הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים ופריצת דיסק....

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
חברה פתחתי פוסט בפורום פציעות ספורט
גילו לי כנראה 2פריצות דיסק בגב אחרי CT הבאתי לאורטפד את הדיסק של ה CT שצילמו אותי לא קיבלנו תשובה רישמית מה גודל הפריצה עדיין אבל הוא ראה בדיסק מחכים לתשובה רישמית.... בגלל דדליפט שעבדתי מאוד כבד והתכניקה לא הייתה טובה(גב עגול)
השאלה עם אני חייב עכשיו להפסיק להתאמן ?
או שאני יכול להמשיך להתאמן בלי תרגילםי שמעמיסים לי על הגב? ,סקוואט,דדליפט,BENT OVER,ופרס..

אני ממש בדיכאון אני לא מסוגל נפשית להפסיק להתאמן זה דבר שאני עושה שנים וזה דרך חיים בישבילי
מבחינתי אני מעדיף למות מאשר להפסיק להתאמן..
אני עשיתי טעות ואני עכשיו משלם עליה אני לא יודע עם אפשר לרפא פריצת דיסק הבנתי שלא וזה נזק לכל החיים... אלה עם עושים ניתח וזה אני לא מתכוון לעשות..
בכל מקרה בנוגע לאימונים אוכל להמשיך להתאמ כבד ורגיל?ן בלי לנוח עם אני מוריד תתרגילים שאמרתי? סקוואט,דדליפט,BENT OVER,ופרס....

כמו שכבר רשמתי פה כמה פעמים- היחיד שתדבר איתו על הנושא הזה הוא האורטופד/ רופא שלך! אל תקשיב לאף פה (עם כל הכבוד) שירשום לך "כן אחי תמשיך להתאמן רק שים לב אם כואב" כי אף אחד פה לא יודע מה המצב שלך ומה בדיוק חומרת הפציעה.
חכה לתשובה מהרופא, תתייעץ איתו בדיוק מה לעשות ולא לעשות ואיך לחזור לשגרת אימונים, הבריאות שלך והגב שלך שווים הרבה יותר מאימון או שניים.
רק בריאות גבר!

חברה פתחתי פוסט בפורום פציעות ספורט
גילו לי כנראה 2פריצות דיסק בגב אחרי CT הבאתי לאורטפד את הדיסק של ה CT שצילמו אותי לא קיבלנו תשובה רישמית מה גודל הפריצה עדיין אבל הוא ראה בדיסק מחכים לתשובה רישמית.... בגלל דדליפט שעבדתי מאוד כבד והתכניקה לא הייתה טובה(גב עגול)
השאלה עם אני חייב עכשיו להפסיק להתאמן ?
או שאני יכול להמשיך להתאמן בלי תרגילםי שמעמיסים לי על הגב? ,סקוואט,דדליפט,BENT OVER,ופרס..

אני ממש בדיכאון אני לא מסוגל נפשית להפסיק להתאמן זה דבר שאני עושה שנים וזה דרך חיים בישבילי
מבחינתי אני מעדיף למות מאשר להפסיק להתאמן..
אני עשיתי טעות ואני עכשיו משלם עליה אני לא יודע עם אפשר לרפא פריצת דיסק הבנתי שלא וזה נזק לכל החיים... אלה עם עושים ניתח וזה אני לא מתכוון לעשות..
בכל מקרה בנוגע לאימונים אוכל להמשיך להתאמ כבד ורגיל?ן בלי לנוח עם אני מוריד תתרגילים שאמרתי? סקוואט,דדליפט,BENT OVER,ופרס....

היי ,
דבר ראשון תרגע ותנשום עמוק... פריצת דיסק זה ממש לא "נזק לכל החיים" , ובסבירות מאוד גבוהה אתה תוכל לחזור להתאמן.
שנית ,
מה קרה בדיוק והאם כואב לך? זה שיש "פריצת דיסק" בצילום ה CT לא אומר בהכרח משהו על התסמינים שלך ( לצורך העניין ל 20-30 אחוז מהחבר'ה כאן יש פריצת דיסק והם לא יודעים עליה בכלל)

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש טיפה לחץ בגב התחתון שאני מתכופףף אן לי כאבים שאני סובל ברמה שאני לא יכול לישון וכאלו..
אני לא מסוגל לעשות סקוואט או דדליפט כי בתרגילים האלו אני מרגיש לחץ בגב התחתון..
גם ב BENT OVER ותאמת גם קצת בלחיצת כתפיים(בישיבה) הרגשתי קצת תגב התחתון היום...
אני מפחד אני לא יודע מה לעשות אני מחכה לתשובה המדויקת מ ה CT בישביל לראות מה גודל הפריצה וללכת למומחה הבעיה שכל הרופאים יגידו לי לא להתאמן לכן אני שואל אני יכול להמשיך להתאמן או לא יכול ועם יכול האם אפשר להתאמן כבד ממש?
פשוט בלי התרגילים סקוואט,דדליפט,חתירות וכל מה שאני מרגיש עומס על הגב התחתון?
והאם איי פעם אוכל לחזור לעשות סקוואט ודדליפט?..

אני מרגיש טיפה לחץ בגב התחתון שאני מתכופףף אן לי כאבים שאני סובל ברמה שאני לא יכול לישון וכאלו..
אני לא מסוגל לעשות סקוואט או דדליפט כי בתרגילים האלו אני מרגיש לחץ בגב התחתון..
גם ב BENT OVER ותאמת גם קצת בלחיצת כתפיים(בישיבה) הרגשתי קצת תגב התחתון היום...
אני מפחד אני לא יודע מה לעשות אני מחכה לתשובה המדויקת מ ה CT בישביל לראות מה גודל הפריצה וללכת למומחה הבעיה שכל הרופאים יגידו לי לא להתאמן לכן אני שואל אני יכול להמשיך להתאמן או לא יכול ועם יכול האם אפשר להתאמן כבד ממש?
פשוט בלי התרגילים סקוואט,דדליפט,חתירות וכל מה שאני מרגיש עומס על הגב התחתון?
והאם איי פעם אוכל לחזור לעשות סקוואט ודדליפט?..

עדיין לא הבנתי איך ומתי התחילו הצרות שלך.
מה זה בדיוק "לחץ"? האם הכוונה היא לכאב או רק לתחושת מתיחה/לחיצה באזור?
התשובה מה CT לא באמת חשובה (בהנחה כמובן שנשללו "דגלים אדומים" , ומדובר רק בפגיעה של שלד-שריר) , כיוון שאתה לא מועמד לניתוח על פי הסיפור שלך.
סביר להניח שרופא ימליץ על מנוחה וטיפול שמרני במידת הצורך (כדורי נוגדי דלקת ופיזיותרפיה) , וזה רעיון טוב בשלב הראשוני.
ברגע שהכאב יחלש , תוכל להתחיל בפעילות כללית יותר. צריך לזכור שהרקמות באזור רגישות , ועומס גבוה על השרירים באזור יעורר את הכאב , לכן כדאי לעבור לפעילות עצימה פחות.
בסופו של דבר תוכל לחזור לבצע סקוואט ודדליפט.

• פותח/ת השרשור
בנוגע ללחיצת כתפיים בישיבה לדעתך זה מעמיס יותר על הגב מאשר פרס בעמידה?
מישהו אמר לי את זה זה נכון?
אז אתה אומר שאינ כן יכול להתאמן כל עוד אני לא מרגיש שאני ממש מזיק לעצמי?
אני פשוט מפחד אנשים אמרו לי שאני יכול לסיים עם כיסא גלגלים עם אני מתאמן עם פריצת דיסק...

בנוגע ללחיצת כתפיים בישיבה לדעתך זה מעמיס יותר על הגב מאשר פרס בעמידה?
מישהו אמר לי את זה זה נכון?
אז אתה אומר שאינ כן יכול להתאמן כל עוד אני לא מרגיש שאני ממש מזיק לעצמי?
אני פשוט מפחד אנשים אמרו לי שאני יכול לסיים עם כיסא גלגלים עם אני מתאמן עם פריצת דיסק...

...

"בנוגע ללחיצת כתפיים בישיבה לדעתך זה מעמיס יותר על הגב מאשר פרס בעמידה?
מישהו אמר לי את זה זה נכון?"

יש המון משתנים שיכולים לשנות את העומס בכל תרגיל , ולכן אי אפשר לתת המלצות באינטרנט. כלל אצבע פשוט הוא האם אתה מרגיש כאב בתרגיל? אם כן , אז תוריד עומס או תחליף תרגיל.
- "אז אתה אומר שאינ כן יכול להתאמן כל עוד אני לא מרגיש שאני ממש מזיק לעצמי?" אני לא אומר כלום , כי עדיין לא הסברת מה ההיסטוריה של הפציעה שלך , אבל בגדול אם אתה יכול לבצע פעילות בעצימות נמוכה יותר , וללא כאב זה בסדר.
"אני פשוט מפחד אנשים אמרו לי שאני יכול לסיים עם כיסא גלגלים עם אני מתאמן עם פריצת דיסק..."
- האנשים שאמרו לך את זה טועים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אחי אני מצטער שאני ממש מציק לך אני לא מבין בשורה תחתונה מה תאומר ומה אתה מציע לי לעשות:

אתה אומר לי להמשיך להתאמן למרות שגילו לי 2פריצות דיסק ושאתה רושם
ה""עבר של הפציעה שלך"" איזה עבר? לפני שבועיים עשיתי דדליפט כבד בחזרה האחרונה הגב היה ממש עגול ו מאז התחיל לי כאבים בגב התחתון וראיתי שלא עובר עבר שבועים והלכתי ל CT ואז גילו לי מה שגילו...
אני רק מחכה לתוצאות המדויקת בישביל לראות את חומרת הפריצה וגודל הפריצה והמיקום כי עדיין הם לא הגיעו..

אתה אומר לי שלמרות כל זה אני יכול להמשיך להתאמן פשוט בצורה רגילה?
פשוט בלי התרגילים שעושים לי עומס על הגב ושאני מרגיש שכואב לי?
ואני רוצה לשאול שאלה איך אני יכול לצאת מזה איך אפשר לטפל בפריצת דיסק שתעבור לגמרה שאוכל לחזור לעשות דדליפט וסקוואט בעתיד?
הבנתי שרק ניתוח מסדר את זה אבל אני מפחד ולא רוצה לעשות.

אחי אני מצטער שאני ממש מציק לך אני לא מבין בשורה תחתונה מה תאומר ומה אתה מציע לי לעשות:

אתה אומר לי להמשיך להתאמן למרות שגילו לי 2פריצות דיסק ושאתה רושם
ה""עבר של הפציעה שלך"" איזה עבר? לפני שבועיים עשיתי דדליפט כבד בחזרה האחרונה הגב היה ממש עגול ו מאז התחיל לי כאבים בגב התחתון וראיתי שלא עובר עבר שבועים והלכתי ל CT ואז גילו לי מה שגילו...
אני רק מחכה לתוצאות המדויקת בישביל לראות את חומרת הפריצה וגודל הפריצה והמיקום כי עדיין הם לא הגיעו..

אתה אומר לי שלמרות כל זה אני יכול להמשיך להתאמן פשוט בצורה רגילה?
פשוט בלי התרגילים שעושים לי עומס על הגב ושאני מרגיש שכואב לי?
ואני רוצה לשאול שאלה איך אני יכול לצאת מזה איך אפשר לטפל בפריצת דיסק שתעבור לגמרה שאוכל לחזור לעשות דדליפט וסקוואט בעתיד?
הבנתי שרק ניתוח מסדר את זה אבל אני מפחד ולא רוצה לעשות.

תשמע , אתה צריך לקרוא שוב את מה שכתבתי.
"סביר להניח שרופא ימליץ על מנוחה וטיפול שמרני במידת הצורך (כדורי נוגדי דלקת ופיזיותרפיה) , וזה רעיון טוב בשלב הראשוני.
ברגע שהכאב יחלש , תוכל להתחיל בפעילות כללית יותר. צריך לזכור שהרקמות באזור רגישות , ועומס גבוה על השרירים באזור יעורר את הכאב , לכן כדאי לעבור לפעילות עצימה פחות" .
כעיקרון אין מגבלה לבצע פעילות שלא מכאיבה לך ( בדרך כלל זה לא אומר "להמשיך להתאמן כרגיל" , אלא לשנות תרגילים ולהוריד עומס)

אין כל כך מה לטפל בפריצת הדיסק עצמה ( אגב , בכלל לא בטוח שהפריצה קשורה לכאב שלך. יתכן והיא הייתה קיימת שם גם לפני) , אלא בכאב. בשביל זה יש פיזיותרפיה , תרופות וחזרה מושכלת לאימונים.

ניתוח עושים רק במצבים קיצוניים ששום דבר לא עזר במשך הרבה זמן , והכאב מתגבר/נמשך ללא הפוגה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית