שינוי בתזונה

• פותח/ת השרשור mali
  • פורסם בתאריך

mali

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
2
39
2
היי, אני בת 31, גובה 160 משקל 57 מתאמנת על בסיס קבוע. לאחרונה התחלתי באימוני קרוספיט ותהיתי אם אני צריכה לשנות משהו בתזונה. אני מעוניינת להתחטב ואין ספק שהמפתח הוא תזונה. כרגע אני על תפריט ללא פחמימות של בערך 1200 קלוריות ביום. האם אני צריכה להוסיף פחמימות כמו פריכיות/קינואה/בטטה? והאם בתקופה של חיטוב כמות הפחמימות/חלבונים/שומן צריכה להיות מדוייקת מאוד על מנת שאראה תוצאות? ואיך אני יודעת מה הכמות של כל דבר... תודה מראש ואשמח לעזרה.

מאחר וקצב חילוף החומרים שלך עומד על כ1500 קלוריות, 1200 קלוריות הוא גרעון קל. האם את יורדת במשקל כעת? כמה פעמים בשבוע את מתאמנת?

אימון קרוספיט יסייע לך להגדיל את הגרעון כך שאת לא צריכה לשנות כלום בתפריט הנוכחי כל עוד את מקפידה על הגרעון.
שימי לב שאת אוכלת מספיק שומן וחלבון ושאר הקלוריות יכולות לבוא ממה שבא לך.

את צריכה לחשב את התפריט עם הכמויות המדוייקות באמצעות מחשבון קלוריות ולהצמד לתפריט.
בהצלחה.

• אהבתי
Reactions: Tom
  • פותח/ת השרשור
אם אני מקפידה על התזונה אני יורדת אבל מכיוון שאני עם תפריט דל פחמימות אני מצליחה להחזיק שבועיים ואז יש מן התקפת רעב של יומיים שלושה והכל נהרס לי. חשבתי שאם אוסיף פחמימות (
כמו קינואה ופריכיות) אז אצליח לשמןר על משהו מאוזן ולא ׳להתחיל מחדש׳ כל פעם. איך אני יודעת כמה גרם של פחמימות/חלבונים אני צריכה ? אני מתאמנת בין 5-6 פעמים בשבוע, פעמים מתוכם קרוספיט. תודה על המענה

אם את עושה דיאטה שאת לא חושבת שתצליחי להתמיד בה אין שום טעם לעשות אותה. תתחילי מבחירה טובה של מזון, בשביל חלבון תאכלי בשר/דגים/ביצים בשביל שומן תדבקי בשמונים טובים כמו שמן זית/קוקוס/חמאה איכותית, תוסיפי פחמימות כמו בטטה/תפוא/אורז/קוואקר אחרי/לפני אימון, תאכלי כמה שיותר ירקות ומנה שתיים ביום של פירות/אגוזים. לרדת במשקל לא צריך להיות משהו מסובך של מספרים וחישובים מטורפים,בטח אם את לא מתכננת לעמוד על במה בקרוב, אנשים עשו את זה עוד לפני כל השיגעון הזה. שווה להתחיל עם כמה שפחות מאמץ וככל שהזמן עובר להוסיף/להוריד לפי הצורך

ראשית לשם כך נועדו ימי העמסה. את יכולה להוסיף יום צ'יט אחת לשבועיים או ארוחת שחיתות אחת לשבוע.

את ממש לא חייבת להיות על דל פחמימה את בהחלט יכולה להוסיף לתפריט בטטה/קינואה וכו.
תכניסי לתפריט 100-120 גר חלבון, 60-50 גר שומן והיתרה פחמימות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה

Back
למעלה תחתית