הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוסף תזונה- סידן , עקב חשד לשבר מאמץ.

• פותח/ת השרשור Seroga
  • פורסם בתאריך

Seroga

משתמש מתחיל
79
2
נק' מוניטין:
2
79
2
אני חושב שמתחיל לי שבר מאמץ בגלל הריצוץ, היה לי בעבר ברגל שמאל עכשיו אני מתחיל להרגיש את ההתחלה של זה ברגל ימין,
איזה תוסף של סידן הכי מומלץ לצרוך?, זה פשוט בלתי אפשרי להגיע מינימום 1000 מ"ג סידן בתזונה יום יומית בלי תוספות.
ואני ראיתי שזה מזיק ללב או משהו כזה, עד כמה זה באמת פוגע ?

תתחיל קודם כל מלנוח, תפסיק את הריצות עד שייפסיק לכאוב, אתה יכול לשים קרח 20 דק' on and off
וכשזה יעבור לחזור לרוץ לאט לאט. בדרך כלל זה קורה בגלל סרגל מאמצים לא מתאים, אז קח את זה באיזי פעם הבאה..

באמצע של העצם ברגל בין הקרסול לברך.
זה לא שבר מאמץ, זה קצת יותר מסובך מזה.
יש לך דלקת ברקמת חיבור שמחברת בין השריר אנטריור טיביאליס לעצם טיביה.
זה נוצר ממאמץ מתמשך.
ברקמת חיבור יש לך דלקת שגורמת לה להתנפח, כל פעם שהיא מתנפחת אתה מרגיש כאבים.
פציעה נפוצה, קוראים לה Anterior Shin Splint, חפש בגוגל תמונות ואתה תבין.
הדרך היחידה לטפל בפציעה הזאת היא מנוחה.

בין הגורמים של הפציעה הזאת היא הטיית העקב כלפי פנימה בזמן הריצה שגורם לדלקתיות הזאת.
בד"כ קוראים לזה "קריסה פנימה של הרגל", שהיא מביאה למצב של Shin Splints.

קח הפסקה, תמרח משחות להוריד את הדלקת ואז תחזור לאט לאט.

• פותח/ת השרשור
זה נוצר ממאמץ מתמשך.

בין הגורמים של הפציעה הזאת היא הטיית העקב כלפי פנימה בזמן הריצה שגורם לדלקתיות הזאת.

טוב שמע אחי, קיבלתי המלצה לבוא לפורום הזה מפורום אחר, אמרו לי שפה הרמה הרבה יותר גבוהה, והוא צדק בגדול,
עכשיו רק תגיד לי, היום יצאתי לרוץ בשביל לבדוק את זה, והינה התוצאות:
לפני הריצה הרגשתי שרק השריר הימני תפוס כזה, במרחק של כ1.7 ק"מ התחלתי להרגיש כאב אבל לא חד, כאב של שריר כיאלו, שזה שונה מכאב שהיה לי כאשר היה לי שבר מאמץ.
באותו רגע התחלתי ללכת ולא לרוץ ואז אחרי שזה סוג של עבר התחלתי עוד פעם לרוץ. רצתי רק 3ק"מ הפעם.

עכשיו אני יפסיק לרוץ לשבוע, ויש לי שאלה איזה משחה לקנות והאם אפשר להשיג אותה בסופר פארם?

והאם מה שהסברת יכול לגרום לשבר מאמץ אם ממשיכים לרוץ כיאלו?

זה נוצר ממאמץ מתמשך.

אני לא יודע אם אתה צודק או לא, אבל איך אתה מציע אבחון רפואי על סמך תיאור של כמה שורות?
לדעתי זה מאוד לא אחראי לעשות

טוב שמע אחי, קיבלתי המלצה לבוא לפורום הזה מפורום אחר, אמרו לי שפה הרמה הרבה יותר גבוהה, והוא צדק בגדול,
עכשיו רק תגיד לי, היום יצאתי לרוץ בשביל לבדוק את זה, והינה התוצאות:
לפני הריצה הרגשתי שרק השריר הימני תפוס כזה, במרחק של כ1.7 ק"מ התחלתי להרגיש כאב אבל לא חד, כאב של שריר כיאלו, שזה שונה מכאב שהיה לי כאשר היה לי שבר מאמץ.
באותו רגע התחלתי ללכת ולא לרוץ ואז אחרי שזה סוג של עבר התחלתי עוד פעם לרוץ. רצתי רק 3ק"מ הפעם.

עכשיו אני יפסיק לרוץ לשבוע, ויש לי שאלה איזה משחה לקנות והאם אפשר להשיג אותה בסופר פארם?
Voltaren, משחה אנטי דלקתית, רוב הספורטאים משתמשים בה.
אפשר לקנות אותה בסופר פארם ללא מרשם רופא.

כאב שרירי במהלך אימון > הצטברות חומצות חלב עקב חימום לא טוב \ קצר מדי.
קח הפסקה וברגע שתחזור, תרוץ לאט, בדילוגים קטנים, מומלץ על דשא אפילו.
רצת כמעט 5 ק"מ, זה יפה מאוד למי שיש Shin Splints.
הליכות גם עוזר לבעיה הספציפית הזו.
קח לך תקופה של הליכות, אחר כך תחזור לרוץ.

-- עריכה --
Shin Splint יכול להתפתח לשבר מאמץ, אבל לא כל כך מהר.

אני לא יודע אם אתה צודק או לא, אבל איך אתה מציע אבחון רפואי על סמך תיאור של כמה שורות?
לדעתי זה מאוד לא אחראי לעשות

זהו פורום פתוח.
בפורום פתוח הגולשים יכולים לתת דעות \ עצות.
זה אחריותו של השואל אם לקחת את הדעה הזו או לא.

• פותח/ת השרשור
Voltaren, משחה אנטי דלקתית, רוב הספורטאים משתמשים בה.
אפשר לקנות אותה בסופר פארם ללא מרשם רופא.

כאב שרירי במהלך אימון > הצטברות חומצות חלב עקב חימום לא טוב \ קצר מדי.
קח הפסקה וברגע שתחזור, תרוץ לאט, בדילוגים קטנים, מומלץ על דשא אפילו.
רצת כמעט 5 ק"מ, זה יפה מאוד למי שיש Shin Splints.
הליכות גם עוזר לבעיה הספציפית הזו.
קח לך תקופה של הליכות, אחר כך תחזור לרוץ.

-- עריכה --
Shin Splint יכול להתפתח לשבר מאמץ, אבל לא כל כך מהר.

זהו פורום פתוח.
בפורום פתוח הגולשים יכולים לתת דעות \ עצות.
זה אחריותו של השואל אם לקחת את הדעה הזו או לא.

ואני לוקח את הדעה שלך בחום 😃
ולזה שציטט אותך דבריו טועמים לדברי הרופאים שביקרתי כשהיה לי שבר מאמץ ברגל ימין אז אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר.

ומה שחרא שנגמרה לי המשחה הזאת לפני שבועיים חחח כוסעמו.

ולפני הריצה הזאת היתי רץ 5 ק"מ, ופני כן היתי רץ 3ק"מ ואז תוך פעם אחת הצלחתי 5 ישר, וזה מה שגרם כנראה לבעיה שלי הקפיצה של השתי קילומטר הזאת בריצות.

תודה וערב טוב \ לילה טוב.

ואני לוקח את הדעה שלך בחום 😃
ולזה שציטט אותך דבריו טועמים לדברי הרופאים שביקרתי כשהיה לי שבר מאמץ ברגל ימין אז אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר.

ומה שחרא שנגמרה לי המשחה הזאת לפני שבועיים חחח כוסעמו.

ולפני הריצה הזאת היתי רץ 5 ק"מ, ופני כן היתי רץ 3ק"מ ואז תוך פעם אחת הצלחתי 5 ישר, וזה מה שגרם כנראה לבעיה שלי הקפיצה של השתי קילומטר הזאת בריצות.

תודה וערב טוב \ לילה טוב.
תרוץ בהדרגתיות, לא בפתאומיות.
הבעיה היא, אנשים לא מבינים את הבסיס של האנטומיה בגוף שלהם.
כל צעד שאתה עושה, אתה גורם לשבר קטן בעצם, שזה דבר טוב. וכשאתה נח, הגוף מרפה את השברים האלו ואפילו מחזק את העצם.
ברגע שאתה צובר כמות מסויימת של שברים בעצמות בגוף, הגוף יודע לתקן אותם ואפילו לחזק אותם לפעם הבאה.
ברגע שאתה צובר כמות מוגברת של שברים ביום אחד, הגוף לא מספיק לתקן את השברים בעצמות ומה שקורה זה שחלקם נשארות שבורות.
ברגע שאתה עובר על הפעולה הזאת שוב ושוב, אתה מגיע למצב של דלקות, שברים, חולשה של העצמות וכו'...

הגוף לא יודע לתקן כל כך הרבה שברים ביום אחד.
כדי שהוא ידע לתקן את השברים ולבנות את העצמות בצורה יותר חזקה, אתה צריך לרוץ בהדרגתיות.
אם רצת 3 ק"מ, אז תרוץ 3.3 ק"מ, אחר כך 3.6 ק"מ, עד שתגיע ל- 5 ק"מ.
אחרת אתה שוב פעם תגרום לשברים מיקרוסקופיים בעצמות והגוף לא ירפא אותם ותגיע שוב פעם למצב של שברים ודלקות.

העברתי לך שיעור קטן ובסיסי באנטומיה, מקווה שתבין להבא מה לעשות כדי למנוע את כל הבעיות האנטומיות.

עודף של סידן לא יעזור למקום להבריא אפילו אם מדובר בשבר מאמץ, בהנחה שאתה ממשיך לרוץ...
בין אם זה דלקת ובין אם זה שבר מאמץ, אתה צריך להוריד נפח ועצימות... הייתי מציע לך לקחת משהו כמו שבועיים של מנוחה טוטאלית מריצות, משם להתחיל להכניס בהדרגתיות ריצה אחת, 2, 3 בשבוע וכך הלאה...
אני מאמין שאתה צעיר, אל תגרום לעצמך לנזק מיותר

בכל מקרה, יש לך את פורום פציעות ספורט , תפתח שם נושא ואני בטוח שיעזרו לך.

• פותח/ת השרשור
תרוץ בהדרגתיות, לא בפתאומיות.
הבעיה היא, אנשים לא מבינים את הבסיס של האנטומיה בגוף שלהם.
כל צעד שאתה עושה, אתה גורם לשבר קטן בעצם, שזה דבר טוב. וכשאתה נח, הגוף מרפה את השברים האלו ואפילו מחזק את העצם.
ברגע שאתה צובר כמות מסויימת של שברים בעצמות בגוף, הגוף יודע לתקן אותם ואפילו לחזק אותם לפעם הבאה.
ברגע שאתה צובר כמות מוגברת של שברים ביום אחד, הגוף לא מספיק לתקן את השברים בעצמות ומה שקורה זה שחלקם נשארות שבורות.
ברגע שאתה עובר על הפעולה הזאת שוב ושוב, אתה מגיע למצב של דלקות, שברים, חולשה של העצמות וכו'...

הגוף לא יודע לתקן כל כך הרבה שברים ביום אחד.
כדי שהוא ידע לתקן את השברים ולבנות את העצמות בצורה יותר חזקה, אתה צריך לרוץ בהדרגתיות.
אם רצת 3 ק"מ, אז תרוץ 3.3 ק"מ, אחר כך 3.6 ק"מ, עד שתגיע ל- 5 ק"מ.
אחרת אתה שוב פעם תגרום לשברים מיקרוסקופיים בעצמות והגוף לא ירפא אותם ותגיע שוב פעם למצב של שברים ודלקות.

העברתי לך שיעור קטן ובסיסי באנטומיה, מקווה שתבין להבא מה לעשות כדי למנוע את כל הבעיות האנטומיות.

תודה רבה ידעתי את זה בכללי אבל לא עד כדי כך מפורט 😃
עכשיו שאלה, אני יפסיק לרוץ שבועיים ואחרי שאני יתחיל לחזור לרוץ, נגיד כמה לרוץ ? וכמה פעמיים בשבוע ?
ואני היתי נח יומים בין כל ריצה וריצה ועדין נהיה לי את הדלקת הזאת.

עכשיו שאלה, אני יפסיק לרוץ שבועיים ואחרי שאני יתחיל לחזור לרוץ, נגיד כמה לרוץ ? וכמה פעמיים בשבוע ?
לי היו שברי מאמץ בכף הרגל. הסיפור הזה די בעייתי.
לא נתתי לזה לנוח כמו שצריך וזה כל הזמן חזר לי. אלא אם אתה מתאמן בשביל משהו מאוד ספציפי שהוא נורא נורא חשוב לך(תחרות/גיבוש משהו מהסגנון)תעצור את האימונים שלך למינימום שבועיים. כשאתה חוזר להתאמן תעשה את זה בהדרגתיות ובאיטיות.
זה מה שעזר לי בסופו של דבר..אחריי סבל ממושך

לפעמים האנשים גורמים לשברים שאפילו בארבעה ימים לא מתאחים.
תתחיל מ- 500 מטר ריצה ו- 200 מטר הליכה, סוג של אינטרוול.
לאט לאט תגביר את היחס, אחר כך שתרוץ רצוף אז תגביר את המרחק ב- 200 מטר כל פעם.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
עודף של סידן לא יעזור למקום להבריא אפילו אם מדובר בשבר מאמץ, בהנחה שאתה ממשיך לרוץ...
בין אם זה דלקת ובין אם זה שבר מאמץ, אתה צריך להוריד נפח ועצימות... הייתי מציע לך לקחת משהו כמו שבועיים של מנוחה טוטאלית מריצות, משם להתחיל להכניס בהדרגתיות ריצה אחת, 2, 3 בשבוע וכך הלאה...
אני מאמין שאתה צעיר, אל תגרום לעצמך לנזק מיותר

בכל מקרה, יש לך את פורום פציעות ספורט , תפתח שם נושא ואני בטוח שיעזרו לך.

אבל בכמה להתחיל לרוץ אם היתי רץ 5?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית