הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לאכול אחרי אימון בדיאטה קטוג'נית?

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
ממה שאני מבין בדיאטה הזו המטרה היא להיות על מינימום פחמימה. באופן רגיל מומלץ תמיד לצרוך פחמימה שמתפרקת מהר אחרי האימון כדי לעזור לגוף להתאושש מריקון המאגרים. השאלה האם בדיאטה קטוג'נית צריכת פחמימה זמינה ישר אחרי האימון לא סותרת את הדיאטה? אשמח לתשובה

ממה שאני מבין בדיאטה הזו המטרה היא להיות על מינימום פחמימה. באופן רגיל מומלץ תמיד לצרוך פחמימה שמתפרקת מהר אחרי האימון כדי לעזור לגוף להתאושש מריקון המאגרים. השאלה האם בדיאטה קטוג'נית צריכת פחמימה זמינה ישר אחרי האימון לא סותרת את הדיאטה? אשמח לתשובה
זה תלוי בך ובצריכת פחמימה היומית שלך.
אני אישית לא נותן יותר מדי חשיבות למה לאכול אחרי אימון- העיקר להגיע לסך הקלורי שלך בסוף היום(גם לגבי חלבון)
פחמימה אני אוכל כ40 גרם ואני לא מכניס אתו אחרי אימון..
אתה יכול להציב מטרה-עד 50 גרם פחמימה אחרי אימון זה בסדר

Keto Diet...
בפירוש כתוב בכל הספרים שאם אתה ספורטאי, אתה צריך לצרוך פחמימות אחרי אימון.
לפני אימון אתה לא חייב כי יש לך מאגר גדול של שומנים שהגוף ינצל כמקור לאנרגיה.

האם שאני די בטוח שבמידה וזיכרוני אינו מטעה אותי, בספר "The Anabolic Diet" לא מוזכר כלום לגבי צריכת פחמימה לאחר האימון.
בכל אופן, לדעתי אין צורך לצרוך שום פחמימה לאחר האימון ואני אישית גם לא צרכתי. שלא תחשוב גם על צריכה מכוונת של פחמימה "רגילה" שלא באה מירקות.

• פותח/ת השרשור
את זה לא ידעתי . על בסיס מה זה מבוסס? לא בא לערער את מה שאתה אומר פשוט בכל מקום טוחנים במוח שאחרי אימון צריך לצרוך פחמימה זמינה

אני אתמצת לגבי מה ששאלת - כל עוד אתה לא לחוץ למילוי מהיר במיוחד של מאגרי הגליקוגן עקב אימון חוזר באותו היום על אותה קבוצה שרירים ודברים אחרים אשר דורשים מאגרים מלאים זמן קצר לאחר האימון (ואתה לא צריך, תאמין לי) - אין לך מה לצרוך פחמימות מהר מהר האחרי האימון. אומנם אכן יש מילוי מהיר יותר ואף מילוי יתר במידה והפחמימה נצרכת מיד לאחר האימון אבל אתה לא תפיק מזה תועלת כי אתה לא מחפש ו/או צריך את המהירות הזאת.

מה שכן, ככה או ככה אתה בדל, אני מניח ששואף לקיטוזיס ככה שהרבה פחמימה - אתה לא אמור לאכול.
אני הגבלתי את עצמי ל-25 גרם שנצרכו כמעט אך ורק בערב לפני השינה.

• פותח/ת השרשור
אני לא אוכל פחמימה מלבד עגבניה מלפפון
ההיגיון שלי אומר שאם לצרוך פחמימה אז בזמן שהגוף נמצא במצוקה אחרי אימון...או שאם מישהו יגיד לי שזה שהגוף במצוקה זה מוביל לבנייה טובה יותר, מה שקשה לי להאמין

זהו, שהגוף לא במצוקה, המאגרים פשוט מתרוקנים חלקית - זה לא אומר שהוא במצוקה.
מה שכן, במידה והגוף יזדקק - הוא יפרק חלק מהחלבון שתתן לו לגלוקוז. יהיה בסדר - אל תדאג לו ;-)

בדיאטה האנאבולית פשוט כתוב לצרוך חלבון עם ממש מעט שומנים עד כ 90 דקות מהאימון, ואחר כך ניתן לאכול שוב הרבה שומן

לא זוכר שרשום דבר כזה, ואם רשום אז זה לא מדוייק.
המטרה היא למנוע מהאינסולין לעלות, בין היתר ע"י הורדה של הערך הגליקימי של מאכלים ע"י צריכתם ביחד עם שומן.

בת"א, אני בד"כ הייתי אוכל לאחר האימון בטווח סביר ביצה קשה. לא מתכוון מיד אלא בטווח של כמה שעות, 3+- אם אני זוכר נכון. יותר נכון יהיה להגיד שלא הייתי מתייחס לאימון כנקודת זמן מיוחדת ביום, ויום עם אימון וללא אימון היה נראה אצלי אותו דבר מבחינת ארוחות וחלוקה של קלוריות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית