הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחץ משפיע על מערכת העיכול

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
כמו שכתוב בכותרת, אני סובל מלחצים בלתי נשלטים שמשפיעים לי על מערכת העיכול.
הלחצים מופיעים לי כמעט מכל פעולה, בין אם זה הודעה שאני מקבל בפלאפון שאיכשהוא פתאום מריצה לי את הדופק ועד המחשבה שאני הולך היום להתאמן. אפילו עצם המחשבה על הנקודה שבה הדופק מתחיל (איזור הבטן העליונה), אפילו עצם זה שאני נזכר בהרגשה שזה קורה.. זה פתאום קורה. זה הכי גרוע כשאני מתעורר בבוקר ואז מתחיל לי דופק מטורף ולוקח לי כמה דקות להוריד אותו. (כשאני אומר דופק אני לא מתכוון דופק בלב)
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שאני לא הראשון שזה קורה לו ושזה קורה לי מהסיבה שבמערכת העיכול יש הכי הרבה תאי עצב אחרי המוח ובגלל זה הוא נקרא "המוח הקטן" / "המוח השני".
מישהו מכיר את הדבר הזה, יודע איך לטפל בזה.. זה מחסל לי את האימונים.

מה שאתה מתאר נקרא התקף חרדה ולא לחץ.
פנה למחלקת פסיכיאטריה בקופת חולים הקרובה אליך.
יש המון תוספי תזונה לשלוט בלחץ, אבל הלחצים משתנים מאדם לאדם.
יש סוגי לחצים.
במחלקת פסיכיאטריה יטפלו בך בשני אופציות, הראשונה היא עם כדורים להרגעה, השניה היא שיחות עם פסיכולוג.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מתאר נקרא התקף חרדה ולא לחץ.
פנה למחלקת פסיכיאטריה בקופת חולים הקרובה אליך.
יש המון תוספי תזונה לשלוט בלחץ, אבל הלחצים משתנים מאדם לאדם.
יש סוגי לחצים.
במחלקת פסיכיאטריה יטפלו בך בשני אופציות, הראשונה היא עם כדורים להרגעה, השניה היא שיחות עם פסיכולוג.
ואת הכדורים להרגעה לא כדאי לי לקחת אני צודק? הבנתי שהתופעות לוואי שמתלוות לכדורים אולי פותרים את המצב אבל יוצרים בעיות אחרות גרועות יותר
אגב אני מאוד רגוע ואני לא נמצא "בהיכון" תמידי שכזה, אפשר להגיד שיש לי פרפרים בבטן מכל מחשבה שהיא, קשה להסביר..

ישנם המון סוגים של כדורים. בדוק על תופעות הלוואי והתוצאות של כל כדור לפני שאתה מתחיל ליטול משהו שהפסיכיאטר רושם לך.
לא בהכרח ירשמו לך כדורים (למרות שפסיכיאטרים חולים על זה). הכי חשוב להתחיל באיזה תהליך שיכול לעזור. להיות במצב של לחץ לא עושה טוב לשום דבר. לא לך, לא לסובבים אותך ולא לגוף שלך.

ואת הכדורים להרגעה לא כדאי לי לקחת אני צודק? הבנתי שהתופעות לוואי שמתלוות לכדורים אולי פותרים את המצב אבל יוצרים בעיות אחרות גרועות יותר
אגב אני מאוד רגוע ואני לא נמצא "בהיכון" תמידי שכזה, אפשר להגיד שיש לי פרפרים בבטן מכל מחשבה שהיא, קשה להסביר..
כדורים פסיכיאטריים או בכלל כל כדור כימי, הם הדבר הכי גרוע שיש.
גם כדורים נגד חרדות, דכאון, אפילו הכדורים שרופאת משפחה רושמת כגון כדורים ללחץ דם, כולסטרול, אלו הכדורים שיש להם הכי הרבה תופעות לוואי.
את הבעיה הם פותרים אבל מוסיפים בעיות אחרות והם כלל לא בריאים לגוף.
במקום שרופאים יתנו מרשמים לכדורים טבעיים כמו אומגה-3, Q10 וכו'... הם נותנים כדורים כימיים שהורסים את האנשים עם הזמן.

קורה לך שאתה רגוע בד"כ ופתאום יש לך התקף החרדה של 10 דקות שהלב מתחיל לדפוק מהר?
לפעמים מרגישים גם דפיקות בחזרה.
אם כן זה נקרא התקף חרדה.

אם לא, כנראה שאתה בן אדם קצת יותר מתוח מהאחרים.
כנראה תקופה שעוברת עליך.

בכל מקרה, אם תלך לפסיכיאטרית ותגיד לה שאתה לא מעוניין בטיפול עם כדורים היא תראה מה היא תוכל לעשות.
לפעמים בכמה משפטים הם מצליחים להוציא אותך מכל הסיבוך הזה.
פסיכולוגיה זה דבר מדהים.

• פותח/ת השרשור
כדורים פסיכיאטריים או בכלל כל כדור כימי, הם הדבר הכי גרוע שיש.
גם כדורים נגד חרדות, דכאון, אפילו הכדורים שרופאת משפחה רושמת כגון כדורים ללחץ דם, כולסטרול, אלו הכדורים שיש להם הכי הרבה תופעות לוואי.
את הבעיה הם פותרים אבל מוסיפים בעיות אחרות והם כלל לא בריאים לגוף.
במקום שרופאים יתנו מרשמים לכדורים טבעיים כמו אומגה-3, Q10 וכו'... הם נותנים כדורים כימיים שהורסים את האנשים עם הזמן.

קורה לך שאתה רגוע בד"כ ופתאום יש לך התקף החרדה של 10 דקות שהלב מתחיל לדפוק מהר?
לפעמים מרגישים גם דפיקות בחזרה.
אם כן זה נקרא התקף חרדה.

אם לא, כנראה שאתה בן אדם קצת יותר מתוח מהאחרים.
כנראה תקופה שעוברת עליך.

בכל מקרה, אם תלך לפסיכיאטרית ותגיד לה שאתה לא מעוניין בטיפול עם כדורים היא תראה מה היא תוכל לעשות.
לפעמים בכמה משפטים הם מצליחים להוציא אותך מכל הסיבוך הזה.
פסיכולוגיה זה דבר מדהים.
אני לגמרי מסכים איתך שעדיף לטפל בדברים האלו בצורה טבעית ובגלל זה גם שתיתי ביומיים האחרונים כורכום בתוך כוס רק בשביל שזה יעזור למערכת העיכול, אבל זה לא פתר את הבעיה שלי.
אני אתאר במדויק מה שקורה לי - אני מרגיש מין לחץ פיזי באיזור הבטן העליונה, ובמקרים קיצוניים הדופק מהיר ל2-3 שניות. (לא תמיד יש דופק, כשאני רגוע יש רק את הלחץ). זה מופיע בעיקר ממחשבות מסוימות וסתמיות, המצב הכי גרוע שעד עכשיו הייתי בו הוא שאני יודע שהיום יש לי אימון. בסופו של דבר אני מרגיש שאני חייב ללכת לשרותים ואז שאני מגיע לאימון אני מרגיש חלש ברמות נוראיות, כאילו שפכתי לפני האימון.
בזמן האחרון זה גם מופיע מעצמו בלי שאעשה כלום, בבוקר כשאני קם זה מופיע בעוצמה הכי חזקה.. אני לא חושב על כלום ואני ממש מרגיש את הדופק על 140.
בכל מקרה אני סובל מתסמונת המעי הרגיש, אבל הבעיה החדשה הזאת התחילה לי לפני שבועיים ואני מאוד מאוד חושד בקפאין הטהור שלקחתי. אני חושב שהוא "עצבן" את המערכת העצבית קצת יותר מדי ועכשיו היא רגישה לכל דבר שאני מרגיש. השאלה אם זה הפיך או בלתי הפיך.

אני לגמרי מסכים איתך שעדיף לטפל בדברים האלו בצורה טבעית ובגלל זה גם שתיתי ביומיים האחרונים כורכום בתוך כוס רק בשביל שזה יעזור למערכת העיכול, אבל זה לא פתר את הבעיה שלי.
אני אתאר במדויק מה שקורה לי - אני מרגיש מין לחץ פיזי באיזור הבטן העליונה, ובמקרים קיצוניים הדופק מהיר ל2-3 שניות. (לא תמיד יש דופק, כשאני רגוע יש רק את הלחץ). זה מופיע בעיקר ממחשבות מסוימות וסתמיות, המצב הכי גרוע שעד עכשיו הייתי בו הוא שאני יודע שהיום יש לי אימון. בסופו של דבר אני מרגיש שאני חייב ללכת לשרותים ואז שאני מגיע לאימון אני מרגיש חלש ברמות נוראיות, כאילו שפכתי לפני האימון.
בזמן האחרון זה גם מופיע מעצמו בלי שאעשה כלום, בבוקר כשאני קם זה מופיע בעוצמה הכי חזקה.. אני לא חושב על כלום ואני ממש מרגיש את הדופק על 140.
בכל מקרה אני סובל מתסמונת המעי הרגיש, אבל הבעיה החדשה הזאת התחילה לי לפני שבועיים ואני מאוד מאוד חושד בקפאין הטהור שלקחתי. אני חושב שהוא "עצבן" את המערכת העצבית קצת יותר מדי ועכשיו היא רגישה לכל דבר שאני מרגיש. השאלה אם זה הפיך או בלתי הפיך.
קפאין אכן מעורר את מערכת העצבית, אבל לא לתקופה ארוכה מעל יום.
האפקט יכול להמשך עד 36 שעות, לא יותר.
לפי מה שאתה מתאר, אתה נצא בסטרס מדברים שאתה אפילו לא חושב עליהם במודע שלך > מה שאומר שאתה מוטרד בתת מודע שלך.
יש משהו עמוק שמסתתר בתוך התת מודע שמלחיץ אותך.
כנראה יש מצבים שמזכירים לך בתת מודע סיטואציות אחרות שהלחיצו אותך בעבר, אז זה משפיע עליך כיום.
עזוב כדורים פסיכיאטריים, תגיד לפסיכיאטרית שאתה רוצה טיפול.
בכל קופת חולים מחזיקים פסיכולוג, ככה תרוויח לגבי העלות של הטיפול.

אני אתייעץ עם השותף שלי לאימונים (שהוא במקרה גם פסיכולוג קליני).
אני אחזור אליך עם תשובה.

• פותח/ת השרשור
קפאין אכן מעורר את מערכת העצבית, אבל לא לתקופה ארוכה מעל יום.
האפקט יכול להמשך עד 36 שעות, לא יותר.
לפי מה שאתה מתאר, אתה נצא בסטרס מדברים שאתה אפילו לא חושב עליהם במודע שלך > מה שאומר שאתה מוטרד בתת מודע שלך.
יש משהו עמוק שמסתתר בתוך התת מודע שמלחיץ אותך.
כנראה יש מצבים שמזכירים לך בתת מודע סיטואציות אחרות שהלחיצו אותך בעבר, אז זה משפיע עליך כיום.
עזוב כדורים פסיכיאטריים, תגיד לפסיכיאטרית שאתה רוצה טיפול.
בכל קופת חולים מחזיקים פסיכולוג, ככה תרוויח לגבי העלות של הטיפול.

אני אתייעץ עם השותף שלי לאימונים (שהוא במקרה גם פסיכולוג קליני).
אני אחזור אליך עם תשובה.
תודה רבה. אני בצבא, יקח זמן מה עד שאראה פסיכולוג.. 🫤

בשום פנים ואופן לא כדורים נגד דיכאון
הם יכולים להיות ממכרים, לגרום למחשבות אובדניות והחמרה של הדיכאון
וכל זה קרה לאחותי עד שהורידו אותה מזה ופתאום כיף לה לקום בבוקר

יש הרבה מאוד כדורים/תמציות צמחיות להרגעה. המכור בנהם זה רסקיו.
ונכון, לא כול הכדורים הפסיכיאטרים הם סמפטיים, אבל לחץ וחרדה גם יכולים להביא למחשבות אובדניות.... בגלל זה כשמקבלים אותם נדרש מעכב רופא והתאמת מינון! בהחלט יכול להיות שפסיכאטר צבאי זאת לא הכתובת....
וכן, לחץ משפיע ישירות על כול המערכות והעיכול בפרט (שישולים, עצירות, כאבים, בחילות). זה כמו כדור שלג, עם לא תקבל טיפול כולשהו זה רק ילך ויחמיר!

ותר על הקפה כי הוא ממריץ ורק מעצים את הדפיקות לב ואת תחושת הדריכות/ערנות.
דבר עם האנשים קרובים אליך או לחלופין תתחיל לנהל יומן. לך למקום מבודד ותתחיל לצרוח, עובד נהדר! זה מאוד עוזר להוציא/לדבר את הרגשות. לשמור אותם בבטן זה כמו פצצת זמן מתקתקת. בסוף או שתתמוטט או תתפרץ על מישהו בזמן ומקום הכי לא מתאים.

דפיקות הלב החזקות (לא מהירות) אין להם שום השפע בריאותית, חוץ מזה שהם מלחיצות נורא... הם מודיעות לך על התחלה של התקף חרדה או פניקה. במקרים כאלה פשוט תעצור את משאתה עושה, עם יש לך אפשרות כמובן. קח נשימות עמוקות מאוד (לראות לא לחלל הבטן) תעשה את זה לעט. תגיד לעצמך: הכול בסדר, זה רק התקף, זה תכיף יעבור. עם הוא ממש קשה, תתחיל לספור בלטות, אבנים, ידיים, כפתורים. כול דבר באצם שהוא מוחשי. זה יחזיר אותך "למציאות" ישיח את הדעת מהמחשבות. תנסה מדיטציה, תראה עם אתה מתחבר לזה. גם מאוד עוזר ללחץ והתקפי חרדה למנהם.

ודבר אחרון, מתוך 10 שנים של עבודה טיפולית, ראיתי יותר מקרים שהסתבכו בגלל שאנשים סירבו לקחת כדורים כשהם באמת היו זקוקים להם!!!
נכון שיש תופעות לוואי ובאחוז מאוד קטן הם גורמים למחשבות אובדניות. (גילוי נאות) אבל זה נדיר!!!

• פותח/ת השרשור
יש הרבה מאוד כדורים/תמציות צמחיות להרגעה. המכור בנהם זה רסקיו.
ונכון, לא כול הכדורים הפסיכיאטרים הם סמפטיים, אבל לחץ וחרדה גם יכולים להביא למחשבות אובדניות.... בגלל זה כשמקבלים אותם נדרש מעכב רופא והתאמת מינון! בהחלט יכול להיות שפסיכאטר צבאי זאת לא הכתובת....
וכן, לחץ משפיע ישירות על כול המערכות והעיכול בפרט (שישולים, עצירות, כאבים, בחילות). זה כמו כדור שלג, עם לא תקבל טיפול כולשהו זה רק ילך ויחמיר!

ותר על הקפה כי הוא ממריץ ורק מעצים את הדפיקות לב ואת תחושת הדריכות/ערנות.
דבר עם האנשים קרובים אליך או לחלופין תתחיל לנהל יומן. לך למקום מבודד ותתחיל לצרוח, עובד נהדר! זה מאוד עוזר להוציא/לדבר את הרגשות. לשמור אותם בבטן זה כמו פצצת זמן מתקתקת. בסוף או שתתמוטט או תתפרץ על מישהו בזמן ומקום הכי לא מתאים.

דפיקות הלב החזקות (לא מהירות) אין להם שום השפע בריאותית, חוץ מזה שהם מלחיצות נורא... הם מודיעות לך על התחלה של התקף חרדה או פניקה. במקרים כאלה פשוט תעצור את משאתה עושה, עם יש לך אפשרות כמובן. קח נשימות עמוקות מאוד (לראות לא לחלל הבטן) תעשה את זה לעט. תגיד לעצמך: הכול בסדר, זה רק התקף, זה תכיף יעבור. עם הוא ממש קשה, תתחיל לספור בלטות, אבנים, ידיים, כפתורים. כול דבר באצם שהוא מוחשי. זה יחזיר אותך "למציאות" ישיח את הדעת מהמחשבות. תנסה מדיטציה, תראה עם אתה מתחבר לזה. גם מאוד עוזר ללחץ והתקפי חרדה למנהם.

ודבר אחרון, מתוך 10 שנים של עבודה טיפולית, ראיתי יותר מקרים שהסתבכו בגלל שאנשים סירבו לקחת כדורים כשהם באמת היו זקוקים להם!!!
נכון שיש תופעות לוואי ובאחוז מאוד קטן הם גורמים למחשבות אובדניות. (גילוי נאות) אבל זה נדיר!!!
קודם כל תודה על התגובה
רציתי רק להגיד שמה שנכתב פה פחות מדבר אליי. אני לא בן אדם לחוץ בכלליות, אין לי לוח זמנים צפוף ואני לא מעסיק את עצמי בדברים שגורמים ללחץ. זה הקטע. כל "הקפיצות"האלו קורות מדברים סתמיים. גם אם אני אלך לפסיכולוג לא יהיה לי על מה לספר לו. ההרגשה הזאת לא נובעת מלחץ הגיוני שנמצא אצלי, פשוט הגוף מתרגם כל מצב קטן שבדרך כלל לא אמור לעשות כלום - ללחץ. ז"א שהרגישות במערכת העצבים השתבשה לי. כשאני מקבל התקפים של הדבר הזה, אני נושם עמוק ולאט לאט מרגיש שהדבר הזה עובר.

כל "הקפיצות"האלו קורות מדברים סתמיים
זה בדיוק העיניין! שזה קורה לך דווקא מדברים סתמיים. חרדה והתקפי חרדה בהגדרתם: פחד בלתי מוסבר ולא הגיוני. דווקא כשאנחנו לא מבינים למה ועל מה אנחנו מגיבים כך. ואף פעם אין על מה לדבר עם הפסיכולוג 🤮.... היו לי מלא מטופלים, במיוחד נערים בגילך, שטענו שהכול טוב ואין להם "על מה לדבר" ועם הזמן עלו תכנים שהם בכלל לא היו מודעים אליהם... אבל הם יושבים שם, בתת מודע שלנו, מניעים אותנו בשקט בשקט. אצל חלק מהאנשים, בנסיבות מסוימות התכנים האלה יכולים לצוף כהתקפי חרדה.

עם לא נוח/נעים/מתחבר לך ללכת לפסיכולוג זה בסדר! זה לא פשוט וזה לא בשביל כולם.
מציע לך להיכנס לאינטרנט, לקרוא קצת על התקפי חרדה. עם יש לך סבלנות ורצון לחפור קצת לעומק, תקרה על פרויד ועל מבנה האישיות כפי שהוא מתאר אותו.(נכון שהוא נחשב למיושן... אבל הוא עדיין אבי הפסיכולוגיה) זה ייתן לך קצת הבנה בסיסית אך הנפש שלנו בנויה ופועלת. להרבה מאוד אנשים זה עוזר להבין מה קורה להם ומה לעשות עם עצמך או מצבך הלאה.

בתור SOS גש לבית מרקחת טבעית ותבקש משהו להרגעה. יש מלא דברים קלים, לא ממכרים ובלי תופעות לוואי שקצת יקלו אליך אתה היום יום עד שתמצא פטרון קבוע יותר.
בהצלחה!!!

זה בדיוק העיניין! שזה קורה לך דווקא מדברים סתמיים. חרדה והתקפי חרדה בהגדרתם: פחד בלתי מוסבר ולא הגיוני. דווקא כשאנחנו לא מבינים למה ועל מה אנחנו מגיבים כך. ואף פעם אין על מה לדבר עם הפסיכולוג .... היו לי מלא מטופלים, במיוחד נערים בגילך, שטענו שהכול טוב ואין להם "על מה לדבר" ועם הזמן עלו תכנים שהם בכלל לא היו מודעים אליהם... אבל הם יושבים שם, בתת מודע שלנו, מניעים אותנו בשקט בשקט. אצל חלק מהאנשים, בנסיבות מסוימות התכנים האלה יכולים לצוף כהתקפי חרדה.

פסיכולוגים מאוניברסיטה מתקדמת בארה"ב הגיעו לשורש הבעיה של התקפי חרדה מלפני המון שנים.
השורש הוא התת מודע.
לכל דבר יש סיבה, לכל חרדה יש משמעות.
את פשוט לא חושבת עליה באותו רגע כי את לא יודעת מאיפה היא מגיעה.
פסיכולוגים יודעים להגיע לשורש הבעיה ולהחליף את השורש השלילי בשורש החיובי.

אין כזה דבר "סתם" להכנס ללחץ, יש תמיד סיבה, אבל היא לא עולה לך למודע באותו רגע, היא תמיד תשאר בתת מודע.

ודרך אגב, לאחרונה פסיכולוגים לא ממליצים על תרופות הרגעה.
ברגע שאומרים לבן אדם להרגע כשהוא לחוץ, הוא יהיה אפילו יותר לחוץ כדי לחפש את הרוגע שלו כל הזמן.

פסיכולוגים מאוניברסיטה מתקדמת בארה"ב הגיעו לשורש הבעיה של התקפי חרדה מלפני המון שנים.
השורש הוא התת מודע.
נכון, זה היה פרויד... הוא הראשון שגיבש את זה לתאוריה רשמית, כול השאר באו אחריו, בגלל זה קוראים לו ה"אבא" של הפסיכולוגיה.

דרך אגב, לאחרונה פסיכולוגים לא ממליצים על תרופות הרגעה
זה לא במקום, זה SOS למנוע ממנו להתמוטת עד שהוא לא יגיע לשורש הבעיה. וזה לוקח זמן. להמשיך לסבול זה כבר סתם מזוכיזם.
וגם בטיפול ממליצים על תרופות כידי שיקלו על ההתמודדות עם כול התכנים שעולים, כי זה לא פשוט.
יש כמה תרופות הרגע/נגד דיכאון/חרדה שהם יחסית קלות מאוד! למשל ציפרלקס. אין לו שום השפעה מזיקה! הרבה מטופלים שלי לקחו אותו, המון
נשים (חולות סרטן למש) לוקחות אותו לאורך שנים וממשיכות לתפקד רגיל לגמריי. אני בינהם... לקחתי בערך 3 חודשים אחרי האבחון ולא הייתה לי שום בעיה לוותר עליו כשבר לא הייתי צריכה אותו.
<p>
מחברה&nbsp;שניסתה,&nbsp;הרסקיו&nbsp;מעפן&nbsp;ולא&nbsp;עובד.
</p><p><br /></p>
זה נורא אישי, כמו עם כול דבר בעולם. להזיק זה לא יכול בכול מקרה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית