הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריאטין

• פותח/ת השרשור Squat
  • פורסם בתאריך

Squat

מושעה
142
6
נק' מוניטין:
-216
142
6
1 מה היתרונות של קריאטין במסה? ובחיטוב ?
2 5 גרם כל יום עד סוף תקופת האימונים בחד"כ לא משנה מתי איך כמה ולמה ?
3 מה קורה אם אני לא לוקח כמה ימים שאני בחו"ל?
4 מבחינת בריאות איך התוסף הזה ?
5 שמעתי הוא יגרום לי לשתות המון.. זה נכון? חח

תודה לכולכם חברים.

בכללי יכולת ההתאוששות שלך אחרי אימון בעת צריכה קבועה של קריאטין היא יותר טובה מאשר כשלא לוקחים אותו.

בחיטוב בד"כ לא לוקחים אותו מהסיבה הפשוטה שהוא סופח מים לשריר וככה הוא מעלים את ה"חיטובים" בגוף ככה שזה לא ממש יעיל למחטב.

בגלל שהתוסף סופח המון מים אתה תצטרך לשתות הרבה, מה גם שאתה תשתין הרבה בגלל זה.

מבחינה בריאותית הוא לא עושה כלום.

• פותח/ת השרשור
בכללי יכולת ההתאוששות שלך אחרי אימון בעת צריכה קבועה של קריאטין היא יותר טובה מאשר כשלא לוקחים אותו.

בחיטוב בד"כ לא לוקחים אותו מהסיבה הפשוטה שהוא סופח מים לשריר וככה הוא מעלים את ה"חיטובים" בגוף ככה שזה לא ממש יעיל למחטב.

בגלל שהתוסף סופח המון מים אתה תצטרך לשתות הרבה, מה גם שאתה תשתין הרבה בגלל זה.

מבחינה בריאותית הוא לא עושה כלום.
למה כל כך מעללים את התוסף הזה כאפקטיבי ביותר מכל התוספים החוקיים ? הוא מעלה משקלי עבודה בצורה משמעותית? הוא נותן יותר כוח ?

ותודה. אני אזמין בקרוב מאוד למסה ושמעתי שיש 2 סוגי קריאטין

איזה הכי מומלץ ?

ואיזה חברה הכי מומלצת ?

יש כאלו שיגידו לך שזה לא עשה להם כלום ושזה רק פסיכולוגי ויש שיגידו שהם הצליחו לעשות איתו משקלים כבדים יותר ממה שהם עשו בעבר ושהם לא מרגישים עייפים יותר בהשוואה לתקופה שלא לקחו.

הקריאטין הנפוץ ביותר והנקי ביותר הוא קריאטין מונוהיידרט- או בשמו הקצר קריאטין מונו. לא משנה איזה חברה תקנה כי כל חברה מוכרת את אותו מוצר. תבחר מה שיותר זול. יש כאלו שיש קונים מיקרונייזד קריאטין(האבקה דקה יותר) מאשר רגיל כי קל יותר לשתות אותו.

• פותח/ת השרשור
http://www.israelbody.org/קריאטין--חלק-א---סקירה-כללית- יענה לך על כל השאלות שלך, יש למטה גם חלק ב' ו-ג'.
הדבר היחיד אל תתייחס שם זה עניין המינון ואיך לקחת, הוא גם רושם אח"כ שהעמסה היא לא חובה, קח פשוט 5 גרם (כפית) ביום.
ואם יש ימים שלא לקחתי או שאני בחו"ל או שאני חולה או כואבת הבטן ולא מרגיש טוב ?

ואם יש ימים שלא לקחתי או שאני בחו"ל או שאני חולה או כואבת הבטן ולא מרגיש טוב ?

עדיף לקחת ברצף, אם פיספסת פה ושם כמה ימים הריכוז קריאטין בשריר פשוט ירד קצת ושתמשיך אח"כ לקחת הוא פשוט יעלה חזרה.
בדר"כ לוקח 21-28 יום להגיע לכמות מקסימלית של הקריאטין ברקמות שריר.

1 מה היתרונות של קריאטין במסה? ובחיטוב ?
2 5 גרם כל יום עד סוף תקופת האימונים בחד"כ לא משנה מתי איך כמה ולמה ?
3 מה קורה אם אני לא לוקח כמה ימים שאני בחו"ל?
4 מבחינת בריאות איך התוסף הזה ?
5 שמעתי הוא יגרום לי לשתות המון.. זה נכון? חח

תודה לכולכם חברים.

היתרונות של הקריאטין הם בהתאוששות מהירה תוספת כוח והעלאת המשקלים יותר מהר, וזה נכון בחיטוב כמו במסה, רק שבחיטוב ברמה של אחוז שומן נמוך מ-10% הוא קצת מעלים קצת את החיטובים עקב צבירת נוזלים, אבל אם אתה ביותר מ-10% אין לך ממה לחשוש.

ביום אימון לוקחים 5 ג׳ חצי שעה לפני אימון ואם תרצה להחזיר את הנוזלים שאיבדת בזיעה לשרירים תצרוך עוד 5 ג׳ לאחר האימון עם שלוש כוסות מים, אבל זה רק עניין קוסמטי לא שזה יתן לך יותר כוח בגלל התוספת הזאת, וביום בלי אימון לוקחים בבוקר.

אם לא תיקח כמה ימים באופן חד פעמי לא יקרה כלום וריכוז הקריאטין בגוף יחזור בתוך כמה ימים.

אכן הוא גורם לשתיה מרובה וזה הכרחי כדי למנוע יבוש וכן כדי לנפח את השרירים.

לגבי נזק בריאותי אז ככה, אין נזק לגוף בצריכת קריאטין ואם לקחת יותר מדי זה יזרק בשתן,
אבל, רציתי להזהיר את חברי הפורום לא לעשות את הטעות שאני עשיתי עם קריאטין, עקרונית אין בעיה לאכול לפני אימון רק שהיות ומערכת העיכול בפעולה והאימון מצריך זרימת דם לשרירים מערכת העיכול נכנסת להאטה כלשהי שגורמת לגרפסים והרגשה לא נעימה בזמן האימון,
מה שקרה לי זה שבנוסף לארוחה גם צרכתי קריאטין וככה נכנסתי לאימון, השתמשתי בפורמולה שמשלבת קריאטין, גלוטמין, וארג׳ינין, פורמולה חזקה שמעצימה את האפקט של הקריאטין, באותו יום אושפזתי לניתוח אפנדיציט דחוף...
דלקת התוספתן הרפואה עדיין לא יודעת בודאות איך היא נוצרת, אבל ישנן השערות ואחת מהן היא שבזמן עצירות נעצרת הפעילות במעי הגס ואם יש גוש צואה באזור התוספתן הוא לוחץ עליו ומונע ממנו זרימת דם וגך נוצרת הדלקת, וזה מה שבעצם קרה לי, גם הארוחה לפני אימון וגם פורמולת הקריאטין זה כבר היה יותר מדי מערכת העיכול התרוקנה מדם כמעט לגמרי לטובת השרירים וכך התאשפזתי.

אל תכנסו לאימון עם ארוחה וקריאטין שלא לדבר על פורמולת קריאטין למיניהם!!!

הסבר קצר על קריאטין:

ATP (Adenosine Triphos[hate) הוא הדלק שהשרירים של כולנו משתמשים בו על-מנת ליצור כיווצים. בכדי שזה יתרחש על ה-ATP להפוך ל-ADP (Adenosine Diphosphate) כך שאנרגיה תוכל להשתחרר. האחרון בתורו מאפשר כיווץ השרירים. בכדי להפוך ADP בחזרה למקור האנרגיה ATP פוספט-קריאטין (Phosphat-creatine, CP) נדרש. CP הוא הקריאטין המיוצר באופן אנדוגני.
אז ככל שיש יותר CP כך יש יותר חידוש של ADP בחזרה ל-ATP וכך עולה קצב תכולת העבודה האפשרית של השריר.
בעבר היתה שלטה הסברה שלרמות CP גבוהות השפעה על הכח בלבד ולא על מסת השריר. הסברה הזאת נמחצה כאשר הגיעו תוספי הקריאאטין לשוק. רמות CP גבוהות גם מגבירות רמות גליקוגן בתאים (Cellular glycogen) ומאגרי חלבון (חומצות אמינו) בריקמת השריר.
אז קריאטין גם מעלה גודל התאים (Cellular volume) כתוצאה מעלייה תוך-תאית (Intecellular) בנפח הנוטריאנטים.

באופן מעניין לסטרואידים אנאבוליים התכונה לגרום לסינטזה מוגברת של CP ומכאן חשיבות מהמעלה הראשונה בצריכת קריאטין בעת שימוש בהם ובאפשרות ליצור תהליכים של היפרטרופיה ואף היפרפלזיה (שפשפו עיניים... 😱) בשריר ... אבל את זה נשאיר לפורום אחר...😃

למעשה ישנם שני מכאניזמים לגדילה של שריר:

1. גדילה של כל תא שריר וסיב שריר אינדיבידואלי כתוצאה מעלייה בסינטזת החלבון הנגרמת מחומרים אנבוליים. מכאניזם זה נקרא היפרטרופיה. לסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים האפקט הגבוה ביותר הוא בהיבט הזה.

2. היפרפלזיה היא יצירה של תאי וסיבי שריר חדשים. למרות שהיפרפלזיה של שריר לא הוכחה מעל לכל ספק מדעי כקיימת בבני-אדם ישנם מחקרים רבים המטילים באי-קיומה ספק רב. לדוגמא מחקר שהשווה בין קבוצת בקרה נקייה משימוש בסטרואידים לאחת בעלת שימוש ממוצע של כ-9 שנים (בסה"כ). קבוצת המשתמשים הראתה עלייה במספר גרעיני תאי השריר ונתח מסויים נוסף של סיבי שריר חדשים שנוצרו. אותם סיבים נוצרו ממה שמכונה Satelite cells - תאי שריר שאינם בוגרים.

• פותח/ת השרשור
למעשה ישנם שני מכאניזמים לגדילה של שריר:

1. גדילה של כל תא שריר וסיב שריר אינדיבידואלי כתוצאה מעלייה בסינטזת החלבון הנגרמת מחומרים אנבוליים. מכאניזם זה נקרא היפרטרופיה. לסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים האפקט הגבוה ביותר הוא בהיבט הזה.

2. היפרפלזיה היא יצירה של תאי וסיבי שריר חדשים. למרות שהיפרפלזיה של שריר לא הוכחה מעל לכל ספק מדעי כקיימת בבני-אדם ישנם מחקרים רבים המטילים באי-קיומה ספק רב. לדוגמא מחקר שהשווה בין קבוצת בקרה נקייה משימוש בסטרואידים לאחת בעלת שימוש ממוצע של כ-9 שנים (בסה"כ). קבוצת המשתמשים הראתה עלייה במספר גרעיני תאי השריר ונתח מסויים נוסף של סיבי שריר חדשים שנוצרו. אותם סיבים נוצרו ממה שמכונה Satelite cells - תאי שריר שאינם בוגרים.
ואו סחה על הידע

בקצרה .. קריאטין עוזר לעלות יותר שריר ומביא יותר כוח באימונים ועוזר להתאוששות מהירה ?

הסטרואידים של הטבעים הדבר הזה חחח כמו טרן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית