הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא רואה שינוי..

ranitamira

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
נרשמתי למכון כושר לפני 5 חודשים ואני עושה אירובי 4 פעמים בשבוע וחשבתי שאחרי תקופת זמן כזאת והאימוני אירובי שנמשכים למעלה משעתיים אני יגיע לתוצאות טובות ואני יראה שינוי משמעותי ברגליים, בישבן אבל אני לא רואה שינוי כלל.
יכול להיות שאני עושה משהו לא בסדר או שאני עושה לא מספיק..?

אהלן רנית וברוכה הבאה לפורום 😃

על אנ-אירובי(או בשמם העממי יותר -משקולות) שמעת ?

• פותח/ת השרשור
תודה 😃
אני מרימה משקולות במכון, אבל נורא חשוב לי לעצב את הרגליים שהם האזור הבעייתי אצלי ובגלל זה אני משקיעה הרבה באירובי..

קודם כל - כל הכבוד על היוזמה להתחיל להתאמן. תרשמי בבקשה מספר פרטים יבשים על עצמך כמו גיל, משקל וגובה כדי שנדע מה להציע לך.

לפני כל המלצה שהיא אני רוצה שתקראי שני מאמרים עיקריים (שגם הם מכילים המון מידע שאת תוכלי ללמוד ממנו עוד הרבה בהמשך)

המדריך הראשון מיועד בעיקר לנשים והוא פחות טכני אבל מאוד מומלץ לכל אישה לקרוא:
http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

המדריך השני הוא זה שילווה אותך לאורך כל תהליך הירידה במשקל (חיטוב):
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

המדריך השלישי שיש בו את תכניות האימון(אין הבדל בין גברים לנשים)
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/ מומלצת תכנית FBW

תכנית (FBW(Full Body Workout כשמה כן היא - תכנית שעובדת על כל שרירי הגוף.

כשתסיימי לקרוא את המאמר השני את מוזמנת לשאול כל שאלה שעולה לך.
עקרונית לאחר סיום קריאת שני המאמרים את אמורה ליהיות מסוגלת לדעת מה הRMR שלך. מה הגרעון הקלורי שאת צריכה ליהיות בו.
איך אמור להראות התפריט שלך מבחינת קלוריות חלבונים פחמימות ושומנים, ולבחור מוצרים על מנת להרכיב תפריט שיכיל את הערכים התזונתיים האלו.

בהצלחה! תעדכני אם יש לך שאלות

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה!

מה שרוב הבנות לא מבינות שגרעון גדול מידי מכניס את הגוף ל"סטרס" מה שיגרום לו לאגור כל פיסת אוכל שלו כאנרגיה (שומן) לתהליכים החשובים בגוף שלא קשורים באימון מכאן יוצא שבנות אוכלות מעט, שורפות מלא קלוריות על מכשירי האירובי השונים ועדיין לא יורדות במשקל וגם אם כן יוצא מצב שנשאר להן "כרס" קטנה או אפילו שומן באיזור היריכיים והתחת.
צריך להבין שכדי שהגוף שלנו ידע לנצל את האוכל ואת האנרגיה (שומן) לשריפה מירבית וטובה צריך לעזור לו , משמע לאכול טוב (מספיק קלוריות) ומגוון (כן , רצוי גם שומן בתפריט אפילו יותר מהפחמימה) ולשמור על גרעון קלורי מתון (אם הכוונה היא חיטוב) מה שיביא למצב שהגוף ידע לנצל את האנרגיה טוב יותר גם באימון וגם אחריו, התהליכים ההורמונלים לא ייפגעו וגם תהיה הרגשה הרבה יותר טובה.

לגביי תקופת ה"מאסה" אצל בנות, אני אישית לא הכי בעד (אלא אם כן את ספורטאית או משהו כזה), אבל אני כן בעד לשלב תרגילים מורכבים בתוך תוכנית האימון גם על גרעון קלורי. בגלל שרוב הבנות הן "מתאמנות מתחילות" מה שקורה שהן מתחילות לעשות סקוואט ודדליפט + מתחילות לאכול באופן מסודר ונכון הגוף שלהם מקבל ריאקציה טובה וכמעט תמיד בשלשה-ארבעה חודשים הראשונים יהיה שיפור משמעותי בצורה של הרגליים\תחת\בטן (יש לי כמה מתאמנות שהשיפור שלהן באמת מדהים) וזה בערך הדבר הכי חשוב לנשים במראה שלהן.

מקווה שעזרתי קצת

לגביי תקופת ה"מאסה" אצל בנות, אני אישית לא הכי בעד

אם הסברה אומרת שגברים ונשים צריכים להתאמן באופן דומה יחסית למה תקופת מאסה אינה ממולצת לנשים?
ובמידה ונשים שומרות על מאזן נייטרלי איך הגוף עדין מתעצב אם אין גדילה ממשית במאסה?

אם הסברה אומרת שגברים ונשים צריכים להתאמן באופן דומה יחסית למה תקופת מאסה אינה ממולצת לנשים?
ובמידה ונשים שומרות על מאזן נייטרלי איך הגוף עדין מתעצב אם אין גדילה ממשית במאסה?

שוב, כמו שרשמתי הכל תלוי במטרות.
בדר"כ רוב הבנות הן "מתאמנות מתחילות" בהגדרה מה שקורה שהן אוכלות על נייטרלי או אפילו בגירעון קטן ועושות תרגילים מורכבים זה בדיוק האפקט שהן רוצות להשיג, יש עליה קטנה במאסת שריר במקומות הנכונים+ ירידה מתונה במשקל מה שקורה זה דבר די "מינימלי" מבחינת הגוף אבל בנות שלא "רגילות" רואות בעיניהן שינוי "ענק" רק מעצם העובדה שפתאום יש טיפה שריר ואפשר להשיג אפילו חיטוב קטן בדרך.
זה קורה בדר"כ למתאמנות מתחילות בחצי שנה הראשונה של האימונים (גם אצל גברים אגב, אבל גברים מחפשים קצת יותר מזה) אבל אחרי זה להמשיך משם זה כבר יותר קשה וכן משם כבר אין "מנוס" וצריך תקופת מאסה ולהגביר את העצימות של האימונים.

זה מה שקורה לרוב המתאמנות שלי , כמובן שכל גוף הוא שונה ויש מתאמנות שיותר קשה להם להגיע לשינוי המהיר הזה אבל מהנסיון שלי זה בדר"כ ה"אפקט"

האפקט שהן רוצות להשיג, יש עליה קטנה במאסת שריר במקומות הנכונים+ ירידה מתונה במשקל מה שקורה זה דבר די "מינימלי" מבחינת הגוף אבל בנות שלא "רגילות" רואות בעיניהן שינוי "ענק"
סוף סוף מישהו שמבין מה נשים באמת רוצות! 👏

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על המאמרים, זה עזר לי מאוד.

אני ממליץ בחום לשנות את כמות האירובי וסוג האירובי. יצא לי לשוחח עם מתחרה בפיטנס והיא גם הייתה נוהגת בעבר לרוץ המון או אירובי קצב קבוע אחר, היא עברה לאינטרוולים עצימים וקצרים (עד כ15 דק', מה שאת שומעת) והליכות קלילות וארוכות 30-60 דקות. עכשיו היא התחרתה תחרות שניה, הגיעה לאחוזי שומן שרוב הבנות לא היו רוצות להגיע אליהם (נמוך מאוד). יש כל מיני אפשרויות לגבי אינטרוולים, ממליץ לגוון על מנת לא להשתעמם.

בלי קשר, להתחיל אימונים אנאירוביים מסודרים בלי עבודה במכונות, רק משקולות חופשיות.

• פותח/ת השרשור
אתמול במכון כושר, אחת המאמנות הסבירה לי שאני עושה יותר מדי אירובי ואני יוצרת עומס על הרגליים ואני צריכה להתחיל לעשות תרגילים עם הגוף ופחות על המכשירים.
יש המון תרגילים שאפשר לעשות בבית, אבל אין לי זמן לזה אז נרשמתי למכון וחשבתי שזה מספיק אבל מסתבר שעם אני רוצה להגיע ליעדים שלי זה לא מתחיל ונגמר רק במכשירי כושר...
אז למה אני משלמת כסף על המכון שבשורה התחתונה היא אומרת לי שאני ירד יותר מהר במשקל אם אני יעשה תרגילים בבית?
זה הגיוני שהשעתיים שלי במכון זה נחמד וסבבה אבל בבית זה יכול להיות יותר מעולה?

את כול התרגילים המורכבים את בכיף יכולה לעשות במכון כושר עם משקלים חופשיים! כך לא תצטרכי לקנות ציוד לבית.
במכון גדול בדרך כלל יש אזור מיוחד לזה. איפה את מתאמנת?

תיארת את הסיפור שלי 😃
לפני שנה בערך הייתי במצב שאת נמצאת בו עכשיו, עושה המון אירובי + משלבת גרעון קלורי ולא מבינה למה עדיין אני לא מצליחה לאהוב את הרגליים שלי ולמה אני לא נראית כמו שאני באמת רוצה להיראות בבגד ים.
עד שהתחלתי לקרוא והבנתי מה החשיבות של אימוני משקולות רציניים ותזונה נכונה ומתאימה. הדבר הכי טוב בשבילך לעשות כרגע הוא לנוח מהדיאטה, לאכול נכון ולהתמקד בלחזור להיות בריאה (דיאטה לאורך זמן היא אף פעם לא דבר כלכך בריא) ולהתחזק, אין דבר יותר יפה מזוקפי גב חזקים ורגליים בריאות(דדליפט ,סקוואט) תתחילי לבצע תרגילי בסיס ואת בהחלט תבחיני בשינוי ואני מבטיחה לך מנסיון שזה יקרה 😃

לצערנו אתן מבזבזות את זמנכן על תגובה למישי שלא הייתה פה הרבה זמן ויכול להיות שלא תחזור לפה יותר.

Back
למעלה תחתית