה הייתי עושה את זה כאילו ממש רגיל בלי לקרוא או להבין איך לעשות בצורה נכונה

על מה לשים דגש כשעושים את זה?
עם מישהו יכל לצרף מונה או סרטוון של משהו ספציפי אני ממש אשמח כי אני לא ממש מבין את כל האזורים בגוף ומתבלבל

שכב על הספסל, רגליים על הרצפה, תוציא את השכמות עד שהגב העליון שלך מכווץ, תוציא את המוט, קח אוויר, תוריד את המוט לאיזור הפטמות תוך כדי שהמרפקים שלך מתקרבים ויוצרים זוית חדה עם הגוף (לא מאונכים לגוף כי אז המוט ירד גבוה מידי ויעמיס על הכתפיים ולא על החזה), תגע עם המוט בחזה ותלחץ חזרה.
חפש mark rippetoe bench press או Dave Tate bench press ביוטיוב

הדגש למניעת פציעות הוא שהזרועות לא יהיו אנכיות לטורסו, כלומר שבהנחה שהאמות נשארות אנכיות ביחס לריצפה (וככה הן צריכות להיות), המוט לא זז מעלה-מטה בקו אנכי, אלא מעט קדימה, ככה שהמוט נוגע בקו הפטמות +-
בכל מקרה, לכווץ שכמות ככה שהן לא יהיו בחוץ, כמו שאתה תראה בסרטונים שתמצא כשתחפש את מה שGuyDBG כתב מעליי.
בנוסף, להרים חזה.

• פותח/ת השרשור
שכב על הספסל, רגליים על הרצפה, תוציא את השכמות עד שהגב העליון שלך מכווץ, תוציא את המוט, קח אוויר, תוריד את המוט לאיזור הפטמות תוך כדי שהמרפקים שלך מתקרבים ויוצרים זוית חדה עם הגוף (לא מאונכים לגוף כי אז המוט ירד גבוה מידי ויעמיס על הכתפיים ולא על החזה), תגע עם המוט בחזה ותלחץ חזרה.
חפש mark rippetoe bench press או Dave Tate bench press ביוטיוב
לא ממש הבנתי מזאת אומרת להחזיר שכמות אחורה כאילו איפה שהכתפיים פשוט להחזיר אחורה ולכווץ?
ולא הבנתי בקשר למפרקים... כי כל פעם שהייתי עושה בנץ פרס הייתי מרגיש רק את הכתפיים ואף פעם לא את החזה

יש לך איזה תמונה או סרטון ספציפי? כי אני לא מבין למה אתה מתכוון

• פותח/ת השרשור
לא ממש הבנתי מזאת אומרת להחזיר שכמות אחורה כאילו איפה שהכתפיים פשוט להחזיר אחורה ולכווץ?
ולא הבנתי בקשר למפרקים... כי כל פעם שהייתי עושה בנץ פרס הייתי מרגיש רק את הכתפיים ואף פעם לא את החזה

יש לך איזה תמונה או סרטון ספציפי? כי אני לא מבין למה אתה מתכוון
ראיתי את ו Dave Tate bench pres
הוא הסביר רק על כיווץ שכמות... לפי מה שהבנתי צריך לכווץ שכמות ולהוריד את התכפיים למטה נכון?
ובקשר למרפקים אני לא מבין ומעלות אני מסתבך סעמק..

ד"א יש לך מושג למה כל מי ששאלתי, פיזיוטרפיסטים מאמני כושר וכו' שאין צורך לכווץ שכמות?
כווץ שכמות
מרפקים 45-60 מעלות(אסור שיהיו בקו הכתפיים)!
להקשית קצת GAV תחתון
אני לא מבין את הקטע עם המפרקים סעמק

העניין עם המרפקים זה שאסור שהם יהיו בקו הכתף, ככה בדיוק אתה שוחק את מסובבי הכתף ונפצע.
תראה ביוטיוב איך לעשות נכון.

זה פשוט
נגיד והידיים שלך מחזיקות את המוט והכל נעול.

אתה יכול להוריד את המוט רק למטה, לא לכיוון החזה אלא ממש לכתפיים, ירידה ישרה. מה שיקרה במקרה כזה זה שהמרפקים שלך ילכו רק הצידה, והעומס יפול על הכתפיים שלך. זה לא טוב

מה שאתה צריך לעשות זה להוריד את המוט למטה וגם קדימה, לכיוון החזה ולא לכיוון הכתף, ואז המרפקים שלך "ישברו" יתקרבו לגוף (לצדדי הגוף), ככה אתה מוריד את העומס מהכתפיים ומפעיל אותו על החזה, כמו בתמונה
Bench-press.png

• פותח/ת השרשור
זה פשוט
נגיד והידיים שלך מחזיקות את המוט והכל נעול.

אתה יכול להוריד את המוט רק למטה, לא לכיוון החזה אלא ממש לכתפיים, ירידה ישרה. מה שיקרה במקרה כזה זה שהמרפקים שלך ילכו רק הצידה, והעומס יפול על הכתפיים שלך. זה לא טוב

מה שאתה צריך לעשות זה להוריד את המוט למטה וגם קדימה, לכיוון החזה ולא לכיוון הכתף, ואז המרפקים שלך "ישברו" יתקרבו לגוף (לצדדי הגוף), ככה אתה מוריד את העומס מהכתפיים ומפעיל אותו על החזה, כמו בתמונה
Bench-press.png

יישברו הכוונה שהם יילכו באלכסון כזה?
סעמק יש לי בעיה עם הבנה
יש לך אולי עוד תמונה או משהו בסגנון? ואחד איך שלא עושים טוב כי אני מצטער אבל ממש קשה לי להבין את זה לא יודע

ד"א יש מצב בגלל שלא החזרתי שכמות אחורה או הקטע עם המרפקים, נפצעתי בכתף?
העניין עם המרפקים זה שאסור שהם יהיו בקו הכתף, ככה בדיוק אתה שוחק את מסובבי הכתף ונפצע.
תראה ביוטיוב איך לעשות נכון.
הכוונה אם נגיד אני עכשיו בקוו ישר פשוט להביא את היידים קדימה קצת?

מה דעתכם על זה ?

הוא מסביר דיי טוב ולדעתי הבנתי אבל מלא אומרים שהוא סתם בלוף ד"א, בקשר לכיווץ שכמות כשאני עולה למשל ויורד עוד פעם זה משתחרר וזה דיי מתוסבך

נערך לאחרונה:
יישברו הכוונה שהם יילכו באלכסון כזה?
סעמק יש לי בעיה עם הבנה
יש לך אולי עוד תמונה או משהו בסגנון? ואחד איך שלא עושים טוב כי אני מצטער אבל ממש קשה לי להבין את זה לא יודע

ד"א יש מצב בגלל שלא החזרתי שכמות אחורה או הקטע עם המרפקים, נפצעתי בכתף?
הכוונה אם נגיד אני עכשיו בקוו ישר פשוט להביא את היידים קדימה קצת?

מה דעתכם על זה ?

הוא מסביר דיי טוב ולדעתי הבנתי אבל מלא אומרים שהוא סתם בלוף ד"א, בקשר לכיווץ שכמות כשאני עולה למשל ויורד עוד פעם זה משתחרר וזה דיי מתוסבך

אתה הבנת טוב. בתחילת הסרטון הוא אומר how not to bench press וזה בידיוק מה שאנחנו מדברים...

סקווט הרמן לא מלמד טוב. הוא אומר שלא צריך לגעת בחזה אבל ככה אתה עדיין פוגע בכתפיים ומפספס טווח תנועה.

• פותח/ת השרשור
אתה הבנת טוב. בתחילת הסרטון הוא אומר how not to bench press וזה בידיוק מה שאנחנו מדברים...
הבנתי את זה...
אני לא בטוח אם הייתי עושה ככה או לא ככה אני אברר מחר
תודה על העזרה ומצטער על החפירה, אבל שאלה אחרונה איך אפשר להקפיד כל הזמן לכווץ שכמות? אחרי חזרה או שתיים זה משתחרר לבד וכל הזמן לכווץ את זה זה קצת מפריע

• פותח/ת השרשור
שמעו ניסיתי את זה בדיוק כמו שאמרתם והעדיין הרגשתי כאבי כתפיים
אני מרגיש כאילו השריר בכתך נמתך כזה בכאב, המשקל היה יחסית נמוך

הגיוני מאוד שנפצעת (לא ביג דיל, יכול לעבור מהר) מהתקופה שלחצת לא נכון ועדיין כואב לך. תנסה לתרגל טכניקה כמה אימונים ל15 חזרות משקל נמוך

שמעו ניסיתי את זה בדיוק כמו שאמרתם והעדיין הרגשתי כאבי כתפיים
אני מרגיש כאילו השריר בכתך נמתך כזה בכאב, המשקל היה יחסית נמוך
סביר להניח שיש לך דלקת בכתף, אני כרגע מחלים מהפציעה הזאת אז אני אוכל לעזור לך אם תרצה.
ממליץ ללכת לאורטופד לבדוק את העניין, כתפיים זה דבר בעייתי.

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שיש לך דלקת בכתף, אני כרגע מחלים מהפציעה הזאת אז אני אוכל לעזור לך אם תרצה.
ממליץ ללכת לאורטופד לבדוק את העניין, כתפיים זה דבר בעייתי.
עשיתי צילום רנגן וטולרהסאונד, אמרו לי שהכל תקין
הלכתי לפיזיוטפיסטים או אין שלא כותבים והוא אמר לי שהיה עומס על הכתפיים בלחיצה ובנוסף לטכניקה הלא נכונה הכתפיים היו חלשות
מה שהוא אמר לי לעשות הוא לחזק את כל הכתפיים ושכמות.. וגם איכשהו הצוואר קשור לזה

הקטע הוא שמלא מהפורום אמרו שהם לא ממש אמינים ואני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית