הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פחמימות בפייבר 1

• פותח/ת השרשור noa123
  • פורסם בתאריך

noa123

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי,
באריזה של הפייבר 1 כתוב שיש 60 קלוריות למנה של 30 גרם, 2 גרם חלבון, 0.7 גרם שומן ו25.4 גרם פחמימות, איך זה הגיוני? רק הפחמימות לבד שוות יותר מ100 קלוריות (כי כל גרם פחמימה שווה 4 קלוריות- 4*25.4)
יכול להיות שיש שם טעות? אולי החישוב שלי לא נכון?
תודה רבה 😃

חלק מהפחמימות - סיבים תזונתיים. סיבים לא מנוצלים בגוף כאנרגיה (קלוריות).

את זה אני יודע, אבל נדמה היה מההודעה העליונה שלך שאתה מתכוון שהיא תחסר את כמות הסיבים * 2/4 מסך הקלוריות המוצהרות, אז אני התכוונתי לציין בדיוק את מה שאתה ציינת - ש-60 הקלוריות למנה זה המספר לאחר ה"שקלול" של הסיבים חסרי הקלוריות.

יכול להיות שרק אני הבנתי לא נכון D:

צריך לחשב 60 קלוריות במנה, אבל כמות הפחמימות במנה כפי שמופיעה על האריזה היא יותר ממה שהיא באמת, משום שהיא מכילה גם סיבים.
לכן, יש לקחת את כמות הפחמימות במנה לדוגמה 50, ולחסר ממנה את כמות הסיבים התזונתיים שמתוכם, למשל 40. כך יוצא שיש 10 גרם של פחמימות זמינות במנה.

• פותח/ת השרשור
צריך לחשב 60 קלוריות במנה, אבל כמות הפחמימות במנה כפי שמופיעה על האריזה היא יותר ממה שהיא באמת, משום שהיא מכילה גם סיבים.
לכן, יש לקחת את כמות הפחמימות במנה לדוגמה 50, ולחסר ממנה את כמות הסיבים התזונתיים שמתוכם, למשל 40. כך יוצא שיש 10 גרם של פחמימות זמינות במנה.
תודה רבה!!

לסיבים יש ערך קלורי נהוג לתת להם בסביבות ה2 לגרם סיבים.
מבחינת קלוריות תחשבי את זה 60
פחמימות זה סה"כ הפחמימות פחות הסיבים

האמת שהדעות חלוקות לגבי הסיבים. אני אומנם נותן להם 2 קלוריות למען הסר ספק אך יש מקומות הטוענים שהגוף שלנו לא יכול להפיק שום אנרגיה מסיבים.

האמת שהדעות חלוקות לגבי הסיבים. אני אומנם נותן להם 2 קלוריות למען הסר ספק אך יש מקומות הטוענים שהגוף שלנו לא יכול להפיק שום אנרגיה מסיבים.
זה תלוי בסוג הסיבים ובעוד כמה גורמים אבל 2 גרם זה ממוצע של הכל ולכן זה יותר קל לחשב את זה פשוט בתור 2 קלוריות לגרם סיבים

כך גם אני סבור, אבל בגלל שמבחינתי לפחות זו רק סברה אני לא שולל את מי שטוען אחרת. אני באמת צריך לקרוא על זה בהקדם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית