עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני סובל משברי מאמץ כבר כמעט שנה. בעבר המצב היה חמור בהרבה, היום אני במנוחה מריצות כבר כמה חודשים, רק עכשיו מתחיל הליכות וריצות קצרות וקלות כדי להרגיל חזרה את הגוף לעומס. הפעם זה לא עם נשק, וסט, ציוד לוחם ונעלי חי"ר, אלא נעל ריצה חדשה ובלי ציוד.תלוי מה החומרה של השבר
בשברים דרגה נמוכה 1-2 אין בעיה לבצע סקוואט/דדליפט כל עוד זה בנפח סביר
בשברים חמורים יותר מומלץ להמעיט בעמידה אפילו
http://rcts.co.il/איך-להמנע-משברי-הליכה-shin-splint/
מדרסים מעולים, החסרון היחידי הוא המחיר.רק מדרסים אצל תמיר כפיר
מדרסים מעולים, החסרון היחידי הוא המחיר.
לדעתי מעבר ל 2000, אבל זה באמת מוצר מצוין.מה המחיר למדרסים לנעלי ריצה אצלו?
אני סובל משברי מאמץ כבר כמעט שנה. בעבר המצב היה חמור בהרבה, היום אני במנוחה מריצות כבר כמה חודשים, רק עכשיו מתחיל הליכות וריצות קצרות וקלות כדי להרגיל חזרה את הגוף לעומס. הפעם זה לא עם נשק, וסט, ציוד לוחם ונעלי חי"ר, אלא נעל ריצה חדשה ובלי ציוד.
בזמן המנוחה הזו (תקופה של כמעט ארבעה חודשים) התאמנתי ארבע פעמים בשבוע עם תרגילים כמו סקוואט ודדליפט, במטרה לחזק את שרירי הרגל.
עם זאת, עד היום יש לי גבשושיות על עצם ה-Tibia, כאבים בעצם הזו עם נעל צבאית (בהליכה קלה של דקות) וכאבים באזור כולו (לעתים מרגיש כמו כאבים בעצם, לעתים מרגיש כמו שין ספלינט, שגם ממנו סבלתי).
האם יש טעם לעשות צילום? הרופא היחידתי שלי חודשים טוען שאין טעם לבדוק מה הרמה, פשוט להוריד עומס ולנוח, כי זו ההמלצה לכל הדרגות. היו תקופות שכבר הרגשתי כאילו מתחילים שברים אמתיים בעצם, כאשר גם בישיבה (משמע בזמן שיש אפס לחץ או עומס על העצם) הרגשתי כאבים חדים.
כמו שציינתי, אני עדיין במנוחה מלבד האימונים האנאירוביים. מתחיל עכשיו הליכות\ריצות קלות וקצרות פעם בשבוע בהדרגה.
לדעתי מעבר ל 2000, אבל זה באמת מוצר מצוין.
בהרבה מקרים תמיר שולח לכנסים 'דיילי מכירות' את המדידה הוא עושה בעצמו.יכול להיות שהמוצר אכן טוב , אבל מההתרשמות שלי כשניגשתי לדוכן שלהם בכנס הפיזיותרפיה , הרמה המקצועית של הצוות שם לא מדהימה בלשון המעטה.
לא עשיתי צילום.עשית צילום מתישהו במהלך השנה הזאת? איך אבחנו לך שברי מאמץ?
אתה יודע אם תמיר עובד עם הצבא?לדעתי מעבר ל 2000, אבל זה באמת מוצר מצוין.
לא עשיתי צילום.
כחודש אחרי הגיוס התחילו אצלי כאבים בעצם ה-Tibia. הייתי מורעל וחשבתי שזה "כאב של לוחמים". המשכתי לרוץ, להשתתף במסעות ואפילו לא התלוננתי על הכאבים. מעבר לכל העומס שהיה בצבא, גם בסופי שבוע שבהם יצאתי הביתה, עשיתי ריצות כדי להשתפר. כמה חודשים אחרי הגיוס זה הגיע למצב שהעצם כאבה בכל זמן אפשרי. בישיבה, בעמידה ובעיקר לאחר (אך לא במהלך) ריצות. ביקשתי לראות רופא. הרופא של הבא"ח בדק לי את הרגל; לחץ בכל מיני מקומות בעצם הזו ושאל איפה הכי כואב. מאז הייתי פטור חלקית מפעילות גופנית. אחר כך עוד המשכתי להעמיק את הפציעה בכך שיצאתי לגיבוש אינטנסיבי שבסופו הכאבים הגיעו לשיא חדש. היו זמנים שלדרוך על הרגל היה סבל בשבילי. בארבעת החודשים האחרונים הייתי במנוחה מריצות (חוץ מאחת או שתיים קצרות שבהן רציתי לבדוק מה מצב הכאבים). הרופא הנוכחי שלי (לא אותו רופא שהזכרתי קודם) טוען שאין טעם לעשות צילום, מפני שבכל דרגה של הבעיה הפתרון הוא זהה - מנוחה. כששאלתי אותו איך אדע אם שברי המאמץ עברו, הוא ענה שעליי פשוט לנסות לרוץ קצת. "רוץ קילומטר. כואב לך? תנוח. לא כואב לך? פעם הבאה רוץ שני קילומטרים."
כרגע אני עדיין במנוחה מריצות. חשוב לציין שבחודשים האחרונים חזרתי להתאמן במכון כושר, כשהתכנית שלי משלבת תרגילים כמו סקוואט, דדליפט ופרס.
לא מרגיש כאבים בעצם בזמן ביצוע התרגילים או לאחריהם. אני מרגיש כאבים בעיקר בזמן הליכה עם נעליים צבאיות, ולכן ביקשתי מהרופא שלי הפנייה למדרסים.
אם אתה יודע במקרה מה המקום הטוב ביותר שעובד עם הצבא, אשמח לדעת.
אתה יודע אם תמיר עובד עם הצבא?
לא תכננתי להוציא אגורה. קיבלתי הפנייה לקבל מדרסים בהתאמה אישית מהצבא. אני לא יודע איזה סוג של מדרסים ניתן להשיג עם האסמכתא הזו, אבל אני פשוט מחפש משהו שיוריד את הכאבים שהנעל הצבאית גורמת. אני מאמין שזו גם הסיבה שהכאבים לא עוברים. אגב, אתה יודע אם הגבשושיות שיש לי לאורך העצם אמורות לעבור? אני יודע שזה נגרם משברי המאמץ, אבל אני מתעניין אם זה תמידי. אם לא, אולי אוכל להעריך את מצב ההחלמה בהתאם לזה.אני הייתי בודק אפשרות לראות פיזיותרפיסט להערכה של מבנה כפות רגליים , יתכן ויש לזה חשיבות.
לגבי מדרסים , לפני שאתה רץ להוציא אלפי שקלים , שווה לנסות מדרס בולם זעזועים פשוט שניתן להשיג בכל בית מרקחת או דרך הצבא. תשאל את הרופא.