הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כוח ומסת שריר

digital

משתמש מתחיל
51
2
נק' מוניטין:
11
51
2
שלום אני קראתי המון מאמרים וקיבלתי הרבה תגובות אבל עדיין יש לי כמה שאלות שלא ברורות לי ואשמח אם תעזרו לי .
קודם כל המטרה שלי היא בעיקר להתחזק אני משחק טניס ויש לי זמן למשהו כמו 2-3 אימוני כוח בשבוע
1. האם אני יכול להתאמן בשבוע אחד 3 אימונים ובשבוע שאחריו אימון אחד ובשבוע שאחריו 4 אימונים סתם נתתי דוגמא כי כאשר יש לי תחרויות אני לא יכול לשמור על תוכנית קבועה ואשמח אם תסבירו לי במה זה פוגע החוסר עקביות .
2. איך אפשר לפתח כוח מבלי לפתח מסת שריר הרי השריר זה הכוח לא הבנתי את ההבדל בין הדברים (אני יודע שזאת שאלה די מפגרת אבל לא הבנתי את העניין הזה)
3. האם אני יכול להתאמן בסטריט וורקאוט למטרות שלי כי יש לי בעיה כספית עם המכון אבל יש לי אפשרות לעשות את התרגילים עם משקל עליי כדי שמספר החזרות עדיין יהיה נמוך אם מומלץ שלא אשמח להסבר חוץ מאימון רגליים שברור לי שבמכון זאת הדרך הכי טובה .

1. התדירות היא חשובה, כלומר לאורך זמן רצוי לבצע לפחות 2-3 אימונים בשבוע. כאשר יש תחרויות או מגבלות אחרות, זה בסדר להחסיר אבל קח בחשבון שזה יפגע באימוני הכוח (שזה בסדר - כי נשמע שהטניס קודם להם בסדר העדיפויות שלך).
2. בעיקרון אלו דברים שבאים ביחד, כלומר תוצר הלוואי של עלייה בכוח תהיה עלייה במסת השריר (ברמה כזו או אחרת). אבל ניתן גם להתחזק ע"י התייעלות מערכת העצבים (CNS).
3. אני פחות מאמין בסטריט וורקאאוט, בגלל חוסר האפשרות לעלייה בהתנגדות (אלא אם תיקח איתך חגורה ותעמיס עליה משקל). בכל מקרה - אפשר לשלב מרכיבים משם, כמו מתח/מקבילים, לצד תרגילים נוספים כמו בנצ', פרס וכו'

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אלו דברים שבאים ביחד, כלומר תוצר הלוואי של עלייה בכוח תהיה עלייה במסת השריר (ברמה כזו או אחרת). אבל ניתן גם להתחזק ע"י התייעלות מערכת העצבים (CNS).
מה זאת אומרת התייעלות מערכת העצבים ואיך עושים זאת ?
ואיך זה יכול להיות שלדוגמא יש אנשים שעושים מלא מתח גם עם משקל עליהם ויש להם גם הרבה פחות מסת שריר מכאלה שעושים מעט מתח אבל נראים מפותחים הרבה יותר ?

גם באימוני כוח וגם באימוני SW אתה יכול להשיג לפתח הרבה כוח (בתחום של כל אחד מהם, כי כוח של SW שונה לגמרי מהכוח של אמוני משקולות) מבלי לעלות יותר מדי במסת שריר.
באימוני משקולות למטרת כוח עובדים בתווך חזרות מאוד נמוך, מה שגורם לך יותר להתחזק ופחות לצבור מסה (למרות שעדיין תעלה מסת שריר)
ו SW עובדים להפך בתווך חזרות חסית גבוה 10-15+ מה שגורם לך מאוד להתחזק בתרגילים הספציפים שתעשה, וגם לא לעלות יותר מדי מסת שריר כי העבודה היא יותר של סיבולת שריר.
בקיצור זה שני קצבות של התחום, בגלל זה תראה וויט ליפטרים (האלה באולימפיאדה) שמרימים מקלים מטורפים שאף בודיבילדר לא מרים והם אפילו לא רבע מהגודל שלהם. וגם תראה מקצוענים של SW שעושים תרגילים מטורפים שאף אחד אחר לא יעשה אבל המסת שריר שלהם לא גבוה (היא נחמדה והם לרוב מאוד חטובים, אבל הם לא ענקיים)

מה זאת אומרת התייעלות מערכת העצבים ואיך עושים זאת ?
ואיך זה יכול להיות שלדוגמא יש אנשים שעושים מלא מתח גם עם משקל עליהם ויש להם גם הרבה פחות מסת שריר מכאלה שעושים מעט מתח אבל נראים מפותחים הרבה יותר ?
אומרים שאתה יכול לפתח כח גם אם לא פיתחת עוד מסת שריר, על ידי זה שהמערכת עצבים שלך יודעת לגייס יותר יחידות מוטוריות (שהיו כבר קיימות מלפני כן) לצורך הפעולה. בד"כ טווח של 1-3 חזרות עובד חזק עם ה-CNS.

אגב, סקוואט ודדליפט הם תרגילים טובים פוטנציאלית לשיפור כזה, בלחיצות יש יותר קשר ישיר בין משקל גוף לבין הסיכוי להצליח הרמה מסוימת (בנץ', מיליטרי וכו') מאשר סקוואט ודדליפט שבהם הקשר הוא פחות ישיר. (לא זוכר בידיוק למה, אולי הבדל בסיבים של השרירים או משהו אחר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית